VIDEO EXCLUSIV | Cel mai frumos moment al serii în care PAOK a devenit campioană! Lucescu, Savvidis şi cei 30.000 de fani au plecat capul pentru câteva minute

24 apr 2019 4699 afişări Fotbal Extern

Sărbătoarea impresionantă de la Salonic care a marcat câştigarea titlului de campioană pentru PAOK după o pauză de 34 de ani a inclus şi un moment emoţionant. Nu de fericire, ci de tristeţe. Înainte ca jucătorii să urce pe scena amenajată la centrul terenului pentru a primi trofeul, la boxele de pe ”Toumba” a fost pusă o melodie special compusă în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în ceea ce fanii lui PAOK numesc ”Tragedia din Valea Tempi”. Răzvan Lucescu, patronul Ivan Savvidis şi jucătorii au plecat capul preţ de câteva secunde în timp ce stadionul a ascultat înmărmurit versurile care plâng cei şase suporteri ai lui PAOK cu vârste între 17 şi 25 de ani morţi în octombrie 1999. 

Atunci, un autocar care aducea suporterii lui PAOK după derby-ul cu Panathinaikos s-a ciocnit cu un camion şi s-a răsturnat, şase tineri pierzându-şi viaţa. Tempi a devenit loc de pelerinaj pentru suporterii lui PAOK în fiecare an, iar sărbătoarea câştigării titlului a fost declanşată înaintea partidei cu Levadiakos, lângă monumentul care marchează tragedia. 

Melodia surprinsă în clipul de mai sus se numeşte ”Oraşul tăcerii”, a fost compusă de Pelionidis Giorgos, şi descrie în versuri durerea fanilor lui PAOK. ”Poate că vocea voastră s-a oprit, dar vă putem auzi vorbind cu noi în Gate 4, ne spuneţi că sunteţi şi voi acolo. De sus, din stele, ne vedeţi şi împreună suntem fericiţi, dar şi îndureraţi”, este refrenul melodiei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.