Franţa a pregătit o superchipă pentru Mondialul de handbal, cu 93,75% jucători care evoluează în Liga Campionilor! Germanii, cei mai interesaţi străini să facă deplasarea la turneul final: 6.000 de fani vor ajunge în Franţa

10 ian 2017 2738 afişări Comentează şi tu Handbal
Franţa a pregătit o superchipă pentru Mondialul de handbal, cu 93,75% jucători care evoluează în Liga Campionilor! Germanii, cei mai interesaţi străini să facă deplasarea la turneul final: 6.000 de fani vor ajunge în Franţa 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16055728/2/danemarca-germania.jpg

Campionatul Mondial de handbal masculin va debuta miercuri, ora 21:45, cu partida Franţa – Brazilia. Cu 2 zile înaintea deschiderii competiţiei, organizatorii au anunţat că au vândut în jur de 70% din biletele scoase la vânzare. În total, cel puţin 431.000 de spectatori sunt ”garantaţi” că vor asista la meciurile de la turneul final, conform site-ului oficial, adică o audienţă deja dublă faţă de ediţia din 2001, găzduită tot de Franţa, când au fost prezenţi în jur de 200.000 de spectatori la toate partidele.

 • Franţa este gazdă pentru a treia oară a Campionatului Mondial de handbal masculin, după ediţiile 1970 (câştigată de România) şi 2001 (câştigată de Franţa)
 • Opt localităţi vor găzdui Campionatul Mondial din Franţa (11-29 ianuarie). Finalele se vor desfăşura, aşa cum era de presupus, la Paris

Publicul francez va fi majoritar la turneul final, dar 10% din bilete au fost deja achiziţionate de străini. Având în vedere că nu va juca foarte departe de casă, la Rouen, apoi la Metz şi Paris, 6.000 de germani şi-au anunţat deja prezenţa la meciurile din Franţa ale naţionalei lui Dagur Sigurdsson. Următorii în acest top sunt norvegienii – 450 fani / per joc şi islandezii – 200 fani / joc, care deşi nu vor fi la fel de mulţi ca la Europeanul de fotbal din 2016 sunt aşteptaţi să facă din nou spectacol în Hexagon.

Majoritatea echipelor şi-au anunţat deja componenţa celor 16 jucători cu care vor intra în competiţie. Franţa, ţara gazdă şi principala favorită la câştigarea trofeului, va avea în lot nu mai puţin de 15 jucători care evoluează în acest sezon în Liga Campionilor. Singurul handbalist care nu joacă la acest nivel în acest sezon este Adrien Dipanda – colegul lui Mihai Popescu şi Alex Şimicu de la St. Raphael. Duo-ul Dinart / Gille se va baza pe şapte jucători de la PSG, în frunte cu fraţii Karabatic şi Thierry Omeyer, patru de la Montpellier, doi de la FC Barcelona şi câte unul de la Nantes şi Flensburg.

 • Lotul Franţei este următorul:
 • Portari: Thierry Omeyer (PSG), Vincent Gérard (Montpellier)
 • Jucători de câmp: Luc Abalo (PSG), William Accambray (PSG), Adrien Dipanda (St Raphaël), Ludovic Fabregas (Montpellier), Michaël Guigou (Montpellier), Luka Karabatic (PSG), Nikola Karabatic (PSG), Kentin Mahé (Flensburg), Timothey N'Guessan (FC Barcelona), Daniel Narcisse (PSG), Olivier Nyokas (Nantes), Valentin Porte (Montpellier), Nedim Remili (PSG), Cédric Sorhaindo (FC Barcelona).

Danemarca, a doua favorită a Campionatului Mondial, are doar 9 jucători care activează în Liga Campionilor. Selecţionerul Gudmundsson a convocat numai doi handbalişti din întrecerea internă. Nu mai puţin de 10 danezi au fost aduşi din Bundesliga pentru a juca la Campionatul Mondial, dar Barcelona şi PSG sunt şi ele bine reprezentate în lotul campioanei olimpice.

 • Lotul Danemarcei este următorul:
 • Portari: Niklas Landin (THW Kiel), Jannick Green (SC Magdeburg) 
 • Jucători de câmp: Mikkel Hansen (Paris St. Germain), Lasse Andersson (FC Barcelona), Michael Damgaard (SC Magdeburg), Henrik Møllgaard (Paris St. Germain), Kasper Søndergaard (Skjern Håndbold), Morten Olsen (TSV Hannover-Burgdorf), Mads Mensah Larsen (Rhein-Neckar Löwen), Lasse Svan Hansen (SG Flensburg-Handewitt), Hans Lindberg (Füchse Berli), Casper U. Mortensen (TSV Hannover-Burgdorf), Magnus Landin Jacobsen (KIF Kolding Kopenhagen), Henrik Toft Hansen (SG Flensburg-Handewitt), Jesper Nøddesbo (FC Barcelona), Rene Toft Hansen (THW Kiel). 

Grupele Campionatului Mondial

 • Grupa A: Franţa, Polonia, Rusia, Brazilia, Japonia, Norvegia
 • Grupa B: Spania, Slovenia, Macedonia, Islanda, Tunisia, Angola
 • Grupa C: Germania, Croaţia, Belarus, Ungaria, Chile, Arabia Saudită
 • Grupa D: Qatar, Danemarca, Suedia, Egipt, Bahrain, Argentina

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.