Hermannstadt – Dunărea 2-1. Final de meci uluitor! Sibienii înscriu în minutul 90+6 și merg la baraj. Călărașiul retrogradează direct

Redactor:
Marius ANGHEL
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • HermannstadtDunărea Călărași 2-1 (Tsoumou 85, Lendric 90+6 / Steliano Filip 77)
  • FC Hermannstadt a încheiat pe locul 12 play-out-ul Ligii I Betano, cu 27 de puncte, și va merge la baraj, unde o va întâlni pe U Cluj. Dunărea Călărași retrogradează direct, de pe locul 13, cu 25 de puncte

 

Dunărea Călărași a retrogradat în Liga 2, iar FC Hermannstadt va juca barajul pentru rămânerea în Liga 1 împotriva echipei Universitatea Cluj. Aceasta a fost concluzia meciului dramatic desfășurat în această seară la Sibiu, câștigat de gazde cu 2-1, cu gol decisiv marcat în minutul 90+6, în ultima etapă a play-out-ului primei ligi.

Început cu aproape o oră întârziere din cauza ploii torențiale căzute peste Sibiu înaintea meciului decisiv dintre echipele care anul trecut promovau la braț din Liga 2, iar acum au ajuns să se lupte pentru ultima șansă de a se menține în Liga 1, jocul de pe stadionul Municipal se îndrepta spre un egal care îi convenea Dunării. În ciuda posesiei superioare și a ocaziilor mai multe, FC Hermannstadt n-a putut să înscrie și chiar a ajuns să trăiască la intensitate maximă finalul. Steliano Filip (77) avea să înscrie un gol superb după ce a reluat din prima într-o minge pasă perfect de Bourceanu. Sibienii erau retrogradați la acest scor.

Juvhel Tsoumou le-a mai dat însă câteva speranțe echipei lui Vasile Miriuță cu reușita sa din minutul 85, după ce a recupat cu capul într-o minge centrată din corner de Petrișor Petrescu, unul dintre puținii jucători rămași în lot dintre cei care reușeau promovarea în vara trecută. Și la acest rezultat călărășenii erau superiori în clasament. Însă Tsoumou (89) putea da lovitura când a rămas singur în fața porții, dar a tras din 5 metri direct în Straton.

Bătaie pe teren și eliminare pentru Blănaru

A venit apoi faza în care spiritele s-au încins, iar arbitrul a arătat cartonașul roșu. La schimbarea lui Benzar, Popovici l-a bruscat violent pentru a ieși mai repede de pe teren, iar toți jucătorii au sărit la bătaie. Blănaru, înlocuit puțin mai devreme, a intervenit și el de pe margine și l-a târât în avara terenului pe Benzar, care era trântit pe jos. Atacantul a și văzut cartonașul roșu la această fază, la fel și Filip, însă nu și Popovici, cel care a iscat acest conflict. În schimb, antrenorul Dan Alexa a fost trimis în tribună pentru că a intervenit la rândul său în meleu.

Golul speranței de menținere în Liga 1, marcat în 90+6

Cu șase minute de prelungiri arătate de centralul Ovidiu Hațegan (Arad), sibienii s-au aruncat în atac și au reușit să dea lovitura la o fază fixă. Petrișor Petrescu a centrat din dreapta, Luchin a ratat intervenția, mingea a ajuns la croatul Ivan Lendric, care l-a învins pe Straton din 3 metri, la colțul scurt. S-au mai jucat apoi două minute, însă Dunărea n-a mai pus pericol, iar sibienii au obținut dramatic ultima șansă de a se menține în Liga 1, în timp ce Dunărea se întoarce în Liga 2 după doar un sezon.

Luni își află programul barajului cu „U” Cluj

FC Hermannstadt urmează să întâlnească la barajul pentru menținere/promovare în Liga 1 pe ocupanta locului 3 din Liga 2, poziție pe care ți-a asigurat-o cu o zi în urmă Universitatea Cluj.

Luni, de la ora 13:00, la Casa Fotbalului are loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii de desfășurare a celor două meciuri. Dublă manșă e programată în zilele de 8, respectiv 12 iunie.

În schimb, Dunărea Călărași retrogradează în Liga 2 după doar un campionat petrecut în prima ligă, acolo unde merge și Concordia Chiajna, ultima clasată din play-out.

FC HERMANNSTADT – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI 2-1
Juvhel Tsoumou 85′, Ivan Lendric 90+6′ / Steliano Filip 77′

Căbuz – Mățel, Dandea, Ionuț Stoica, Acsinte (Sg. Popovici 65′) – Dâlbea, Dumitriu – P. Petrescu, Tsoumou, D. Tătar – Șt. Blănaru (Lendric 75′)
Rezerve neutilizate: Niga – Pedro Moreira, R. Sumanariu, L. Niță, Antonov
Antrenor: Vasile Miriuță
Eliminat: Ștefan Blănaru 90+2′ (roșu direct)

Straton – Gligorov (Ben Djemia 75′), Dobrosavlevici, Luchin, Mendy – Gab. Enache, Gab. Simion, Bourceanu, S. Filip (Honciu 80′) – Ammari, D. Benzar (H. Keyta 90+3′)
Rezerve neutilizate: Calancea – Șt. Vlădoiu, Val. Munteanu, Ianis Stoica
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Municipal (Sibiu); Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare) și Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava).


Echipele de start:

  • Hermannstadt: Căbuz – Mățel, Dandea, Stoica, Acsinte (65 Popovici  ) – Dâlbea, Dumitriu – Petrescu, Tsoumou, Tătar – Blănaru (75 Lendric)
  • Dunărea Călărași: Straton – Gligorov  , Dobrosavlevici, Luchin, Mendy – Enache  , Bourceanu  , Simion, Filip  (80 Honciu) – Ammari, D. Benzar

Clasamentul play-out-ului Ligii I Betano:
 
7. Gaz Metan Mediaș – 45p
8. FC Botoșani – 44p
9. Dinamo – 43p
10. FC Voluntari – 31p
11. Poli Iași – 31p
12. FC Hermannstadt – 27p
13. Dunărea Călărași – 25p
14. Concordia Chiajna – 19p
 

FINAL! Sibiul câștigă cu 2-1 și va merge la baraj, unde o va întâlni pe U Cluj. Dunărea Călărași retrogradează direct, de pe locul 13.


Minutul 90+6: GOOOOOOOOOL FC HERMANNSTADT! Lendric înscrie la ultima fază a jocului și își duce echipa la baraj.

Minutul 90+1: Încăierare generală la marginea terenului! Jucătorii s-au luat la bătaie, cei doi antrenori au intervenit și ei. Blănaru, care a fost schimbat mai devreme, a fost eliminat, iar Dan Alexa a fost trimis în tribune. Șase minute suplimentare sunt arătate.

 
 

Minutul 89: Ocazie uriașă Hermannstadt! Tsomou rămâne singur în fața porții Dunării, dar trage în Straton.

 
 
 
Minutul 85: GOL HERMANNSTADT! Tsoumou înscrie cu o lovitură de cap venită în urma unui corner!

Minutul 80: Contraatac rapid al Dunării, care se încheie cu un șut puternic al lui Honciu, respins de Căbuz.

 

Minutul 77: GOL DUNĂ‚REA! Steliano Filip înscrie un gol superb. Fostul jucător de la Dinamo a primit o pasă perfectă de la Bourceanu și a reluat din prima, învingându-l pe Căbuz. La acest scor, Hermannstadt e retrogradată directă, iar călărășenii merg la baraj.

 
 

Minutul 74: Ben Djemia îl înlocuiește pe Gligorov la Dunărea. La gazde, Lendric îi ia locul lui Blănaru.

 

Minutul 67: Ocazie uriașă pentru Hermannstadt! Proaspăt intrat pe teren, Popovici a tras bine la colțul scurt, după ce a reprimit de la Tsoumou, dar Straton a scos în corner.

 

Minutul 65: Prima schimbare a partidei îi aparține lui Vasile Miriuță. Acsinte este înlocuit de Popovici.

 

Minutul 57: Spiritele încep să se încingă. Gligorov și Bourceanu, de la Dunărea, văd cartonaș galben în decurs de doar două minute.

 

Minutul 46: A început repriza secundă!

 

PAUZĂ‚ la Sibiu! 0-0 este scorul după primele 45 de minute, în urma unei reprize în care fotbaliștii celor două echipe nu au putut oferi prea mult spectacol din cauza terenului de la Sibiu.

 

Minutul 45: O nouă ocazie uriașă pentru echipa lui Dan Alexa! Ammari a fost găsit bine de Steliano Filip, atacantul a pătruns în careu, dar a tras puțin pe lângă poarta sibienilor.

 

Minutul 44: Prima ocazie pentru Dunărea! Gabriel Enache a primit bine la marginea careului advers, a fentat un adversar și a tras pe spațiul portții, însă Căbuz a reținut în doi timpi.

 

Minutul 37: Hermannstadt joacă în 10 oameni. Blănaru și-a spart nasul în urma unui contact cu un adversar în careu și a fost scos în afara terenului pentru a primi îngrijiri medicale.

 
 

Minutul 25: Ocazie Hermannstadt! Tsoumou a fost aproape să împingă mingea în plasă de la marginea careului de șase metri, dar Straton iese inspirat și respinge.

 

Minutul 13: Hermannstadt cere penalty la intervenția lui Luchin asupra lui Tătar. Hațegan lasă jocul să continue, iar din tribune se aude deja „Hoții, hoții!”

 

Minutul 10: Prima șansă a meciului îi aparține lui Hermannstadt. Dandea a reluat cu capul un corner executat de Petrescu, dar mingea s-a dus peste poarta lui Straton.


Minutul 1: A început meciul de la Sibiu!


UPDATE, 19:03: În cele din urmă, Ovidiu Hațegan le-a permis celor două formații să intre pe teren. Partida va începe cu o întârziere de aproximativ 35 de minute, față de cum era inițial programată.

Foto: Captura DigiSport


UPDATE, 18:55: Partida va începe de la ora 19:00. Organizatorii au reușit să evacueze mare parte din apa prezentă pe gazon, iar meciul care va hotâri a doua echipă retrogradată și formația care merge la baraj se va disputa azi.


UPDATE, 18:25: Arbitrul Ovidiu Hațegan a decis amânarea jocului cu 30 de minute, astfel că partida ar trebui să înceapă acum la ora 19:00. Terenul este momentan impracticabil din cauza ploilor torențiale care s-au abătut asupra Sibiului. În cazul în care nu se va putea juca nici de la 19:00, jocul decisiv pentru evitarea directă în Liga 2 va fi reprogramat pentru mâine.


Hermannstadt este „condamnată” la victorie pe teren propriu, împotriva celor de la Dunărea Călărași, în ultima etapă din play-out-ul Ligii 1 Betano. Cele două echipe se luptă pentru locul 12, ce asigură prezența la barajul pentru rămânerea în primul eșalon. Universitatea Cluj, echipa de pe locul trei din eșalonul secund, așteaptă acest meci pentru a-și afla adversara cu care se va duela în dublă manșă.

Nouă victorii, opt rezultate de egalitate și 13 înfrângeri a bifat Vasile Miriuță pe banca celor de la Hermannstadt. În primul meci din play-out, cele două echipe au remizat, la Călărași, scor 0-0.

74 de partide a strâns Dan Alexa la „cârma” Dunării Călărași, formație pe care o antrenează din 2017 și pe care a promovat-o în prima ligă. 35 de victorii, 21 de rezultate de egalitate și 18 înfrângeri a bifat Dunărea sub comanda „Chirurgului”. De cinci ori s-au întâlnit cele două echipe, în ultimele două sezoane. Sibienii au câștigat de două ori, iar trei partide s-au încheiat la egalitate.

CLASAMENTUL PLAY-OUT-ULUI:

  • 7. Gaz Metan 45p
  • 8. FC Botoșani 44p
  • 9. Dinamo 43p
  • 10. FC Voluntari 31p
  • 11. Poli Iași 31p
  • 12. Dunărea Călărași 25p
  • 13. Hermannstadt 24p
  • 14. Concordia Chiajna 19p
Marius ANGHEL / Redactor
Activitatea jurnalistică îi este legată exclusiv de ProSport, în redacția căruia a pășit pentru prima dată la începutul anului 2009, la Casa Presei Libere, mai întâi în ”practică”. De atunci și până în prezent este ”legat”, inclusiv sufletește, de acest ziar care a scris ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…