EXCLUSIV | O nouă arenă ultramodernă în Liga 1: "Vrem un stadion cu 42.000 de locuri, dar nu ne supărăm dacă are doar 30.000!" Investiţie uriaşă în noul proiect

1 aug 2017 54697 afişări Liga 1

Timişoara ar putea avea în viitorul apropiat un nou stadion. Nicolae Robu, primarul oraşului de pe malurile Begăi, a declarat că există un proiect depus la Compania Naţională de Investiţii, proiect care aşteaptă aprobare. Noua arenă ar putea avea între 30.000 şi 42.000 de locuri, în funcţie şi de fondurile de care dispune CNI.

"Există proiectul unui stadion nou la Timişoara. Peste tot, stadioanele au fost construite de Compania Naţională de Investiţii cu bani de la bugetul de stat. Mai puţin cel al CFR-ului. Sper să vină şi rândul Timişoarei. E un proiect cu un stadion de 42.000 de locuri, dar nu ne supărăm nici cu unul de 30.000 de locuri dacă le convine mai mult aşa celor de la CNI", a declarat Nicolae Robu la ProSport LIVE.

Nu se cunosc detaliile financiare ale proiectului, însă se estimează ca suma totală investită să fie de aproximativ 50 de milioane de euro.

Nu este pentru prima dată când se vorbeşte despre construirea unui nou stadion la Timişoara. Primele discuţii au început în 2015. Construcţia unei arene noi la Timişoara ar putea face parte dintr-un proiect amplu de modernizare a oraşului. Timişoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.