Craiova bate Astra, dar va curge multă apă pe Jiu până când ruşinea de la Tbilisi va fi iertată, fiindcă uitată nu va fi

Craiova bate Astra, dar va curge multă apă pe Jiu până când ruşinea de la Tbilisi va fi iertată, fiindcă uitată nu va fi
  • Publicat:
  • Actualizat:

După umilinţa istorică din Georgia, trupa lui Bergodi a revenit acasă şi a răsuflat uşurată că fanii nu au avut acces la stadion, fiindcă abia atunci ar fi simţit Vătăjelu şi colegii săi ce păcat au comis.

Antrenorul italian, ameninţat şi el cu demiterea, a schimbat patru dintre titularii din Europa League, sperând să-şi salveze scaunul. După cum a arătat în prima repriză, Astra era adversarul ideal pentru ca oltenii să-i revină după ruşinea de la Tbilisi.

Şi totuşi, în primul sfert de oră oaspeţii au iniţiativa şi Alibec a dat impresia că giurgiuvenii vor profita de perioada de criză a Universităţii, însă Pigliacelli n-a fost surprins de voleul superb al căpitanului Astrei. După prima pauză de hidratare şi înlocuirea celui de-al doilea jucător „under”, Astra a fost ţinută într-o serie de croşee de gazde, scăpând numai cu două goluri încasate. Ironic, dintr-o eroare a lui Alibec s-a deschis scorul. Bancu a recuperat şi a terminat cursa cu un assist pentru Koljic, iar Astra este una dintre victimele preferate ale bosniacului. Până ca Alex Cicâldău să majoreze avantajul, din penalty-ul provocat de Radunovic, cu mâna, Craiova a mai avut trei mari ocazii, inclusiv o bară. Şi de la 2-0 jocul a curs tot spre buturile lui Lazar, care a avut două intervenţii, la Mihăilă şi Baiaram, menite să confirme chemarea la lot, propusă de Mirel Rădoi.

Jumătatea de oră oribilă a Astrei a mai adus 3 schimbări la pauză, nici măcar intratul Fatai neavând parte de clemenţă, iar Andone a terminat cele 5 modificări când Bergodi nu apucase să o efectueze pe prima. În condiţiile unui adversar convenabil, slăbiciunile oltenilor n-au mai fost vizibile, ba chiar Universitatea a părut mai solidă, iar Bic şi Baiaram au poftă de fotbal, nu suferă de blazare, precum Mateiu şi Ivan. Numai Vătăjelu şi Nistor s-au mai complăcut uneori într-un fotbal pe călcâie, de care putea profita adversarul. Iar Bergodi a fost acelaşi strateg inert pe margine, care reacţionează târziu şi pierde momentele importante. Deşi avea avantaj pe tabelă, italianul şi-a ţinut jucătorii cu probleme în teren până li s-au accentuat problemele, refuzând pur şi simplu să facă schimbări.

Finalul a fost al Astrei, Universitatea ghemuindu-se în careu, să apere victoria cu care speră să-şi recapete moralul. Craiova are maximum de puncte după două runde, dar niciun suporter nu se consolează cu asta, când drumul european a fost nepermis de scurt şi cu ieşire ruşinoasă. Va trebui să mai curgă multă apă pe Jiu până când umilinţa de la Tbilisi va fi iertată, fiindcă de uitat, nu s-a va uita nicicând.

LIVE TEXT: Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 2-0

MIN 90+3. Denis Alibec șutează puternic din lovitură liberă, mingea a ajuns în tribună

MIN 83. Iese Baiaram și intră Bărbuț la trupa lui Bergodi.

MIN 81. Ocazie mare Craiova. Nistor îl lasă singur pe Baiaram, dar preluarea nu este bună jucătorii Astrei au blocat această acțiune

MIN 78. Baicu îl faulează pe Cicâldău și primește cartonașul galben

MIN 74. Elvir Koljic se resimte după o lovitură și îi lasă locul lui Andrei Ivan

MIN 67. Intră Alex Ioniță în locul lui Moise.

MIN 58. Șut bombă Bălașa, mingea este respinsă de sub bară de David Lazar.

MIN 55. Dan Nistor șutează de la 25 de metri, reține sigur David Lazar.

MIN 50. Ratare mare Astra Giurgiu. Denis Alibec trimite cu capul, de la marginea careului de șase metri, spre poarta adversă de lângă Vătăjelu.

MIN 46. A început repriza a doua.

Bogdan Andone face trei schimbări la pauză. I-a trimis în teren pe Balaure, Takayuki Seto și Baicu în locul lui Merloi, Crepulja și Fatai. Atacantul nigerian a intrat pe teren în minutul 11.

MIN 45+3 Final de repriză

MIN 45+1. Mihăilă primește mingea la marginea careului și șutează frumos, cu efect, dar mingea trece puțin peste poartă.

MIN 38. Ocazie uluitoare a oltenilor. Mihăilă a dribat trei adversari, a intrat în careu și i-a pasat lui Koljic. Atacantul din Bosnia nu a șutat și i-a pasat lui Baiaram care nu a lovit ținta.

MIN 26 GOOOOOL !!!! Craiova. Alexandru Cicâldău transformă elegant lovitura de la 11 metri. (VIDEO AICI)

MIN. 25 Penalty pentru Craiova, după ce Radunovic este lovit în cot cu o minge șutată de Bălașa.

MIN 23. Craiova atacă în valuri. Ratează Mihăilă, iar după câteva secunde Dandea este la un pas de autogol. Mingea deviată de fundașul Astrei a ajuns în bară.

MIN 22. GOOOOOL Craiova !!! Alibec pierde o minge, Nistor îl lansează pe Bancu și internaționalul oltenilor trimite în careu de unde Koljic a trimis în plasă. (VIDEO AICI)

MIN 15. Ocazie mare Astra Giurgiu. Denis Alibec primește o minge în careu și șutează fără preluare, dar Pigliacelli a reușit să respingă.

MIN 11. Prima schimbare la Astra Giurgiu. A ieșit Riza și a intrat Fatai.

MIN 5. Moise aleargă după o minge în careu advers, dar Pigliacelli este mai iute și reține.

MIN 1. A început partida de la Craiova.

Cele mai importante faze ale meciului le găsiți aici în format VIDEO.

ECHIPELE DE START:

Craiova: Mirko Pigliacelli – Vătăjelu, Bălașa, M. Constantin, N. Bancu – Nistor, Bic, Cicâldău – Baiaram, Koljic, V. Mihăilă
Rezerve: I. Popescu – Mitran, Acka, M. Danciu, Ivanov, Bărbuț, A. Ivan, Mateiu, V. Constantin Antrenor: Cristiano Bergodi

Astra: Lazar – David Bruno, Graovac, Dandea, Radunovic – M. Răduț, Crepulja, R. Moise – R. Riza, D. Alibec, G. Merloi
Rezerve: M. Popa, C. Dima, Seto, R. Baicu, Al. Ioniță II, V. Gheorghe, Fatai, G. Șerban
Antrenor: Bogdan Andone

Universitatea Craiova vine cu un moral bun la duelul cu Astra Giurgiu, toate acestea după ce oltenii s-au impus în prima etapă din Liga 1, sezonul 2020 – 2021, scor 1-0 cu Sepsi OSK. De partea cealaltă, gruparea antrenată de Bogdan Andone a fost umilită de FCSB, scor 0-3, chiar pe stadionul „Marin Anastasovici”.

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu Live Video Online în etapa 2 din Liga 1

În cazul unei victorii pe stadionul „Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova va aduna 6 puncte după două etape jucate în sezonul 2020 – 2021 și va urca până pe locul 1, cel puțin până la meciurile celor de la FCSB – Viitorul și FC Botoșani – Poli Iași.

Meciul dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu se va putea vedea la TV pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus, dar și Live Video Online pe ProSport, toate acestea deoarece spectatorii nu au voie să intre pe stadion din cauza restricțiilor impuse de autorități în plină pandemie de COVID-19.

 

Cornel Popescu a debutat în jurnalism la începutul anilor 2000, iar de atunci a lucrat pentru numeroase publicații de sport. Acesta este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. Din decembrie 2009, Cornel Popescu ocupă postul de redactor la ProSport citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup