EXCLUSIV | Sportivul care vrea să scrie istorie la PyeongChang: "O medalie olimpică e mai importantă decât 100 de Cupe Mondiale"

10 feb 2018 1029 afişări Comentează şi tu JO 2018

Jocurile Olimpice de Iarnă au început oficial, odată cu festivitatea de deschidere. Pe ultima sută de metri, delegaţia României a fost zguduită de scoaterea din lot a lui Ionuţ Achiriloaie. COSR a decis, după o directivă a Federaţiei Internaţionale, că numai Alexandru Barbu va participa la proba de schi alpin, alături de Ania Monica Germaine Caill. Alexandru a vorbit pentru ProSport despre obiectivul pe care şi l-a impus la PyeongChang.

"Cred că mergem toţi cu aceeaşi şansă la Olimpiadă. Nu eşti învingător sau învins. Te baţi, oarecum, de la egal cu cei mai buni. Poate prinzi o zi foarte bună şi ceilalţi au greşeli. Aur e foarte greu, dar o clasare în primii zece este posibilă.

Pentru mine e mai importantă o mediale olimpică decât 100 de Cupe Mondiale câştigate. Aş deveni cel mai fericit om din lume, câteva zile nu o să realizez, după care o să mă gândesc cum să câştig încă una", a spus Alexandru Barbu, pentru ProSport.

Delegaţia României la JO 2018:

Bob: Maria Adela Constantin, Andreea Grecu (bob-2); Mihai Cristian Tentea, Nicolae Ciprian Daroczi (bob-2); Dorin Alexandru Grigore, Florin Cezar Crăciun, Levente Bartha (bob-4) şi Beatrice Puiu (rezervă).

Schi alpin: Alexandru George Barbu şi Ania Monica Germaine Caill.

Patinaj viteză: Alexandra Ianculescu.

Schi fond: Alin Florin Cioancă, Paul Constantin Pepene şi Timea Lorincz.

Sărituri cu schiurile: Daniela Vasilica Haralambie.

Biatlon: Eva Tofalvi, Cornel Dumitru Puchianu, Nicolae Remus Faur, George Răzvan Buta, Gheorghe Iulian Pop şi Marius Petru Ungureanu.

Sanie: Raluca Strămăturaru (simpu feminin), Valentin Creţu, Andrei Turea (simplu masculin), Cosmin Atodiresei, Ştefan Muşei (dublu masculin).

Skeleton: Maria Mazilu şi Dorin Dumitru Velicu

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.