EXCLUSIV | Oraşul în care se joacă semifinala Franţa - România. Anunţul făcut în direct la ProSport Live de Emil Boc: "Nu e deja oficial?"

11 feb 2019 18813 afişări ProSport Live

Primarul oraşului Cluj-Napoca a spus că, din informaţiile sale, meciul cu Franţa din semifinalele Fed Cup se va juca pe Coasta de Azur: "Am aflat că nu se joacă la Paris, ci că se joacă la Nisa. Aşa că acum o să căutăm mijloace de transport. Aici ne-am mobilizat cu autocarul, am venit frumos, ne-am rezervat hotel. Parcă am citit eu undeva, sau am aflat când eram în autocar.

Nu e deja oficial? Mi s-a părut că e deja oficial. Dar vom vedea, n-aş vrea să confirm. Mie aşa mi-a rămas în minte. Sau parcă am auzit o discuţie, nu mai ştiu..."
, a spus Emil Boc, în cadrul emisiunii ProSport Live.

Franţa are o strategie clară când vine vorba despre meciurile de Fed Cup de pe teren propriu. Echipa a făcut un adevărat tur al oraşelor, oferind posibilitatea fanilor din diferite zone ale ţării de a urmări cele mai bune jucătoare de tenis, pe viu. Din 2010 până în prezent, Franţa a jucat de 11 ori pe teren propriu şi a vizitat 10 oraşe, Besançon fiind singura destinaţie care a găzduit două meciuri ale Franţei. De remarcat faptul că, de fiecare dată, Franţa a ales să joace în sală, chiar şi pentru meciurile din aprilie. Iată lista oraşelor care au găzduit partide în Fed Cup, din 2010 până în prezent.

 • 2010 - Liévin, nordul Franţei, în apropiere de Lens, partidă din primul tur al Grupei Mondiale, cu Statele Unite, 1-4 - zgură, indoor
 • 2012 - Besançon, estul Franţei, în playoff-ul Grupei Mondiale II, cu Slovenia, 5-0 - hard indoor
 • 2013 - Limoges, zona central-vestică a Franţei, partidă din primul tur al Grupei Mondiale II, cu Germania, 1-3, zgură, indoor
            - Besançon, estul Franţei, în playoff-ul Grupei Mondiale II, cu Kazahstan, 4-1 - hard indoor
 • 2014 - Paris, partidă din primul tur al Grupei Mondiale II, cu Elveţia, 3-2 - hard indoor
 • 2016 - Marsilia, partidă din primul tur al Grupei Mondiale, cu Italia, 4-1 - hard indoor
            - Trélazé, vestul Franţei, semifinală, cu Olanda, 3-2 - zgură indoor
            - Strasbourg, finală, cu Cehia, 2-3 - hard indoor
 • 2017 - Roanne, centrul Franţei, în playoff-ul Grupei Mondiale, cu Spania, 4-0, zgură indoor
 • 2018 - Mouilleron le Captif, vestul Franţei, partidă din primul tur al Grupei Mondiale, cu Belgia, 3-2, hard indoor
            -  Aix-en-Provence,  sud-estul Franţei, semifinală, cu Statele Unite, 2-3, zgură indoor

ProSport i-a contactat pe reprezentanţii Federaţiei Franceze de Tenis. Aceştia au declarat că, deocamdată, nu pot face vreun anunţ legat de viitoarea gazdă a partidei din semifinalele Fed Cup.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.