EXCLUSIV | Mircea Sandu a tunat la adresa lui Adrian Mititelu. "Regret foarte mult că Universitatea Craiova a încăput pe mâinile unor borfaşi"

22 mar 2018 8199 afişări ProSport Live

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a vorbit la ProSport LIVE şi de soarta Universităţii Craiova, echipă ce aparţinea lui Adrian Mititelu şi a fost dezafiliată.

"Regret foarte mult că Universitatea Craiova a încăput pe mâinile unor borfaşi. Eu ştiu în ce sistem s-a jucat...în perioada aia comunistă, iar echipa era a oraşului şi a Universităţii. Dar, în momentul în care au apărut oamenii de afaceri, investitori mai mult sau mai puţin, ei s-au implicat şi-n fotbal", a spus Mircea Sandu la ProSport LIVE.

Apoi, a continuat: "Am intrat în posesia multor documente...câte nenoriciri s-au întâmplat cât au fost aceşti investitori, câte manevre au fost...cel puţin patru - cinci schimbări de denumiri, a fost un dezastru.Îmi pare rău!

Apoi, când Adunarea Generală a decis să acorde un loc oraşului Craiova a fost una dintre cele mai înţelepte decizii. Azi, Craiova are un stadion nou datorită acelei decizii, are o echipă care e una dintre primele trei din România, are susţinere financiară. Până la urmă decizia Comitetul Executiv, validată de Adunarea Generală, s-a arătat în instanţă că a fost una legală.

Vina aparţine celor care au administrat clubul Universitatea şi asta a fost...cum de altfel a fost şi la Timişoara, unde era un alt personaj pe care-l admiram pentru capacitatea de a înţelege regulamentele sportive, vorbesc de domnul Iancu. Dar, nu s-a mai înţeles cu autorităţiile locale şi a dispărut şi Timişoara, a dispărut şi Sportul Studenţesc sau Rapid...".

În 2011, Comitetul Executiv al FRF a decis ca  Universitatea Craiova să fie dezafiliată, iar echipa a fost exclusă definitiv din campionat.

Fostul patron al formaţiei oltene, Adrian Mititelu, a pornit un proces contra fostului preşedinte al FRF, Mircea Sandu, şi a celui care a condus LPF-ul, Dumitru Dragomir, dar în 2017 cei doi au fost achitaţi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.