EXPLOZIV | Cine s-a oferit să achite cazarea Vasluiului înainte de meciul suspect cu Steaua lui Reghe din 2014. Porumboiu: „Am auzit că Anamaria”. Patronul hotelului: „Anamaria Reghecampf m-a rugat să-i primesc că plătește ea”

Autor: Costin Ștucan Publicat: 21 Dec. 2015, 08:13 Actualizat: 21 Dec. 2015, 19:02 Liga 1

„Verificați cine a vrut să plătească factura Vasluiului la meciul cu Steaua din 2014. Au stat la hotel Mirage”. Sursa din fotbal se referă la partida controversată Steaua – FC Vaslui 0-1, din 11 aprilie 2014, la care casele de pariuri au urcat la 21 cota pentru înfrângerea campioanei invincibile, apoi au blocat-o din cauza sumelor mizate. E meciul la care vasluienii au amenințat că nu se prezintă și au venit în ultima clipă, iar steliștii s-au îmbolnăvit de un virus misterios.

– Cine a plătit cazarea Vasluiului la București?

Întrebarea a părut că are asupra lui Adrian Porumboiu efectul unui tranchilizant puternic. Până atunci plin de fermitate, ritm și de umor, discursul fostului finanțator de la FC Vaslui s-a deșirat brusc. Răspunsul lui din emisiunea ProSport Live, pe care-l puteți urmări în playerul video, e plin de ezitări:

„Cazarea laaaa…știu că a fost o discuție. Normal trebuia să o plătească Vasluiul. Dar știu dinnnn…Ca să fiu foarte exact…că fusese o discuție, ce discuta ăsta de la club (n.red. – Ciprian Damian, președintele clubului cu care era în conflict deschis). Am auzit și eu, dar nu pe cale directă. Pe cale indirectă, deeee, deeee… Că ar fi discutat…ăăăă…, cuuuu, mă rog, ăăăă, cu cei de la club, cu cel de la club sau nu știu cu cine anume… Anamaria. Dar nu cred treaba asta. Acolo, Vaslui a mai stat. La hotelul acela, pe lângă Snagov”.

Anamaria nu este un nume de cod, ci prenumele soției lui Laurențiu Reghecampf, antrenorul de atunci și de acum al Stelei. Porumboiu îi pronunță numele cu sfială. În 2012, într-o răfuială publică, o numea „parașută”, iar ea îi răspundea cu un acid „golan cu miros de bălegar”, dar supărarea nu a ținut mult. Un an mai târziu, cei doi negociau plecarea lui Nicușor Stanciu la Steaua peste capul impresarului Florin Manea, iar un an mai târziu pe cea a lui Sânmărtean. În fotbalul românesc, supărările au mereu un preț.


Laurențiu Reghecampf gesticulează pe bancă, la meciul pierdut cu FC Vaslui

Bannerul afișat de fanii Stelei la derbyul cu Dinamo, disputat la o săptămână după meciul cu cântec împotriva Vasluiului

Dialogul cu Porumboiu a continuat.

Reporter: Numele hotelului e Mirage.
Porumboiu: Hotelul Mirage. Dar acolo echipa nu avea de ce să…Pentru că acolo au stat juniorii. Echipa a venit direct. A plecat cuuuu…pe la ora 1 din Vaslui. Nu a mai trecut pe la niciun hotel.

Dar au stat juniorii.
Probabil, nu știu. Nu știu. Dar dacă se duceau, probabil că plătea cazarea Anamaria.

De ce să plătească Anamaria cazarea? Nu e bizar?
E mai mult decât…Eu nu știu. Probabil că a vrut să facă un gest deee…un gest de… nu știu ce gest, că nu-și avea sensul gestul respectiv.

Ni se pare foarte ciudat…
Stați puțin, n-a plătit. Era o variantă. Dar, atenție, nu pot să certific că e real sau nu. Dar n-a mai fost cazul să plătească nimic pentru că jucătorii s-au dus direct la meci.

Doar s-a oferit, dar n-a mai fost cazul?
N-a mai fost cazul. Eu chiar eram în București în perioada aia și discutam cu Cătălin Popa (n.red. – directorul sportiv) la telefon. Pe la 11:30, 12, spre 1, au plecat din Vaslui. Au ajuns cu 20 de minute înainte de meci.

În aprilie 2014, Adrian Porumboiu era în plin conflict cu finul său și, totodată, președintele lui FC Vaslui, Ciprian Damian. Potrivit spuselor sale, în săptămâna de dinaintea meciului cu Steaua, de club se ocupa „nenorocitul”. Adică, Damian. Tot Damian trebuia să rezolve și criza apărută odată cu greva jucătorilor. Neplătiți de mai mult de 5 luni, fotbaliștii au amenințat brusc cu neprezentarea la București. Aici, intră în scenă același Porumboiu: „Am făcut toate eforturile să joace. Am vorbit și cu jucătorii, le-am promis și o primă să nu facă scandal, să nu pună clubul într-o lumină urâtă, eu nemaiavând treabă, bineînțeles, cu clubul. Sentimental, n-aș putea să spun, însă, niciodată că n-am avut treabă. Am avut o discuție cu vreo 5 jucători, personal. Le-am spus: „Mergeți, vă dau și o primă. N-are sens să facem scandal, că nu vă prezentați”.

„Fratele meu a spus că simte că se va sparge într-un fel tensiunea asta și că-i batem. I-am spus să pună 100 de lei pe 2 solist. Nu a avut însă curajul să joace atît, dar a pus 50 de lei”
Ciprian Damian, președinte FC Vaslui, după Steaua – Vaslui 0-1

Implicat „doar sentimental”, Porumboiu i-a anunțat pe Antal, Temwanjera, Mușat și alți doi jucători, ale căror nume nu le mai reține, că vor avea o primă consistentă în cazul unei victorii în Ghencea. Unul dintre jucători confirmă, sub protecția anonimatului:

„Da, am avut bani promiși. La meciul ăla, erau 5.000 de euro de persoană. Au fost unii colegi care au discutat înainte de meci cu nea Adi (n.red. – Porumboiu). De la ei știm că ni s-a promis o primă. Mesajul a ajuns la noi că ia fiecare. Eu n-am luat nimic după meci. Nu am luat nici salariul restant. Cred că nici colegii nu au luat. Am plecat fără să mai luăm bani la finalul campionatului. Nimic. Am făcut memorii, dar nimic”

Generosul Porumboiu nu știe dacă oferta Anamariei Reghecampf de a plăti cazarea la Snagov a adversarilor soțului său este reală sau nu, în schimb e absolut convins că actuala intermediară de jucători nu a plătit sejurul. Cum e posibil? „Jucătorii nu au mai stat la hotelul Mirage și au ajuns direct la meci”.

Ba au stat. Titularii au dormit de prânz la Mirage

Meciul Steaua – FC Vaslui s-a jucat vineri, 11 aprilie, la ora 20:30. În ciuda primei extraordinare promise de Porumboiu, fotbaliștii Vasluiului au refuzat să se urce joi în autocar pentru a veni la Snagov. În schimb, la Mirage au ajuns, în acea seară, în jurul orei 22:00, 18 juniori conduși de antrenorul Costinel Botez și de directorul sportiv Cătălin Popa (foto, lângă Porumboiu). Porumboiu își amintește momentul: „Nu știu ce a fost acolo. O mizerie ordinară să spui că nu te duci. Am vorbit și cu Cătălin Popa să se prezinte cu echipa de juniori. Trebuie să te prezinți la o competiție”.

A doua zi, la prânz, seniorii ajungeau și ei la Mirage. Porumboiu spune că nu s-au cazat, dar mărturia fotbalistului contactat de ProSport contrazice varianta fostului său patron:

„În ziua meciului, la 8 dimineața, ne-am adunat la vestiar. Nu eram siguri dacă mergem sau nu. A venit Iftime și ne-a zis că ne rezolvă. Iftime era omul lui Porumboiu. El ne-a zis că trebuie să mergem să nu-l facem de râs pe nea Adi. Într-un final, am zis să mergem să ne facem datoria de jucători. Am plecat pe la 9 din Vaslui cu un alt autocar, nu cu cel al clubului. Am ajuns imediat după prânz și am stat la hotel, la Mirage. Am mâncat de prânz, am stat o oră și jumătate-două întinși în pat și am plecat apoi la meci. Asta a fost toată povestea. Noi am vrut să tragem un semnal de alarmă, că poate ne bagă cineva în seamă”.

Iftime din relatarea jucătorului este Dragoș-Adrian Iftime, fost parlamentar PD-L de Vaslui în mandatul 2008-2012. La două luni după meciul cu Steaua, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani. Ciprian Damian, președintele clubului în acel moment, a declarat: „Cine s-a ocupat atunci de i-a urcat pe jucători în autocar să vină la București a fost Porumboiu, care avea doi oameni: Cătălin Popa și Andi Iftime. Andi Iftime e arestat de doi ani de zile, e condamnat. Cătălin Popa era directorul sportiv și a fost mereu omul lui Porumboiu în club”. 

 

Au fost foarte multe întâmplări neplăcute pentru noi, pentru cei de la Vaslui. Ne-am fi dorit să ne continuăm seria de victorii, de partide fără înfrângere, dar nu am reușit
Laurențiu Reghecampf, 14 aprilie 2014

Contactat de ProSport, Cătălin Popa, actual observator de joc la LPF, confirmă spusele fotbalistului. El folosește al doilea prenume al lui Iftime, Dragoș: „Împreună cu Dragoș Iftime am luat decizia să trimitem juniorii. Am plecat seara pe la 6-7 cu copiii. Vreo cinci-șase de la Vaslui, restul de la Bârlad. Am ajuns pe la 10 seara. Dragoș Iftime a rămas la Vaslui să-i convingă pe titulari. Seara, la 12, au înțeles și au plecat dimineață. Au ajuns în jurul prânzului, s-au cazat cu noi în hotel. Noi am stat la hotel la Snagov, la Mirage. Au mâncat, s-au odihnit și i-au bătut pe campioni”.

Așadar, convinși de oamenii lui Porumboiu – un argument solid că FC Vaslui era în continuare controlată de „fostul finanțator” – , jucătorii echipei mari și antrenorul Liviu Ciobotariu s-au cazat și ei la Mirage, chiar dacă doar pentru câteva ore. Varianta lui Porumboiu cade, iar ipotetica ofertă a Anamariei Reghecampf are acum un fundament real.

Cazați la prânz la Mirage, titularii au învins, seara, Steaua cu 1-0. După meci, în încercarea de a explica înfrângerea suprinzătoare în fața unor jucători veniți în ultima clipă la stadion, Laurențiu Reghecampf a declarat că Tătărușanu, Adi Popa, Chipciu și Pârvulescu au luat un virus, au vomitat și au petrecut ziua pe toaletă. Spusele sale au fost contrazise în tribunal, un an și jumătate mai târziu, chiar de doctorul echipei, Radu Paligora, adus – culmea – chiar de Reghecampf pentru a certifica prezența gastroenterocolitei.

Vezi aici dovezile că oficialii Stelei mint grosolan în cazul virusului stomacal de la meciul Steaua – Vaslui 0-1.  

Citește continuarea mai jos.


Chipciu, jucătorul despre care Reghecampf a spus că stat numai pe toaletă și a vomat, în timp ce Paligora a jurat că a fost doar balonat

George Becali și Anamaria Reghecampf, pe vremea când impresara nu era soț
ia actualului antrenor

Anamaria Prodan încearcă să-l convingă pe George Copos de justețea unui transfer

 

„Popa, Tătărușanu, Pârvulescu, Chipciu au luat un virus, au stat numai pe toaletă, au vomitat, au avut o stare proastă. Sperăm să-i refacem pe băieți până joi”
Laurențiu Reghecampf, la flash-interviul de după Steaua – Vaslui

De altfel, meciul a fost unul bizar. Înfrângerea virusată a liderului neînvins în 26 de meciuri i-a determinat pe fani să voteze în masă că partida a fost blat. 61 la sută dintre cei 10.000 de votanți într-un sondaj Dolce Sport au optat pentru varianta „Da, blat”.

La Pârvulescu simptomele s-au instalat după meci. Jucătorul Chipciu s-a prezentat în pauza dintre încălzire și începutul meciului acuzând senzație de greață și balonare. Nu l-am oprit să joace!
Doctorul Radu Paligora, în tribunal, pe 17 noiembrie 2015

Mărturia patronului: soția lui Reghecampf, implicată

În acest context, informația că Anamaria Reghecampf a vrut să plătească pentru cazarea Vasluiului devine extrem de importantă. De ce ar plăti soția unui antrenor cazarea adversarilor soțului ei înainte de meciul direct?

Porumboiu are la îndemână o variantă de rezervă când vorbește despre teoria blatului, deși spune că nu e genul care să se ascundă „după piersic”: „Eu am tăria să spun verde în față și nu mă dau după piersic. Steliștii i-au subestimat pe jucătorii Vasluiului”.

Câteva secunde mai târziu, vine cu o altă nuanță:

„Dar, atenție, nici nu pot să spun sau să bag mâna în foc că totul a fost curat. Noi am mai trăit un moment din ăsta la Buzău. La meciul de la Buzău, ne-a bătut cu 4-1 o echipă retrogradată, atunci s-a câștigat o sumă imensă la pariuri. Mi-e greu să spun. Sunt atâtea hățișuri. Niciodată să nu spui niciodată pentru că s-ar putea să fie adevărat. Dar nu am nicio probă. Nu pot să spun că nu e adevărat pentru că veniți cu vreo probă peste ceva timp și mă veți lua că de ce nu am spus. Când spui sigur că nu e adevărat, ești și tu implicat”.

Porumboiu nu exclude nici el varianta unui aranjament pentru cota 21 de la Steaua – Vaslui. Pare relaxat, sub protecția afirmației că nu mai avea nicio influență în club. El, cel care a oferit la meciul respectiv o primă rarisimă pentru săraca Ligă 1 a anului 2014: 5.000 de euro de căciulă la victorie.

ProSport a sunat-o pe Anamaria Prodan Reghecampf în fiecare dintre ultimele 5 zile, însă soția fostului și actualului antrenor de la Steaua – aflată la Las Vegas – nu a răspuns nici pe numărul de România, nici pe cel de Statele Unite.

Reghe avut rezultate la Steaua, dar ce concurență a avut? Ce echipe au fost când a câștigat el campionatele? Câți jucători a avut nevastă-sa la echipele celelalte? Păi, el se bătea cu el singur. N-a avut adversari. De ce când s-a dus la arabi n-a făcut nimic?
Apostol Mușat, fost primar Snagov și finanțator al echipei locale antrenate de Reghecampf

Un alt personaj implicat în acest meci, Liviu Ciobotariu (foto Libertatea, dansând la botezul fiului familiei Reghecampf), este și el plecat din țară și nu a putut fi contactat. Fostul internațional român antrenează acum în Arabia Saudită, la Al Faisaly. Omul care a stat pe banca Vasluiului la meciul din 11 aprilie 2014 este prieten de familie cu Laurențiu Reghecampf și cu soția acestuia. La finele anilor 2000, Ciobotariu și Anamaria Prodan au deținut împreună un restaurant cu specific italienesc, Il Forno, într-o locație de pe bulevardul Dacia.

În schimb, Mihai Baltă, patronul hotelului Mirage, locul în care s-au cazat vasluienii, a răspuns amabil la solicitarea ProSport. Într-o discuție despre impactul echipelor de fotbal din România asupra business-ului său, omul de afaceri a explicat că toate cluburile de Liga 2, seria I, și cele din Liga 1 care vin să joace la Ploiești sau la București stau la Mirage. „De când sunt în insolvență, cluburile plătesc. Nu mai sunt rău platnici cum erau înainte. Până acum doi ani erau prost platnici. Mi-am recuperat banii din urmă, în afară de Vaslui. Sunt singurii care n-au plătit. Nu e sumă mare, dar…”.

Reporter: Noi am aflat că Anamaria Reghecampf are să vă dea bani, nu FC Vaslui.

Baltă: „Nu Ana Maria Prodan. Ana Maria Prodan ăăăă…(râde) Ai dracului, pe toate le știți. Ana Maria Prodan m-a rugat să-i primesc că, dacă nu (n.red. – plătesc ei), plătește ea. Dar n-am eu nicio treabă cu Ana Maria Prodan”.  

Baltă susține că după meci nimeni nu a mai plătit factura. „Încă nu”, spune el, supraoptimist, după 20 de luni.

Cătălin Popa, omul lui Porumboiu, dă detaliile tehnice ale cazării: „Au fost 18 copii care au mers. 10-12 camere, plus cei care au venit a doua zi, vreo 20 și ceva de camere. Le-am luat a doua zi ca să stea și ei. O deplasare de două zile costa între 8.000 și 12.000 de lei. Cam așa. Cazare, masă, spălătorie pentru echipament”.

Practic, o sumă cuprinsă între 1.800 și 2.700 de euro așteaptă pe o hârtie A4 cu datorii neachitate aflată în dosarul falimentului lui FC Vaslui. Imediat după meci, într-o ploaie de bănuieli legate de blat, nimeni nu a mai plătit niciun leu.

Mărturiile susțin următoarele fapte: Anamaria Reghecampf s-a angajat să plătească factura adversarilor soțului ei, dar Baltă a facturat pentru Vaslui.

Cazul Steaua – FC Vaslui este abia la început.

Mâine, însă, puteți citi în ProSport noi mărturii despre implicarea nevestei lui Reghecampf în culisele meciului Steaua – Vaslui 0-1, una dintre cele mai controversate partide din primul mandat al soțului ei în Ghencea.

O familie de succes: soția intermediar de transferuri, iar soțul antrenor
 

 

 

 

 

 

Autor: Costin Ștucan Publicat: 21 Dec. 2015, 08:13 Actualizat: 21 Dec. 2015, 19:02 Liga 1
Pe aceeași temă
Smiley, desființat de Cheloo. Ce a zis despre el și iubita lui:
Smiley, desființat de Cheloo. Ce a zis despre el și iubita lui: "Se băteau turcii la gura ei"
Pensionarii vor putea primi şi tichete de masă. Ce condiţii trebuie îndeplinite
Pensionarii vor putea primi şi tichete de masă. Ce condiţii trebuie îndeplinite
Medic PERSECUTAT pentru publicarea filmarilor post-Colectiv cu ARSII din spital! M-au considerat NEBUNA si TRADATOARE!
Medic PERSECUTAT pentru publicarea filmarilor post-Colectiv cu ARSII din spital! M-au considerat NEBUNA si TRADATOARE!
Descoperire TERIFIANTĂ făcută de o navă de patrulare, la doar 15 km de plajă. Incidentul, extrem de GRAV
Descoperire TERIFIANTĂ făcută de o navă de patrulare, la doar 15 km de plajă. Incidentul, extrem de GRAV
Jucatorul trecut pe la Juventus si Manchester City e gata sa vina in Romania! Anunt de ULTIMA ORA: ce superlovitura poate da Liga 1
Jucatorul trecut pe la Juventus si Manchester City e gata sa vina in Romania! Anunt de ULTIMA ORA: ce superlovitura poate ...
ULTIMA ORA! A murit o mare actrita! Toata lumea este in stare de soc
ULTIMA ORA! A murit o mare actrita! Toata lumea este in stare de soc
Fata rănită după ce prietenul ei a folosit ulei de motor ca lubrifiant
Fata rănită după ce prietenul ei a folosit ulei de motor ca lubrifiant
COMPILAŢIE Când lucrurile nu merg conform planului. Candidaţi serioşi pentru premiul Darwin
COMPILAŢIE Când lucrurile nu merg conform planului. Candidaţi serioşi pentru premiul Darwin
Lovitură de teatru: La nici două săptămâni de la învestirea guvernului PNL, PSD se pregăteşte să preia din nou puterea
Lovitură de teatru: La nici două săptămâni de la învestirea guvernului PNL, PSD se pregăteşte să preia din nou puterea
I-a MASAT organele genitale cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
I-a MASAT organele genitale cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
Răsturnare colosală de situaţie: Cine l-a TRĂDAT pe Ban Barna
Răsturnare colosală de situaţie: Cine l-a TRĂDAT pe Ban Barna
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
Vești bune pentru milioane de pensionari! Se dau tichete de masă. Care sunt condițiile
Vești bune pentru milioane de pensionari! Se dau tichete de masă. Care sunt condițiile
Motivul pentru care Negoiță și Cataramă nu au dus la bun sfârșit negocierile pentru Dinamo. Acuzații dure
Motivul pentru care Negoiță și Cataramă nu au dus la bun sfârșit negocierile pentru Dinamo. Acuzații dure
Tricou revoltător, retras de pe un site de shopping. Mesajul de neimaginat te face să chemi poliţia pe loc!
Tricou revoltător, retras de pe un site de shopping. Mesajul de neimaginat te face să chemi poliţia pe loc!
Schimbare IMPORTANTA! Sunt afectati TOTI pensionarii dupa aceasta DECIZIE
Schimbare IMPORTANTA! Sunt afectati TOTI pensionarii dupa aceasta DECIZIE
El l-a omorât, de fapt, pe Răzvan Ciobanu. Dezvăluire-bombă la 7 luni de la tragedie
El l-a omorât, de fapt, pe Răzvan Ciobanu. Dezvăluire-bombă la 7 luni de la tragedie
Şefii serviciilor secrete le recomandă cetăţenilor să NU cumpere aceste smartphone-uri, produse de un jucător de top. Iată MOTIVUL
Şefii serviciilor secrete le recomandă cetăţenilor să NU cumpere aceste smartphone-uri, produse de un jucător de top. ...
Două mari ENIGME s-au petrecut în primul tur al alegerilor. Este uluitor ce s-a întâmplat la ora 18:00!
Două mari ENIGME s-au petrecut în primul tur al alegerilor. Este uluitor ce s-a întâmplat la ora 18:00!
Amenzi uriaşe pentru şoferi. Totul porneşte de la banala roată de rezervă / Poliţiştii îi opresc în trafic şi fac verificări
Amenzi uriaşe pentru şoferi. Totul porneşte de la banala roată de rezervă / Poliţiştii îi opresc în trafic şi fac ...
Carmen Harra spune cine va câștiga turul 2. Dăncilă VS Iohannis! „Va fi pe muchie de cuțit”
Carmen Harra spune cine va câștiga turul 2. Dăncilă VS Iohannis! „Va fi pe muchie de cuțit”
Un cuplu non-conformist: s-au casatorit, dar nu doresc sa locuiasca impreuna! Si-au unit destinele in 2018, insa fiecare are viata lui. Motivul pentru care nu impart acelasi pat
Un cuplu non-conformist: s-au casatorit, dar nu doresc sa locuiasca impreuna! Si-au unit destinele in 2018, insa fiecare ...
Dezvaluiri socante ale asistentei personale a lui Whitney Houston! A avut o relatie amoroasa cu artista. Sotul celebrei soliste stia de relatia secreta. Cine le-a despartit
Dezvaluiri socante ale asistentei personale a lui Whitney Houston! A avut o relatie amoroasa cu artista. Sotul celebrei soliste ...
Această FEMEIE nu are nicio jenă! DETALIUL pentru care au întrerupt meciul a uimit INTERNETUL
Această FEMEIE nu are nicio jenă! DETALIUL pentru care au întrerupt meciul a uimit INTERNETUL
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
Cine este bărbatul găsit SPÂNZURAT de o cruce în CIMITIR
Cine este bărbatul găsit SPÂNZURAT de o cruce în CIMITIR
Horoscop zilnic – 12 Noiembrie 2019 – Zodia Pești
Horoscop zilnic – 12 Noiembrie 2019 – Zodia Pești