Dezvăluiri la nivel înalt: Dobrescu a ascuns cifrele dezastrului din sportul românesc!? Gabi Szabo acuză: ”Prin interpuşii din minister şi COSR a blocat inclusiv finalizarea legii sportului!” Reacţia celui acuzat

24 ian 2017 32405 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
Dezvăluiri la nivel înalt: Dobrescu a ascuns cifrele dezastrului din sportul românesc!? Gabi Szabo acuză: ”Prin interpuşii din minister şi COSR a blocat inclusiv finalizarea legii sportului!” Reacţia celui acuzat 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7908/16112564/3/harta-sportivi-2015.jpg
  • Sportul românesc se află la pământ. Într-un articol ProSport, zilele trecute semnalam faptul că toată ”suflarea” sportivă din ţară mai numără aproximitov 80.000 de ”legitimaţi”, exceptând fotbalul. Materialul poate fi CITIT AICI. Gabriela Szabo a afirmat că această cercetare prezentată de Elisabeta Lipă la sfârşitul mandatului îi aparţine, iar Ioan Dobrescu, fostul secretar general al COSR, a blocat publicarea cifrelor.

În urma prezentării subiectului, susţinut şi de nişte grafice întocmite de Elisabeta Lipă & echipa la prezentare bilanţului MTS, au existat destule reacţii, cea mai des vehiculată fiind tot în privinţa numărului de legitimaţi: ”Şi aceşti 80.000 de legitimaţi sunt mulţi. Sunt mulţi care figurează cu legitimaţii mai vechi la federaţii, deşi s-au retras din activitate, în special în sectorul de copii şi juniori”. O reacţie a avut şi fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, care s-a aflat în fruntea sportului românesc înaintea venirii Elisabetei Lipă.

”Este cercetarea pe care am realizat-o împreună cu echipa din departamentul sport/ coordonator- Ingrid Istrate în perioada mandatului meu, cifrele puse frumos pe grafice de Elisabeta Lipă... minciuna din partea federaţiilor, a cluburilor şi COSR!”, a susţinut campioana olimpică la Sydney pe pagina personală de Facebook.

Mai mult, Gabriela Szabo a dezvăluit că Ioan Dobrescu, fost secretar general al COSR, a ţinut cu orice preţ ca aceste cifre să nu devină publice: ”Cel care s-a opus vehement sa nu public cifrele a fost Secretarul General al COSR, Ion Dobrescu. Dobrescu prin interpuşii din minister şi COSR a blocat inclusiv finalizarea legii sportului”.

  • Reacţia lui Ioan Dobrescu:
  • ”Nu avem cum să blochez Legea Sportului, iniţiativa pe legislaţie aparţine doar Ministerului.  Nu aveam nici calitatea, nici forţa să blochez Legea Sportului. Eram două instituţii complet diferite, nu am ce comenta. Suntem în zodia aberaţiilor”
  • ”Nu aveam cum să ascund datele pentru că nici nu am avut acces la ele. Este un studiu al MTS, nu are nicio treabă cu COSR, nici nu am avut cunoştinţe despre acest studiu. Bunul simţ m-a făcut să-mi asum rezultatele de la Rio, am fost cam singurul care m-am retras, dar e uşor cam mult, neelegant să mi se pună în cârcă toată starea sportului românesc. Dacă e un studiu făcut de doamna Lipă, de doama Szabo, nu ştiu, Ministerul îşi asumă cifrele, COSR nu a avut nicio legătură”

Pe marginea afirmaţiilor făcute de ex-ministrul Tineretului şi Sportului a comentat şi Cristian Dragomir, reputat antrenor de atletism la fond şi semifond, dar şi membru în Consiliul Federal al forului de specialitate: ”Am colaborat cu Ingrid la realizarea acestui document pe care l-aţi solicitat, fac precizarea că minciuna este una singură, sportul este subfinanţat, cluburile nu au cu ce să ţină sportivii, federaţiile sunt subfinanţate şi toate aceste fonduri puţine sunt de multe ori dirijate prost. E o discuţie pe care am avut-o de multe ori în cabinet, am realizat o strategie sub comanda dumneavoastră, dar....nu s-a pus în practică”.

Cristian Dragomir speră ca noul buget al MTS să se apropie de 1% din PIB, să nu fie ca în ultimii ani, de 0,025% din PIB. ”Mai sper ca sporturile cu potenţial să fie susţinute, mai sper ca jocurile sportive să îşi vadă lungul nasului, nu aduc rezultate internaţionale, cu mici excepţii handbal feminin şi rugby, mai sper ca şi comunităţile locale să susţină sportul autentic”, a mai adăugat membrul federal al FRA.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.