"Marocanul" nu se lasă

22 oct 2008 49 afişări Comentează şi tu Gimnastica
"Marocanul" nu se lasă Multiplu medaliat european şi mondial, Drăgulescu nu poate sta departe de viaţa sportivă

El doreşte să-şi continue cariera alături de colegii din lot. Deşi luna trecută i-a anunţat pe oficialii federaţiei că se va retrage din sportul de performanţă şi nu va mai face parte din lotul olimpic, Marian Drăgulescu a revenit asupra deciziei. Concursurile din Bundesliga, unde fiecare evoluţie îi este aplaudată de publicul german, i-au redat „Marocanului“ gustul pentru continuitate. „Am avut o discuţie cu cei de la federaţie şi mi-au spus că mai aşteaptă decizia mea. În decembrie, la finalul etapelor din Bundesliga, voi şti sigur.

Mi-e greu să renunţ, trăiesc pentru acest sport. Dacă ar fi după mine, aş mai sta câţiva ani, să văd însă cât pot duce. Mă simt extraordinar acum, tocmai de aceea mi-am spus că pot continua”, ne-a declarat Drăgulescu. Programul lui a rămas neschimbat, cu două antrenamente pe zi. Se pregăteşte cot la cot cu ceilalţi componenţi ai lotului, la sala „Lia Manoliu”. La finalul fiecărei săptămâni evoluează în Germania. „Felul în care gimnastica e văzută acolo m-a motivat parcă mai mult, mi-a trezit plăcerea de a concura şi de a da tot ce pot pentru publicul care trăieşte alături de tine fie­care element“, a mărturisit spor­tivul, care va împlini în luna decembrie 28 de ani.


Showman în Bundesligă

De aproape o lună, Marian­ Drăgu­lescu­ concurează pentru KTV Straubenhardt, într-o competiţie care va stabili campioana Germaniei. În cele trei etape care au avut loc, el a evoluat la sol şi sărituri, la ultimul aparat obţinând cele mai mari note din tot concursul: 16,500 în primele două şi 16,300 în ultima. „Mă simt incredibil. La ultimele două etape au fost 1.500 de spectatori. Sâmbăta aceasta voi face şi al treilea aparat, bara fixă. Vreau să-i ajut să câştige titlul naţional, pentru că au avut încredere în mine şi mi-au cerut să fiu alături de ei”, ne-a declarat Marian. Referitor la vedeta gimnasticii germane şi a clubului, Fabian Hambüchen, românul recunoaşte deschis: „Este un supersportiv. Nu este vorba de concurenţă între noi. Suntem prieteni, Fabian e un bun camarad şi interesul nostru este să câştigăm”."Marian trebuie să se gândească bine. Noi aşteptăm şi suntem receptivi la orice dorinţă a lui. Este un sportiv cu o carte de vizită impresionantă, avem nevoie de el în lot."
- Mircea Apolzan, secretarul general FRG

 


1 este locul pe care se află clubul pentru care Drăgulescu concurează în Germania

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.