Moment istoric la ProSport Live: prima confruntare în direct între Florin Talpan, juristul CSA Steaua, și Virgil Boglea, avocatul FCSB! Cum și-au apărat interesele cei doi | VIDEO EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

Virgil Boglea, avocatul care reprezintă interesele echipei FCSB, a intrat în dialog cu Florin Talpan, colonelul de justiție al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, în direct la ProSport Live.

În contexul înfățișării în fața instanței joi dimineață, Virgil Boglea a prezentat cum au decurs lucrurile în fața judecătorilor.

Ulterior, a intervenit și Florin Talpan și a purtat o discuție în contradictoriu cu reprezentantul clubului din Superliga, patronat de către Gigi Becali.

Moment istoric la ProSport Live: prima confruntare în direct între Florin Talpan, juristul CSA Steaua, și Virgil Boglea, avocatul FCSB! Cum și-au apărat interesele cei doi

„Astăzi, nu s-au întâmplat foarte multe lucruri și asta nu din cauza nostră și din cauza domnului care reprezintă interesele Clubului Sportiv al Armatei (n.r. Florin Talpan), pentru că noi am venit pregătiți de judecată. Am găsit niște documente, am mai găsit niște argumente care să susțină cauza noastră și practic noi doream ca acest litigiu privitor la palmaresul Stelei să se termine astăzi. Din păcate, nu s-a întâmplat așa și, iarăși, din păcate, avem un termen foarte lung de judecată de jumătate de an. Noi am depus înscrisele respective pe care le-am prezentat și la ProSport, și opiniei publice, constând în comunicate ale MApN și ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua de-a lungul anilor 2010 până în 2015 inclusiv, adică până după ce a fost hotărârea privitoarea la anularea mărcii Steaua în care aceste două instituții ale statului care acum invocă cu nesaț că proteguiesc marca Steaua și că de fapt Steaua nu ar mai fi cea din Liga 1, că ar fi o echipă nou înființată, spuneau în toți acești ani că Steaua adevărată este cea care joacă în Liga 1, salutau atunci când Steaua juca în Ghencea, salutau performanțele fotbalistice și de fiecare dată se raportau la echipa din Liga 1 ca fiind continuatoarea tradițiilor glorioase ale fostei secții de fotbal de performanță.

Acum, oarecum în contradicție cu ceea ce trebuia să se întâmple, domnul Talpan a spus că aceste înscrisuri nu sunt înscrisuri noi, deși pe de-o parte înscrisurile noi se apreciază nu din perspectiva cronologică temporală, ci pur și simplu dacă au fost până atunci observate de vreun judecător în cauză sau nu”, a spus Virgil Boglea, la ProSport Live.

Între timp, a fost contactat telefonic Florin Talpan, juristul CSA Steaua, și acesta a intrat în dialog cu Virgil Boglea.

„Îl salut cu foarte mare respect pe domnul Prunea (n.r. prezent în studioul ProSport Live).

(n.r. Păi, și pe domnul Boglea nu?) Îl salut și pe el, dar nu… având în vedere că dezinformează foarte mult ceea ce s-a întâmplat în procesul acela prin care căutat niște înscrisuri de la CSA Steaua, nu pot să am o simpatie…”, a spus Florin Talpan, la ProSport Live.

Cum a decurs dialogul dintre Virgil Boglea și Florin Talpan

Boglea: Domnul Talpan, dar cu ce am dezinformat?

Talpan: Ați dezinformat foarte mult, domnul Virgil, pentru că dumneavoastră știți foarte bine, eu v-am răspuns punctual, la ceea ce ați solicitat dumneavoastră. Să spuneți că nu am respectat, că nu v-am trimis, că amenințări că nu știu ce se mai întâmplă… Nu este ok.

Boglea: Cu permisiunea domnului colonel, eu pot să parafrazez tot dispozitivul hotărârii în ceea ce privește comunicarea informațiilor de interes public.

Talpan: Așa, vă rog.

Boglea: Ca urmare a acțiunii noastre, instanța a admis comunicarea punctelor de la 3 la 5: regulamentele de organizare și funcționare a Clubului Sportiv al Armatei, din 1998 până în 2014.

Talpan: Da, și v-am dat regulamentul care, cum să vă spun… primul este clasificat, ceea ce… cei de la structura de securitate nu au aprobat să vi-l dau. Până la urmă, este secret și eu nu pot să mă joc cu documentele clasificate, să le trimit în presă, dar oricum nu vă ajuta cu nimic și este abrogat ce spune regulamentul respectiv. Vi l-am dat pe cel care este în vigoare. Care este neregula?

Boglea: Știți care era problema, domnul Talpan? Că în regulamentul din 2001, care spuneți dumneavoastră că e abrogat și care ar fi secretizat, voiam să vedem dacă în regulamentul acela era trecută disciplina fotbal ca o disciplină sportivă componentă a secțiilor CSA din toată perioada 1998-2014.

Talpan: Da, Clubul Sportiv a avut dintotdeauna această disciplină fotbal. Eu nu știu care este problema. Vreți să nu o mai avem? Vă împiedică lucrul acesta?

Boglea: Nu, Doamne ferește.

Talpan: Eu v-am răspuns, v-am dat regulamentul pe care l-ați solicitat și care a dispus de altfel instanța. Eu pot să vă dau altceva dacă instanța nu v-a zis? Ați văzut, punctele 1, 2, 3, instanța vi le-a respins. De ce nu spuneți de lucrul ăla?

Boglea: Domnul Talpan, eu vă salut de fiecare dată când intrăm în sala de judecată și nu îmi răspundeți la salut.

Talpan: Ba da.

Boglea: Cum ați crede că m-aș aștepta la o reacție din partea dumneavoastră? Oricând, la orice oră, aș fi dispus să mă întâlnesc cu dumneavoastră, nu este absolut nicio problemă. Chiar între patru ochi. Mi-ar face chiar o deosebită plăcere să împart niște idei juridice cu cineva care până la urmă nu cred că e într-atât de adversar pe cât speculează presa.

Talpan: Domnul Virgil, dumneavoastră știți foarte bine că noi ne-am mai întâlnit prin 2007, când voiați să facem ceva cu baschetul sau cu minifotbalul.

Boglea: În 2016, ne-am întâlnit noi doi, da.

Talpan: Nu știu… era 2016, așa de târziu?

Boglea: Regulamentul nu ni l-ați dat. Ați spus că ne dați regulamentul din 2013, pe care noi îl aveam. Pe noi ne interesa cel din 2001.

Talpan: Păi, și atunci dacă ăla este secretizat cum să îl dau dacă nu îl am nici eu? Nu există.

Boglea: Păi, nu dumneavoastră. Clubul. Chiar astăzi ați spus că clubul nu vă pune chiar dumneavoastră la dispoziție anumite materiale, că nu vă sprijină acțiunile.

Talpan: O altă problemă, dar nu are legătură cu lucrul acesta. Eu nu am zis de club. E cu totul altă entitate Ministerul. Cu Clubul Sportivul nu am nicio problemă.

Boglea: Atunci, să ne dea și nouă regulamentul la care i-a obligat instanța. Nu pe dumneavoastră personal, înțelegeți-mă.

Talpan: Dar vi l-am dat, credeți-mă, vi l-am dat. Celălalt a fost aborgat.

Boglea: Îl vrem așa abrogat cum a fost.

Talpan: Așa, următorul, spuneți următorul punct.

Boglea: Bun, următorul punct viziează decizia, nu Monitorul Oficial, ci decizia prin care în Monitorul Oficial din 17 aprilie 2017 raportul de activitate al Clubului Sportiv al Armatei spune că s-a înființat o echipă începând cu sezonul competițional 2017-2018 la nivel de seniori.

Talpan: Și v-am dat Monitorul Oficial, ce vreți să vă dau mai mult?

Boglea: Decizia.

Talpan: Păi, dacă există în Monitorul Oficial, eu v-am dat ce mi-a spus instanța.

Boglea: Păi, noi în baza Monitorului Oficial am făcut solicitarea la instanță.

Andreea Visu / Autor
Pasiunea pentru fotbal este o moștenire de familie, astfel că drumul către jurnalismul sportiv a venit natural. A intrat în presă în anul 2016, la IlfovSport. A început să scrie despre ligile inferioare și ușor-ușor a promovat la Revista IlfovSport, denumită ulterior 100% Sport. A lucrat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Daniel Pancu, surpriză uriaşă pentru soţia lui, de ziua acesteia! Cum arată acum blonda, care a fost în trecut model Playboy
Daniel Pancu, surpriză uriaşă pentru soţia lui, de ziua acesteia! Cum arată acum blonda, care a fost în trecut model…
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen