„Vreau să formez o adevărată echipă”

3 feb 2009 31 afişări Comentează şi tu Gimnastica
„Vreau să formez o adevărată echipă” Nicusor Pascu vrea sa aduca aurul in gimnastica masculina

Lotul masculin de gimnastică are de la începutul acestui an un nou antrenor, pe Nicuşor Pascu. După o lună de pregătire şi efectuarea unui cantonament de câteva zile în Elveţia, acesta a vorbit , pentru ProSport, despre cum decurg antrenamentele şi care sunt obiectivele din acest an.


Cum s-au adaptat băieţii stilului dvs. de pregătire?
Foarte bine. Luna ianuarie a fost o lună grea, foarte solicitantă din punct de vedere fizic pentru ei. Nu cred că au fost obişnuiţi cu un program aşa radical, dar au trecut cu bine peste acele momente. Au fost şi lucruri noi cărora le-au făcut  cu bine faţă.

Cât de folositor a fost cantonamentul din Elveţia?
Am mers acolo doar cu 11 băieţi din cei 15 componenţi ai lotului. Cred că i-a ajutat foarte mult că au schimbat atmosfera şi că s-au antrenat împreună cu băieţii de acolo. S-au înţeles foarte bine, vom mai continua această colaborare.

Cum decurge antrenamentul acum? Pe ce puneţi bază?
Am intrat în programul normal de pregătire. Punem accent pe elemente, repetarea şi consolidarea unora dintre acestea, dar şi pe integrale uşoare, adică băieţii îşi fac exerciţiile dar fără acele elemente de mare dificultate.

Cum s-au adaptat la noul cod de punctaj?
Destul de bine. Schimbări mai mari sunt la sol, paralele şi inele, în rest lucrurile sunt la fel. Dar foarte multe modificări în exerciţiile lor nu vor fi.

Mezinul Vlad Cotuna s-a integrat în lot?
Foarte bine. Cred că îi face plăcere să se pregătească cu colegii mai mari. Este un puşti foarte ambiţios şi talentat, care în acest an trage tare  să-şi ia şi BAC-ul. Tocmai de aceea îl înţelegem şi îi oferim toată susţinerea noastră.

Care sunt obiectivele din acest an?
Aşa cum am mai spus doresc să-i formez pe băieţi ca pe o echipă, să se ajute între ei, să se susţină şi sper ca la Europene să se vadă acest lucru. Apoi ca pregătirea lor să se vadă într-un rezultat bun la CE (2-5 aprilie la Milano), unde luptăm pentru o medalie de aur.

Care vor fi primele concursuri ale anului şi cine va merge?
Vom începe la Cupa Americii, între 19 şi 22 februarie, la Chicago, concurs la care ne va reprezenta Adrian Bucur, apoi între 4 şi 9 martie va fi o etapă de Cupă Mondială, la Montreal, în Canada, unde vom trimite 4 băieţi, pe Daniel Popescu, Răzvan Şelariu, Marius Berbecar şi Robert Stănescu, iar în intervalul 19-22  martie se doreşte participarea la o altă etapă de Cupă Mondială, dar la Cottbus, aici urmând să meargă 5 gimnaşti.Componenţii lotului masculin de seniori: Daniel Popescu (CS Dinamo Bucureşti), Răzvan Şelariu (CS Dinamo Bucureşti), Flavius Koczi (CS Dinamo Bucureşti), Marius Berbecar (CSM Bistriţa) , Robert Stănescu (CS Dinamo Bucureşti), Alin Jivan (CSS 3 Steaua Bucureşti), Adrian Bucur (CSM Sf.Gheorghe), Cosmin Popescu (CS Dinamo Bucureşti), Cosmin Maliţa (CSS Reşiţa), Cosmin Iancu (CSS 3 Steaua Bucureşti), Cristian Băţagă (CSM Bistriţa), Andrei Munteanu (LPS / CSM Bistriţa), Andrei Ursache (CS Dinamo Bucureşti), Ovidiu Buidoşo (CSS Reşiţa) şi Vlad Cotuna (CSS nr.1 Timişoara).

Articol scris de Mirela Basescu
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.