EXCLUSIV! Mărturia filmată a unui interlop care îl leagă pe Reghecampf de mafia pariurilor:** „A fost băgat la un meci cu Hertha” Dezvăluiri incredibile. VIDEO & FOTO

Autori: Costin Negraru, Cristian Voinea Publicat: 19 Feb. 2013, 03:00 Actualizat: 02 Mar. 2013, 11:23 Special

*Karesz, așa cum este cunoscut sârbul, este cel care a dezvăluit în The Sun cum mafia croată a aranjat meciul dintre Manchester United și Zalaegerszeg (5-0) din Liga Campionilor.

*Pentru că blatul nu a ieșit, Reghecampf, împreună cu colegii săi, au trebuit să dea înapoi dublul sumei primite pentru aranjarea meciului, susține Karesz.

În biroul unei clădiri luxoase din centrul Budapestei, A.G. scoate din geanta sa neagră câteva foi. Bărbatul e jurnalist de investigație și de mai bine de nouă ani sapă după informații legate de meciurile aranjate pentru pariuri. În Ungaria, mai mulți fotbaliști și oficiali de club sunt arestați sau anchetați în prezent pentru implicarea în mafia pariurilor. O bună parte dintre aceștia sunt oameni despre care A.G. a scris în mai bine de 50 de articole.

Pentru ziaristul trecut de 40 de ani, confirmările au început să vină în 2004, atunci când l-a întâlnit pentru prima oară pe Karesz, un interlop maghiar cu pașaport sârbesc.

Blaturile din The Sun
În urmă cu o săptămână, jurnaliștii de la The Sun publicau mărturia unui interlop sârb care povestea cum mafia a aranjat partida de Champions League dintre Manchester United și Zalaegerszeg (5-0). Omul care făcea dezvăluirile în ziarul britanic apare într-o poză: un bărbat cu barbă, cu ochelari și cu o șapcă trasă peste ochi. Este același Karesz: „Totul a fost pus la punct într-o cafenea din Zalaegerszeg. Am stat la mese diferite până când s-au aranjat lucrurile. Apoi s-a pariat masiv pe faptul că echipa maghiară va pierde la mai mult de 3 goluri diferență”. În această afacere, Karesz a fost intermediar și translator. Între 2000 și 2004 bărbatul ajuns acum la 60 de ani a fost omul de legătură pentru aranjarea mai multor partide. Un pion de bază al interlopilor din Serbia și Croația care descoperiseră un mod ușor de a face bani.

Cum îți câștigă încrederea un interlop?
„În acea perioadă lumea nu era atât de interesată de acest subiect. Oamenii nu voiau să creadă că există meciuri trucate la pariuri”, spune A.G. în timp ce aranjază atent foile din mână. Acolo stau ascunse, de aproape nouă ani, cele mai importante dovezi pe care a reușit să le obțină despre această lume atât de închisă. Jurnalistul dezvăluie apoi pașii prin care a trecut până când a avut încredere în spusele lui Karesz. Începutul nu a fost tocmai promițător: „«Spui numai prostii» i-am zis când ne-am întâlnit prima oară. Îmi vorbea despre blaturi, mafioți, de lucruri pe care ți-e greu să le crezi”. Ziaristul i-a cerut interlopului un lucru concret: „Vreau să-mi spui rezultatul, în avans, a două meciuri”. Iar Karesz i-a îndeplinit dorința. O semifinală de Cupa Ungariei, Honved – Zalaegerszeg 2-1 (meci de 2 pauză, 1 final, în care a jucat și Sebok), și un meci de campionat s-au terminat așa cum a spus sârbul.

Agenda pe care apare numele Reghecampf
Toate informațiile pe care Karesz le-a strâns în anii în care a activat pentru mafia croată sau sârbă au fost strânse într-o agendă. A.G. a apucat să transcrie câteva pagini la prima lor întâlnire. Fiecare filă avea atașată și o poveste. Una dintre ele este despre Laurențiu Reghecampf și reprezintă o nouă mărturie, după cea a lui Cornel Dinu, despre trecutul care acum s-a întors să îl urmărească pe antrenorul de 37 de ani.

Karesz spune că meciul Hertha – Cottbus din 2001 fusese aranjat de mafia din Croația. Trebuia să se termine egal, 2-2, dar Cottbus a câștigat cu 3-2. Fiecare jucător contactat a acceptat să aranjeze meciul pentru o sumă în mărci, contravaloarea acum a 10.000 de euro.

A.G scoate una dintre foi din teanc. În colțul din stânga sunt scrise cinci nume: „Vili (n.r – Sebok), Regenkamp, Laci (n.r – Miriuță), Latoundji, Piplica”. Ei, susține Karesz, au fost cumpărați de mafia croată pentru acest meci.

„Intermediarul a fost un ungur, «Muzicianul»”, așa cum apare în înregistrarea în posesia căreia au intrat reporterii ProSport. Filmarea a fost realizată, cu o camera ascunsă, de un alt jurnalist maghiar, T.N., care a ajuns, după luni de investigație, acasă la Karesz. Este, de altfel, prima mărturie video a unui om implicat în mafia pariurilor. Personajul care apare în imagini este același din poza publicată de The Sun și pomenește numele lui Laurențiu Reghecampf cu mult înainte ca Dinu să povestească episodul în care, cu ajutorul conexiunilor din Serbia, l-a salvat pe actualul antrenor de la Steaua de răzbunarea mafiei.

Aceasta este stenograma discuției în limba maghiară dintre ziarist și Karesz, discuție pe care o puteți găsi pe www.prosport.ro:

Karesz: «Muzicianul» mi-a spus că are un prieten bun în Germania, pe care colegul meu l-a contactat. Îi știa pe ceilalți și nu am avut nevoie de un traducător.

Ziarist: Pe ceilalți?
Karesz: Portarul era croat, vorbea croată, sârbă și germană. Maghiară nu știu dacă vorbea, habar nu am. Cu Sebok putea să se înțeleagă în germană. Deci… Piplica, Reghecampf, Miriuță și Sebok. Dar după meci, unul dintre ei nu a dat banii înapoi. Sebok!

Ziarist: Cottbus a câștigat, deși trebuia să se termine 2-2.
Karesz: Da, să se termine egal sau, în cel mai rău caz, să piardă Cottbus. N-au reușit să rezolve în apărare.

Ziarist: Adică să primească suficiente goluri?
Karesz: Exact! Apoi au apărut problemele…

Ziarist: Ce probleme?
Karesz: Nu știu dacă a fost vorba de violență fizică, dar știu că el a fost urmărit foarte multă vreme. Iar banii pe care el a refuzat să îi plătească a trebuit să-i dau înapoi croaților din propriul buzunar.
Pentru că meciul nu a ieșit așa cum au vrut aranjorii, fiecare jucător a trebuit să dea înapoi de două ori mai mult decât a primit.

„Mafia nu pierde niciodată”, e explicația simplă oferită de A.G. reporterilor ProSport.

Dinu spune de Mile Jerkovic
Asemănările cu mărturia lui Cornel Dinu sunt izbitoare. Numai că în povestirea fostului selecționer apare un personaj important, Mile Jerkovic. Unul pe care Karesz îl cunoaște foarte bine, lucru recunoscut pe o altă înregistrare aflată în posesia ProSport.

În 1999, sârbul care a fost unul dintre apropiații lui Zjeliko Raznatovic „Arkan” în timpul războaielor iugoslave a devenit patron de club în Ungaria, la Szeged. „Înainte a avut afaceri cu utilaje agricole, a făcut contrabandă cu țigări și, pe timpul crizei de carburant din Serbia, aducea cisterne pline cu combustibil din România”, spune Karesz care, deși nu recunoaște, lasă impresia că a lucrat la începutul anilor 2000 pentru Mile Jerkovic.

Odată implicat în fotbal, sârbul Jerkovic a devenit capul unei rețele de aranjori cu tentaculele întinse pe mai tot continentul. Iar pentru el și oamenii lui totul era ușor: „Te duceai la Berlin, de exemplu, și puteai să pariezi 6 mii de mărci sau 10 mii de mărci și nu te întreba nimeni nimic”. Afacerea s-a oprit însă prematur, după doar 4 ani. Variantele sunt împărțite. „Au găsit altceva. Jerkovic a ieșit, croații au ieșit…”. Jurnalistul T.N. are alt scenariu: „Locul lor a fost luat de mafia din Asia. Ă‚știa au venit cu mai mulți bani și jucau online. Au schimbat totul și le-au luat fața sârbilor”.

Pe urmele lui Karesz
ProSport a mers într-un orășel din Serbia, aflat aproape de granița cu Ungaria pentru a-l căuta pe Karesz. În afara unui nume, probabil fals, sub care este cunoscut personajul în Budapesta, ziariștii aveau și o adresă, unde însă nu a răspuns nimeni. Un tânăr abia ajuns la 20 de ani s-a oferit să-i ajute pe reporteri, fiind printre puținii vorbitori de engleză din oraș. Știa numele personajului, dar a susținut că nu e același cu cel apărut în poza din The Sun. „Nu stă aici. Vă pot duce la el acasă”. După o plimbare pe la mai multe adrese din oraș, tânărul și-a schimbat brusc discursul: „Auziți, România e în Uniunea Europeană? Sunteți de la Poliție? Omul pe care mi l-ați arătat în poză este un infractor. Nu are voie să iasă din Serbia pentru că ar fi arestat imediat”. A cerut să mai vadă o dată poza din The Sun: „Da, el e!”. Plimbarea prin oraș a continuat, însă localnicii întrebați despre Karesz au ridicat toți din umeri. „Unora le este teamă să vorbească despre el, nu vor să se bage pentru că ar avea probleme”, a explicat călăuza. Reporterii nu au putut da de o altă urmă a lui Karesz. Culmea, adresa inițială era chiar lângă clădirea Poliției.

*Ziarul ProSport nu va publica adresa exactă a sârbului Karesz și nici numele sub care este cunoscut în Ungaria, însă va oferi aceste detalii autorităților interesate de caz.
**Numele ziariștilor maghiari implicați în această anchetă apar cu inițiale, A.G. și T.N., la rugămintea lor.

În prezent, Jerkovic este martor protejat de Poliție. El face parte dintr-un proces al cărui obiectiv este prinderea lui Darko Saric, cel mai mare traficat de droguri din Europa. Autoritățile i-au confiscat anul trecut, în Uruguay, un transport de 2 tone de cocaină

În cazul unui proces, vin și depun mărturie cu tot ce știu despre mafia pariurilor
A.G., jurnalist maghiar de investigație

* Înregistrarea video a fost realizată cu un an înainte de interviul acordat de Karesz tabloidului britanic „The Sun”

Autori: Costin Negraru, Cristian Voinea Publicat: 19 Feb. 2013, 03:00 Actualizat: 02 Mar. 2013, 11:23 Special
Pe aceeași temă
Tragedie uriașă în showbiz. Vedeta a murit la Terapie Intensivă, răpusă de Covid
Tragedie uriașă în showbiz. Vedeta a murit la Terapie Intensivă, răpusă de Covid
VIDEO Imagini tulburătoare cu tatăl fetiţei care a murit în carnagiul de la Vaslui: „Doamne, de unde vin, unde mă duc? Parcă mi-a
luat Dumnezeu minţile?”
VIDEO Imagini tulburătoare cu tatăl fetiţei care a murit în carnagiul de la Vaslui: „Doamne, de unde vin, unde mă ...
Record de raportări de COVID: O localitate din România a ajuns la o rată de infectare de aproape 15 la mia de locuitori
Record de raportări de COVID: O localitate din România a ajuns la o rată de infectare de aproape 15 la mia de locuitori
Greseli de neimaginat in FIFA 21! Jucatorii incep sa ZBOARE pur si simplu din teren! VIDEO
Greseli de neimaginat in FIFA 21! Jucatorii incep sa ZBOARE pur si simplu din teren! VIDEO
Actrița care a căpătat reputația de „distrugătoare de căsnicii” la Hollywood. E suspectă că ar fi cauzat două despărțiri
Actrița care a căpătat reputația de „distrugătoare de căsnicii” la Hollywood. E suspectă că ar fi cauzat două despărțiri
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor cu Daniela Crudu. Ce i-a făcut în dormitor
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor cu Daniela Crudu. Ce i-a făcut în dormitor
Fotbalul care pute îngrozitor: Comentarii acide după FCSB - Hermannstadt
Fotbalul care pute îngrozitor: Comentarii acide după FCSB - Hermannstadt
Din păcate, e adevărat. Raed Arafat a făcut anunţul de care se temeau românii
Din păcate, e adevărat. Raed Arafat a făcut anunţul de care se temeau românii
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
BOALA CRUNTĂ provocată de coronavirus, mai periculoasă decât virusul în sine. Nu-ți dai seama că o ai
BOALA CRUNTĂ provocată de coronavirus, mai periculoasă decât virusul în sine. Nu-ți dai seama că o ai
Gheorghe Dincă, violat și mutilat în pușcărie. Nevasta lui, chemată de urgență
Gheorghe Dincă, violat și mutilat în pușcărie. Nevasta lui, chemată de urgență
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Cum va arăta tunelul de 18 kilometri pe care îl construiesc nemții pe sub Marea Baltică. Nu au auzit de metroul din Drumul Taberei
Cum va arăta tunelul de 18 kilometri pe care îl construiesc nemții pe sub Marea Baltică. Nu au auzit de metroul din Drumul ...
Și-a pus camera ascunsă în buzunarul din spate și a mers la supermarket. E de pomină ce a urmat VIDEO
Și-a pus camera ascunsă în buzunarul din spate și a mers la supermarket. E de pomină ce a urmat VIDEO
OMS: Decesele zilnice cauzate de COVID-19 în Europa au crescut cu 40% comparativ cu săptămâna precedentă
OMS: Decesele zilnice cauzate de COVID-19 în Europa au crescut cu 40% comparativ cu săptămâna precedentă
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: 'Am găsit un băiat în pat cu...'
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: ...
BREAKING NEWS: Veşti bune pentru toţi românii care primesc tichete de masă. Ce a decis Ministerul Muncii
BREAKING NEWS: Veşti bune pentru toţi românii care primesc tichete de masă. Ce a decis Ministerul Muncii
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
Remake-ul filmului “Rebecca” ajunge numărul 1 pe Netflix după 80 de ani de la celebrul thriller psihologic al lui Hitchcock
Remake-ul filmului “Rebecca” ajunge numărul 1 pe Netflix după 80 de ani de la celebrul thriller psihologic al lui Hitchcock
A mers așa cu metroul și nimeni nu și-a dat seama! Găsește femeia dezbrăcată în aceste imagini!
A mers așa cu metroul și nimeni nu și-a dat seama! Găsește femeia dezbrăcată în aceste imagini!
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!