EXPLOZIV | Cine s-a oferit să achite cazarea Vasluiului înainte de meciul suspect cu Steaua lui Reghe din 2014. Porumboiu: "Am auzit că Anamaria". Patronul hotelului: "Anamaria Reghecampf m-a rugat să-i primesc că plăteşte ea"

21 dec 2015 38145 afişări Special

„Verificaţi cine a vrut să plătească factura Vasluiului la meciul cu Steaua din 2014. Au stat la hotel Mirage”. Sursa din fotbal se referă la partida controversată Steaua – FC Vaslui 0-1, din 11 aprilie 2014, la care casele de pariuri au urcat la 21 cota pentru înfrângerea campioanei invincibile, apoi au blocat-o din cauza sumelor mizate. E meciul la care vasluienii au ameninţat că nu se prezintă şi au venit în ultima clipă, iar steliştii s-au îmbolnăvit de un virus misterios.

- Cine a plătit cazarea Vasluiului la Bucureşti?

Întrebarea a părut că are asupra lui Adrian Porumboiu efectul unui tranchilizant puternic. Până atunci plin de fermitate, ritm şi de umor, discursul fostului finanţator de la FC Vaslui s-a deşirat brusc. Răspunsul lui din emisiunea ProSport Live, pe care-l puteţi urmări în playerul video, e plin de ezitări:

„Cazarea laaaa...ştiu că a fost o discuţie. Normal trebuia să o plătească Vasluiul. Dar ştiu dinnnn...Ca să fiu foarte exact...că fusese o discuţie, ce discuta ăsta de la club (n.red. – Ciprian Damian, preşedintele clubului cu care era în conflict deschis). Am auzit şi eu, dar nu pe cale directă. Pe cale indirectă, deeee, deeee... Că ar fi discutat...ăăăă..., cuuuu, mă rog, ăăăă, cu cei de la club, cu cel de la club sau nu ştiu cu cine anume... Anamaria. Dar nu cred treaba asta. Acolo, Vaslui a mai stat. La hotelul acela, pe lângă Snagov”.

Anamaria nu este un nume de cod, ci prenumele soţiei lui Laurenţiu Reghecampf, antrenorul de atunci şi de acum al Stelei. Porumboiu îi pronunţă numele cu sfială. În 2012, într-o răfuială publică, o numea „paraşută”, iar ea îi răspundea cu un acid „golan cu miros de bălegar”, dar supărarea nu a ţinut mult. Un an mai târziu, cei doi negociau plecarea lui Nicuşor Stanciu la Steaua peste capul impresarului Florin Manea, iar un an mai târziu pe cea a lui Sânmărtean. În fotbalul românesc, supărările au mereu un preţ.

Laurenţiu Reghecampf gesticulează pe bancă, la meciul pierdut cu FC Vaslui

Bannerul afişat de fanii Stelei la derbyul cu Dinamo, disputat la o săptămână după meciul cu cântec împotriva Vasluiului

Dialogul cu Porumboiu a continuat.

Reporter: Numele hotelului e Mirage.

Porumboiu: Hotelul Mirage. Dar acolo echipa nu avea de ce să...Pentru că acolo au stat juniorii. Echipa a venit direct. A plecat cuuuu...pe la ora 1 din Vaslui. Nu a mai trecut pe la niciun hotel.

Dar au stat juniorii.

Probabil, nu ştiu. Nu ştiu. Dar dacă se duceau, probabil că plătea cazarea Anamaria.

De ce să plătească Anamaria cazarea? Nu e bizar?

E mai mult decât...Eu nu ştiu. Probabil că a vrut să facă un gest deee...un gest de... nu ştiu ce gest, că nu-şi avea sensul gestul respectiv.

Ni se pare foarte ciudat...

Staţi puţin, n-a plătit. Era o variantă. Dar, atenţie, nu pot să certific că e real sau nu. Dar n-a mai fost cazul să plătească nimic pentru că jucătorii s-au dus direct la meci.

Doar s-a oferit, dar n-a mai fost cazul?

N-a mai fost cazul. Eu chiar eram în Bucureşti în perioada aia şi discutam cu Cătălin Popa (n.red. – directorul sportiv) la telefon. Pe la 11:30, 12, spre 1, au plecat din Vaslui. Au ajuns cu 20 de minute înainte de meci.

În aprilie 2014, Adrian Porumboiu era în plin conflict cu finul său şi, totodată, preşedintele lui FC Vaslui, Ciprian Damian. Potrivit spuselor sale, în săptămâna de dinaintea meciului cu Steaua, de club se ocupa „nenorocitul”. Adică, Damian. Tot Damian trebuia să rezolve şi criza apărută odată cu greva jucătorilor. Neplătiţi de mai mult de 5 luni, fotbaliştii au ameninţat brusc cu neprezentarea la Bucureşti. Aici, intră în scenă acelaşi Porumboiu: „Am făcut toate eforturile să joace. Am vorbit şi cu jucătorii, le-am promis şi o primă să nu facă scandal, să nu pună clubul într-o lumină urâtă, eu nemaiavând treabă, bineînţeles, cu clubul. Sentimental, n-aş putea să spun, însă, niciodată că n-am avut treabă. Am avut o discuţie cu vreo 5 jucători, personal. Le-am spus: „Mergeţi, vă dau şi o primă. N-are sens să facem scandal, că nu vă prezentaţi”.

"Fratele meu a spus că simte că se va sparge într-un fel tensiunea asta şi că-i batem. I-am spus să pună 100 de lei pe 2 solist. Nu a avut însă curajul să joace atît, dar a pus 50 de lei"

Ciprian Damian, preşedinte FC Vaslui, după Steaua – Vaslui 0-1

Implicat „doar sentimental”, Porumboiu i-a anunţat pe Antal, Temwanjera, Muşat şi alţi doi jucători, ale căror nume nu le mai reţine, că vor avea o primă consistentă în cazul unei victorii în Ghencea. Unul dintre jucători confirmă, sub protecţia anonimatului:

„Da, am avut bani promişi. La meciul ăla, erau 5.000 de euro de persoană. Au fost unii colegi care au discutat înainte de meci cu nea Adi (n.red. – Porumboiu). De la ei ştim că ni s-a promis o primă. Mesajul a ajuns la noi că ia fiecare. Eu n-am luat nimic după meci. Nu am luat nici salariul restant. Cred că nici colegii nu au luat. Am plecat fără să mai luăm bani la finalul campionatului. Nimic. Am făcut memorii, dar nimic”

Generosul Porumboiu nu ştie dacă oferta Anamariei Reghecampf de a plăti cazarea la Snagov a adversarilor soţului său este reală sau nu, în schimb e absolut convins că actuala intermediară de jucători nu a plătit sejurul. Cum e posibil? „Jucătorii nu au mai stat la hotelul Mirage şi au ajuns direct la meci”.

Ba au stat. Titularii au dormit de prânz la Mirage

Meciul Steaua – FC Vaslui s-a jucat vineri, 11 aprilie, la ora 20:30. În ciuda primei extraordinare promise de Porumboiu, fotbaliştii Vasluiului au refuzat să se urce joi în autocar pentru a veni la Snagov. În schimb, la Mirage au ajuns, în acea seară, în jurul orei 22:00, 18 juniori conduşi de antrenorul Costinel Botez şi de directorul sportiv Cătălin Popa (foto, lângă Porumboiu). Porumboiu îşi aminteşte momentul: „Nu ştiu ce a fost acolo. O mizerie ordinară să spui că nu te duci. Am vorbit şi cu Cătălin Popa să se prezinte cu echipa de juniori. Trebuie să te prezinţi la o competiţie”.

A doua zi, la prânz, seniorii ajungeau şi ei la Mirage. Porumboiu spune că nu s-au cazat, dar mărturia fotbalistului contactat de ProSport contrazice varianta fostului său patron:

„În ziua meciului, la 8 dimineaţa, ne-am adunat la vestiar. Nu eram siguri dacă mergem sau nu. A venit Iftime şi ne-a zis că ne rezolvă. Iftime era omul lui Porumboiu. El ne-a zis că trebuie să mergem să nu-l facem de râs pe nea Adi. Într-un final, am zis să mergem să ne facem datoria de jucători. Am plecat pe la 9 din Vaslui cu un alt autocar, nu cu cel al clubului. Am ajuns imediat după prânz şi am stat la hotel, la Mirage. Am mâncat de prânz, am stat o oră şi jumătate-două întinşi în pat şi am plecat apoi la meci. Asta a fost toată povestea. Noi am vrut să tragem un semnal de alarmă, că poate ne bagă cineva în seamă”.

Iftime din relatarea jucătorului este Dragoş-Adrian Iftime, fost parlamentar PD-L de Vaslui în mandatul 2008-2012. La două luni după meciul cu Steaua, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani. Ciprian Damian, preşedintele clubului în acel moment, a declarat: „Cine s-a ocupat atunci de i-a urcat pe jucători în autocar să vină la Bucureşti a fost Porumboiu, care avea doi oameni: Cătălin Popa şi Andi Iftime. Andi Iftime e arestat de doi ani de zile, e condamnat. Cătălin Popa era directorul sportiv şi a fost mereu omul lui Porumboiu în club”. 

 

Au fost foarte multe întâmplări neplăcute pentru noi, pentru cei de la Vaslui. Ne-am fi dorit să ne continuăm seria de victorii, de partide fără înfrângere, dar nu am reuşit

Laurenţiu Reghecampf, 14 aprilie 2014

Contactat de ProSport, Cătălin Popa, actual observator de joc la LPF, confirmă spusele fotbalistului. El foloseşte al doilea prenume al lui Iftime, Dragoş: „Împreună cu Dragoş Iftime am luat decizia să trimitem juniorii. Am plecat seara pe la 6-7 cu copiii. Vreo cinci-şase de la Vaslui, restul de la Bârlad. Am ajuns pe la 10 seara. Dragoş Iftime a rămas la Vaslui să-i convingă pe titulari. Seara, la 12, au înţeles şi au plecat dimineaţă. Au ajuns în jurul prânzului, s-au cazat cu noi în hotel. Noi am stat la hotel la Snagov, la Mirage. Au mâncat, s-au odihnit şi i-au bătut pe campioni”.

Aşadar, convinşi de oamenii lui Porumboiu – un argument solid că FC Vaslui era în continuare controlată de „fostul finanţator” - , jucătorii echipei mari şi antrenorul Liviu Ciobotariu s-au cazat şi ei la Mirage, chiar dacă doar pentru câteva ore. Varianta lui Porumboiu cade, iar ipotetica ofertă a Anamariei Reghecampf are acum un fundament real.

Cazaţi la prânz la Mirage, titularii au învins, seara, Steaua cu 1-0. După meci, în încercarea de a explica înfrângerea suprinzătoare în faţa unor jucători veniţi în ultima clipă la stadion, Laurenţiu Reghecampf a declarat că Tătăruşanu, Adi Popa, Chipciu şi Pârvulescu au luat un virus, au vomitat şi au petrecut ziua pe toaletă. Spusele sale au fost contrazise în tribunal, un an şi jumătate mai târziu, chiar de doctorul echipei, Radu Paligora, adus – culmea – chiar de Reghecampf pentru a certifica prezenţa gastroenterocolitei.

Vezi aici dovezile că oficialii Stelei mint grosolan în cazul virusului stomacal de la meciul Steaua – Vaslui 0-1.  

Citeşte continuarea mai jos.

Chipciu, jucătorul despre care Reghecampf a spus că stat numai pe toaletă şi a vomat, în timp ce Paligora a jurat că a fost doar balonat

George Becali şi Anamaria Reghecampf, pe vremea când impresara nu era soţia actualului antrenor

Anamaria Prodan încearcă să-l convingă pe George Copos de justeţea unui transfer

„Popa, Tătăruşanu, Pârvulescu, Chipciu au luat un virus, au stat numai pe toaletă, au vomitat, au avut o stare proastă. Sperăm să-i refacem pe băieţi până joi”

Laurenţiu Reghecampf, la flash-interviul de după Steaua - Vaslui

De altfel, meciul a fost unul bizar. Înfrângerea virusată a liderului neînvins în 26 de meciuri i-a determinat pe fani să voteze în masă că partida a fost blat. 61 la sută dintre cei 10.000 de votanţi într-un sondaj Dolce Sport au optat pentru varianta „Da, blat”.

La Pârvulescu simptomele s-au instalat după meci. Jucătorul Chipciu s-a prezentat în pauza dintre încălzire şi începutul meciului acuzând senzaţie de greaţă şi balonare. Nu l-am oprit să joace!

Doctorul Radu Paligora, în tribunal, pe 17 noiembrie 2015

Mărturia patronului: soţia lui Reghecampf, implicată

În acest context, informaţia că Anamaria Reghecampf a vrut să plătească pentru cazarea Vasluiului devine extrem de importantă. De ce ar plăti soţia unui antrenor cazarea adversarilor soţului ei înainte de meciul direct?

Porumboiu are la îndemână o variantă de rezervă când vorbeşte despre teoria blatului, deşi spune că nu e genul care să se ascundă „după piersic”: „Eu am tăria să spun verde în faţă şi nu mă dau după piersic. Steliştii i-au subestimat pe jucătorii Vasluiului”.

Câteva secunde mai târziu, vine cu o altă nuanţă:

„Dar, atenţie, nici nu pot să spun sau să bag mâna în foc că totul a fost curat. Noi am mai trăit un moment din ăsta la Buzău. La meciul de la Buzău, ne-a bătut cu 4-1 o echipă retrogradată, atunci s-a câştigat o sumă imensă la pariuri. Mi-e greu să spun. Sunt atâtea hăţişuri. Niciodată să nu spui niciodată pentru că s-ar putea să fie adevărat. Dar nu am nicio probă. Nu pot să spun că nu e adevărat pentru că veniţi cu vreo probă peste ceva timp şi mă veţi lua că de ce nu am spus. Când spui sigur că nu e adevărat, eşti şi tu implicat”.

Porumboiu nu exclude nici el varianta unui aranjament pentru cota 21 de la Steaua – Vaslui. Pare relaxat, sub protecţia afirmaţiei că nu mai avea nicio influenţă în club. El, cel care a oferit la meciul respectiv o primă rarisimă pentru săraca Ligă 1 a anului 2014: 5.000 de euro de căciulă la victorie.

ProSport a sunat-o pe Anamaria Prodan Reghecampf în fiecare dintre ultimele 5 zile, însă soţia fostului şi actualului antrenor de la Steaua – aflată la Las Vegas - nu a răspuns nici pe numărul de România, nici pe cel de Statele Unite.

Reghe avut rezultate la Steaua, dar ce concurenţă a avut? Ce echipe au fost când a câştigat el campionatele? Câţi jucători a avut nevastă-sa la echipele celelalte? Păi, el se bătea cu el singur. N-a avut adversari. De ce când s-a dus la arabi n-a făcut nimic?

Apostol Muşat, fost primar Snagov şi finanţator al echipei locale antrenate de Reghecampf

Un alt personaj implicat în acest meci, Liviu Ciobotariu (foto Libertatea, dansând la botezul fiului familiei Reghecampf), este şi el plecat din ţară şi nu a putut fi contactat. Fostul internaţional român antrenează acum în Arabia Saudită, la Al Faisaly. Omul care a stat pe banca Vasluiului la meciul din 11 aprilie 2014 este prieten de familie cu Laurenţiu Reghecampf şi cu soţia acestuia. La finele anilor 2000, Ciobotariu şi Anamaria Prodan au deţinut împreună un restaurant cu specific italienesc, Il Forno, într-o locaţie de pe bulevardul Dacia.

În schimb, Mihai Baltă, patronul hotelului Mirage, locul în care s-au cazat vasluienii, a răspuns amabil la solicitarea ProSport. Într-o discuţie despre impactul echipelor de fotbal din România asupra business-ului său, omul de afaceri a explicat că toate cluburile de Liga 2, seria I, şi cele din Liga 1 care vin să joace la Ploieşti sau la Bucureşti stau la Mirage. „De când sunt în insolvenţă, cluburile plătesc. Nu mai sunt rău platnici cum erau înainte. Până acum doi ani erau prost platnici. Mi-am recuperat banii din urmă, în afară de Vaslui. Sunt singurii care n-au plătit. Nu e sumă mare, dar...”.

Reporter: Noi am aflat că Anamaria Reghecampf are să vă dea bani, nu FC Vaslui.

Baltă: „Nu Ana Maria Prodan. Ana Maria Prodan ăăăă...(râde) Ai dracului, pe toate le ştiţi. Ana Maria Prodan m-a rugat să-i primesc că, dacă nu (n.red. – plătesc ei), plăteşte ea. Dar n-am eu nicio treabă cu Ana Maria Prodan”.  

Baltă susţine că după meci nimeni nu a mai plătit factura. „Încă nu”, spune el, supraoptimist, după 20 de luni.

Cătălin Popa, omul lui Porumboiu, dă detaliile tehnice ale cazării: „Au fost 18 copii care au mers. 10-12 camere, plus cei care au venit a doua zi, vreo 20 şi ceva de camere. Le-am luat a doua zi ca să stea şi ei. O deplasare de două zile costa între 8.000 şi 12.000 de lei. Cam aşa. Cazare, masă, spălătorie pentru echipament”.

Practic, o sumă cuprinsă între 1.800 şi 2.700 de euro aşteaptă pe o hârtie A4 cu datorii neachitate aflată în dosarul falimentului lui FC Vaslui. Imediat după meci, într-o ploaie de bănuieli legate de blat, nimeni nu a mai plătit niciun leu.

Mărturiile susţin următoarele fapte: Anamaria Reghecampf s-a angajat să plătească factura adversarilor soţului ei, dar Baltă a facturat pentru Vaslui.

Cazul Steaua - FC Vaslui este abia la început.

Mâine, însă, puteţi citi în ProSport noi mărturii despre implicarea nevestei lui Reghecampf în culisele meciului Steaua – Vaslui 0-1, una dintre cele mai controversate partide din primul mandat al soţului ei în Ghencea.

O familie de succes: soţia intermediar de transferuri, iar soţul antrenor

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.