EXCLUSIV | Ilie Năstase intră într-un nou "război": "Nişte impostori! Nu ştiu de capul lor". Decizia care l-a scos din sărite pe "Nasty"

11 iun 2018 25692 afişări Comentează şi tu ProSport Live
EXCLUSIV | Ilie Năstase intră într-un nou "război": "Nişte impostori! Nu ştiu de capul lor". Decizia care l-a scos din sărite pe "Nasty"

Ilie Năstase, Ion Ţiriac sau Simona Halep sunt printre numele uriaşe ale tenisului care au dat în judecată BNR-ul în trecut, intenţia fiind de a reinclude arenele sportive în circuit. Cert e că baza e în paragină, iar recent Senatul a aprobat proiectul de lege prin care arenele respective să fie transferate Guvernului, urmând ca apoi să se decidă ce instituţie va fi administrator. Aici, se desfăşura şi turneul de tenis Năstase - Ţiriac Trophy, dar s-a pierdut organizarea în favoarea Budapestei fiindcă în Bucureşti nu a mai putut fi găzduit.

"Acolo m-am născut! Aveam acolo un nuc de vreo 50 de ani şi i-am spus lui Isărescu să nu-l taie. Dar parcă am rămas fără piciorul stâng, aşa m-am simţit. Oamenii ăştia nu ştiu de capul lor! Au fost două voturi peste, în Parlament, privind legea asta a sportului, dar nu se vrea ca sportul să fie o prioritate. Nu putem să copiem şi noi ce fac 'fraierii' ăia în alte ţări. De ce e răutatea asta? E un teren de sport, unde să-l dai, nu-l dai la sport? Ce e aşa e greu ca domnul ăsta Isărescu să-l dea? Cine sunt ăştia care votează? Nişte impostori! Dacă votezi contra sportului eşti un impostor!", a tunat Ilie Năstase la ProSport LIVE.

Apoi, a continuat: "Sunt insensibili la orice, poate sunt sensibili doar când moare cineva din familia lor, poate, nu ştiu. Nu au nicio treabă. Sunt toţi bogaţi, toţi aranjaţi, doar ridică mâna la comandă...aşa au făcut şi la proiectul ăsta de lege, cu terenul...Contra Năstase, contra Ţiriac. Eu cu Ţiriac şi cu tot tenisul ne dorim să fim sănătoşi, că ne-am făcut treaba, dar e pentru ceilalţi, pentru copii. Asta vrem. Nu pentru mine, Hărădău sau Cosac, ci pentru viitor. Avem o campioană la Roland Garros. Ea unde să joace? Pe terenul din spate? Păi, îi zic eu să nu se ducă. Ea vine de la Roland Garros, unde erau mulţi români, unde se cânta imnul...Ce să caute ea pe terenul secundar? Ne facem de râs!".

Ilie Năstase s-a referit şi la turneul ce purta numele său şi al lui Ţiriac, competiţie ce nu mai are loc în Bucureşti, ci la Budapesta. "Nici turneul de tenis masculin nu mai are loc în România, turneu care a murit prematur, la 20 de ani. Dumnezeu să-l ierte! Din cauza domnului Isărescu s-a întâmplat şi asta. A fost mutat la Budapesta, dar dacă se iau înapoi arenele s-ar putea să revină aici deşi totul e încurcat. Cei care au preluat turneul s-au dus la unguri şi au cerut bani. Au luat vreo 12 milioane de euro, s-a făcut o arenă nouă, destul de greu să se renunţe acum...", a încheiat Năstase.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.