Cătălina Ponor rămâne regina bârnei

25 nov 2008 126 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Cătălina Ponor rămâne regina bârnei Cătălina Ponor e numărul 1 la bârnă

Să vezi şi să nu crezi! Tripla campioană olimpică de la Atena, Cătălina Ponor, continuă să rămână cea mai bună la bârnă. Mai mult, ea s-a calificat de pe primul loc în finala la acest aparat la Cupa Mondială, de luna viitoare, de la Madrid.

Astfel, în clasamentul realizat de Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) pentru competiţia care va avea loc între 15 şi 16 decembrie în Spania, tripla campioană olimpică de la Atena ocupă primul loc la cel mai greu aparat în competiţia feminină. Cu un total de 324,51 puncte, ea a devan­sat-o­ pe americanca Nastia Liukin, 320,13 puncte, şi pe rusoaica Anna Pavlova, cu 310,83. “Sunt încântată de faptul că am rămas prima în topul la bârnă, chiar şi la un an de la retragere. Este un sentiment plăcut să ştii că te menții numărul 1. Din păcate, chiar dacă sunt lider în top, nu voi putea merge la acest concurs, pentru că forma mea fizică nu este una de competiţie”, ne-a declarat Cătălina.

Izbaşa, singura româncă în concurs


Bârna este aparatul la care România stă cel mai bine în topul alcătuit de FIG, având trei gimnaste în finală. Alături de Ponor se mai regăsesc Steliana Nistor (locul 6) şi Sandra Izbaşa (locul 7), ultima asigurându-şi prezenţa de pe locul secund şi în finala la sol. De altfel, Izbaşa, campioana olimpică la sol, va fi singura prezenţă românească acolo, pentru că şi Nistor (calificată şi la paralele de pe locul 5) s-a retras. La masculin, deşi avem finalişti la două aparate, sol – Marian Drăgulescu (locul 2) şi sărituri – Marian Drăgulescu (locul 2) şi Daniel Popescu (locul 8) nu vom fi reprezentaţi. „Marocanul“ va concura în Bundesliga, iar Popescu va fi la recuperare, după o ruptură de muşchi la umăr, la Sângeorziu de Mureş.

Cupa Mondială, echivalentul Turneului Campionilor din tenis

Cupa Mondială este o competiţie care reuneşte la start cei mai buni opt gimnaşti din lume la fiecare aparat. Participarea la această competiţie este dată de punctele obţinute în funcţie de clasările sportivilor la etapele de la Cupă Mondială, campionate mondiale şi europene şi Jocuri Olimpice.
"Este un sentiment plăcut să ştii că ai rămas numărul 1"
- Cătălina Ponor, fostă gimnastă

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.