EXCLUSIV | Detalii din interior. Aşa a reuşit Germania să revină şi să elimine România de la EURO 2019 U21: "S-au văzut aceste lucruri"

4 iul 2019 4290 afişări ProSport Live

România U21 a impresionat la EURO 2019, turneu final pe care l-a părăsit după un eşec dramatic în faţa Germaniei, scor 4-2. În direct la ProSport Live, Adrian Boingiu şi Adrian Neaga au analizat parcursul României de la turneul final din Italia şi San Marino.

Secundul lui Mirel Rădoi e de părere că eşecul cu Germania s-a produs din cauza mai multor factori: "După părerea mea e un cumul de factori care au dus la eşecul cu Germania. Nu putem să omitem ziua în plus de odihnă pentru ei. Oboseala noastră, am jucat mai multe meciuri la ora 18:00 decât ei. Poate că şi faptul că Germania e obişnuită cu meciuri de intensitate a contat. Pentru noi a fost şi o presiune în plus, dar toate poate fi pusă pe seama faptului că oboseala a dus la diferenţa de atitudine din joc din repriza a doua. Am primit acel gol din penalty, nu contează dacă a fost, dar psihologic s-a simţit. Fizicul a fost împins mult de psihic. Mulţi jucători din Liga 1 nu au constanţă, nu au ritm. Am obţinut oricum mult psihic de pe urma turneului. Vor ajunge la un nivel superior de exprimare.

Ne-am gândit la ce se poate întâmpla, pentru că am încercat cât am putut să îi recuperăm pe jucători şi să îi aducem la cele mai bune posibilităţi fizice. Timpul a fost scurt, au fost şi ceva probleme medicale. La ora meciului nu au fost la capacitate maximă. Cicâldău a jucat după două zile în care s-a antrenat separat. Oboseala acumulată şi problemele la picioare s-au văzut şi pentru el.

Am trăit la intensitate maximă parcursul E important că am ajuns acolo unde ne-am dorit. Nu a fost uşor, dar am făcut lumea fericită. Mirel îşi dorea să scoată oameni în stradă şi asta a făcut. Punctul meu de vedere e că finalul de meci cu Anglia a fost punctul culminant şi am avut trăirile cele mai importante. Atunci au fost. Am trecut de la agonie la extax. În final e bine că ne-am bucurat.", a spus Adrian Boingiu, la ProSport Live.

"Sunt o generaţie de excepţie, au ajuns în primele patru reprezentative ale Europei"

De partea cealaltă, Adrian Neaga spune că trebuie să avem mare grijă de această generaţie: "Am fost la Campionatul European, da. Din punctul meu de vedere este o generaţie de excepţie, trebuie să avem foarte mare grijă cum creştem aceşti copii. Sunt copii de viitor şi cred că naţionala mare are nevoie în viitorul apropiat de marea majoritate a jucătorilor care au fost la Campionatul European şi care au făcut această figură frumoasă.

Ei trebuie să aibă grijă de ei, dar şi noi, cei care suntem în jurul fotbalului, mai ales Federaţia Română de Fotbal, trebuie să gestioneze foarte bine această generaţie. Nu cred că au fost întâmplătoare aceste rezultate. Ar trebui să vedem partea plină la tot ce s-a întâmplat la acest european. Ei au acumulat oboseală pe tot parcursul acestui campionat european. Au fost jucători care au evoluat în majoritatea meciurilor, era normală o oboseală. Cred că dacă nu luam acel gol în minutul 89, cred că în prelungiri era cu totul altul rezultatul. Sunt o generaţie de excepţie, au ajuns în primele patru reprezentative ale Europei, vor merge la Tokyo, la Olimpiadă. Cred că trebuie să ne bucurăm de aceste rezultate.

Cred că ar trebui să ia exemplul Hagi mai multe echipe din România. Factorul politic ar trebui să-i pronmoveze academia, să ia exemplu, atunci când se investeşte, apar şi rezultate", a spus Adrian Neaga, la ProSport Live.

Pentru prima dată la Jocurile Olimpice, după o pauză de 56 de ani

România U21 a surprins pe toată lumea la EURO 2019. Tricolorii au câştigat Grupa C, cu şapte puncte, după 4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia şi 0-0 cu Franţa. A urmat eşecul cu Germania din semifinale, scor 4-2, însă accederea în fazele eliminatorii a însemnat calificarea echipei de fotbal la Jocurile Olimpice din 2020. De 56 de ani nu a mai avut România o echipă de fotbal la Jocurile Olimpice de vară. În 1964, tot la Tokyo, România termina pe locul 5, iar în primul 11 se aflau Emeric Ienei sau Ion Nunweiller.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.