CFR Cluj – CS Universitatea Craiova 2-3 | Muică, ce meci! Lupta la titlu e relansată, după partida fabuloasă din Gruia. Oltenii, succes istoric, într-un final nebun ca-n Premier League

CFR Cluj - CS Universitatea Craiova 2-3 | Muică, ce meci! Lupta la titlu e relansată, după partida fabuloasă din Gruia. Oltenii, succes istoric, într-un final nebun ca-n Premier League
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dan Petrescu a fost singur împotriva tuturor, la meciul cu Universitatea. În general, suporterii imparțiali nu își doresc niciunde în lume o hegemonie de tipul Bayern în Germania sau Juventus în Italia. Iar CFR spre asta se îndrepta, cu un succes în jocul cu oltenii lui Bergodi. Totuși, ardelenii au pierdut pe teren propriu în fața Craiovei, scor 2-3.

Lumea își dorește tensiune și dueluri la limită, care să stârnească pasiunea aceea ce face fotbalul atât de special, iar Craiova asta a promis, cel puțin de la venirea lui Bergodi. Oltenii lăsau impresia că au un antrenor real și nu unul ce părea o prelungire a ideilor patronului. Asta a făcut bine echipei și a schimbat lucrurile în așa fel încât minunea să fie posibilă. Doar că Bergodi aproape că dezvoltase un complex împotriva lui Dan Petrescu, față de care avea 4 meciuri pierdute din 5 și un golaveraj rușinos: 0-12.

Penalty neacordat și golul unei minuni, marcat de Koljic

Însă nimic din ce știa statistica dintre cei doi antrenori și nimic din ce știau fanii din Liga 1 despre cele două echipe nu avea să se aplice la meciul din Gruia. Un posibil penalty la Costache, dar neacordat și apoi Koljic prinzând defensiva lui Petrescu parcă mai neorganizată ca oricând. Arlauskis pare cu gândul către Golf și ia gol pe centrul porții, iar Bergodi jubilează (9). Era 1-0 pentru Craiova, iar casele de pariuri începeau să schimbe cotele pentru titlu.

Cea mai slabă repriză a lui Petrescu, în Gruia

Craiova simte că CFR nu mai are apărarea de temut din ultimii ani și are o viteză în plus, în atac. Nistor trage din afara careului, dar Araluskis e salvator (13), iar CFR merge la sigur, pe fazele fixe, punctul forte al lui Petrescu. Djokovic îl scoate în evidență pe Pigliacelli, care are parada meciului (20), iar Itu lovește transversala (28), după cornerele lui Deac.

E cald și ritmul e lent, dar multiplele ocazii dau impresia de dinamică. E meciul în care Burcă își scade cota și gafează lamentabil, lăsându-l pe Koljic singur cu Arlauskis, care șterge și eventuala greșeală de la gol (38). Cea mai groaznică repriză avută de CFR în Gruia în ultimii 3 ani se termină cu alte emoții și încă o dată cu Arlauskis magistral, la reluarea lui Bălașa, din 4 metri (39).

Distanțare socială în apărarea CFR

E pauză și dacă nu ar răsuna boxele, probabil țipetele lui Petrescu din vestiar s-ar auzi din centrul Clujului. Ceea ce avea să urmeze este o încântare pentru orice derby. Deac greșește un aut, Craiova merge pe contraatac și găsește din nou un spațiu în apărarea CFR cât 10 distanțări sociale. Mihăilă profită și îl lobează pe Arlauskis, iar Bergodi sărbătorește în genunchi (55). E 2-0 pentru Craiova, pe cel mai imposibil teren din Liga 1, iar lupta la titlu era relansată.

Final de Premier League

Seara era un vis pentru olteni. Mihăilă îl bombează pe Arlauskis (58) și totul părea perfect. Doar că CFR avea să devină diabolică. Deac reușește un gol greu de dat și pe calculator, iar clujenii reintră într-un joc ce părea un dezastru pentru ei (60). Oltenii dau semne mari de oboseală și intră în panică. Bălașa are crampe după o oră de joc și CFR profită.

O fază fixă, capitol la care Petrescu poate preda cursuri la școlile de antrenori, rescrie povestea luptei la titlu. Vinicius e imbatabil cu capul și clujenii egalează în zece minute (70). CFR dă impresia că aleargă după victorie, în ultimul sfert de oră, dar Craiova vine cu „upercutul” final. Cicâldău scapă și el nemarcat în careu, și șutează perfect, din întoarcere, pentru un 3-2 cât un vis oltenesc (87).

Craiova obține victoria pe care unii o considerau imposibilă, Dan Petrescu pierde primul meci din Gruia, în cele două mandate avute, iar lupta la titlu este relansată. Cristiano Bergodi schimbă finalul în Liga 1.


CFR Cluj- CS Universitatea Craiova 2-3

MIN 90+5. Alexandru Păun șut puternic de la 25 de metri și mingea trece pe lângă poartă.

MIN 90. intră în teren Lacina Traore care primește cartonașul galben după ce l-a lovit pe Koljic.

MIN 89. GOOOL Craiova. Cicâldău primește mingea în careu, șutează la poartă din întoarcere, mingea în lovește în călcâi pe Camora și mingea ajunge în poartă

MIN 84. Șut Cristi Manea, reține greu Pigliacelli.

MIN 80. Ies Vlădoiu și Bălașa și au intrat Vătăjelu și Cosic

MIN 74. Iese Andrei Ivan și intră Cristi Bărbuț

MIN 70. Intră Gustavo în locul lui Dan Nistor.

MIN 69. GOOOOOL CFR Cluj. Ciprian Deac centrează lejer și Vinicius înscrie spectaculos cu capul

MIN 60. GOOOOOOL CFR Cluj! Ciprian Deac șut superb de lângă Bancu și reușește să reducă din handicap.

MIN 59. Intră Petrila în locul lui Itu și Rondon în locul lui Djokovic. Dan Petrescu face mutări ofensive

MIN 55. GOOOOOOL. CS Universitatea Craiova.  Pasă superbă Andrei Ivan pentru Mihăila, scăpat de Camora, care îl învinge pe Arlauskis ieșit din poartă. Clujenii au cerut ofsaid.

MIN 54. Mihăilă trage puternic din interiorul careului, după o centrare din dreapta, însă Arlauskis respinge, cu greu. A fost la un pas de 3-0.

MIN 51. Bălașa sare la cap cu Omrani și îl lovește. Arbitrul Istvan Kovacs acordă lovitură liberă și îi acordă cartonașul galben fundașului craiovean.

MIN 46. A început repriza a doua

MIN 45+3 Final de primă repriză. 

MIN 39. Arlauskis este din nou senzațional. A respins și șutul din careu expediat de Bălașa

MIN 38. Eroare mare Andrei Burcă, Koljic i-a furat mingea și a scăpat singur cu Arlauskis. Lituanianul a ieșit din poartă și atacantul oaspeților a șutat în el

MIN 31. Dan Petrescu și-a pierdut deja răbdarea. Costache a fost înlocuit cu Adrian Păun. Jucătorul a plecat nervos direct la cabine.

MIN 28. Asediu la poarta oltenilor. Trei jucători lovesc mingea cu capul, iar Itu trimite în transversală

MIN 21. Ocazie mare CFR Cluj. Djokovic trimite cu capul, de la 7-8 metri, pe centrul porții și respine Pigliacelli spectaculos.

MIN 19. Mihăilă pornește un raid în prejma careului advers și șutează pe lângă poartă

MIN 17. Itu, acțiune pe partea dreaptă, centrare ideală în careu de unde Costache trimite cu capul peste poartă.

MIN 13. Craiova este dezlănțuită! Nistor driblează și șutează puternic de la 20 de metri, respinge Arlauskis cu dificultate. A fost o minge foarte grea, iar lituanianul a avut emoții.

MIN 9. GOOOOOL Craiova. Elvir Koljic șut senzațional de la 20 de metri, de lângă Vinicius. Arlauskis este fără reacție. Este primul gol înscris de olteni în acest campionat în fața celor de la CFR Cluj. (VIDEO AICI)

MIN 7. Costache intră în careu și cade după un contact cu Vlădoiu. Istvan Kovacs i-a acordat cartonașul galben pentru simulare, deși atacantul CFR-ului a fost atins.

MIN 3. Nicușor Bancu primește o pasă în careu, dar a ratat execuția și mingea a trecut mult pe lângă poartă.

MIN 2. Andrei Ivan a primit o pasă lungă, dar Arlauskis a ieșit dintre buturi și a respins fără emoții

MIN 1. A început partida de la Cluj.

TOATE FAZELE IMPORTANTE ALE PARTIDEI LE GĂSIȚI AICI ÎN FORMAT VIDEO

ECHIPELE DE START:

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovic – C. Deac, Omrani, V. Costache
Rezerve: Hindrich – D. Ciobotariu, Cestor, Hoban, Al. Păun, Petrila, Rondon, L. Traore
Antrenor: Dan Petrescu

Craiova: Pigliacelli – Șt. Vlădoiu, Acka, Bălașa, N. Bancu – Nistor, Al. Mateiu, Cicâldău – An. Ivan, Koljic, V. Mihăilă
Rezerve: I. Popescu – Vătăjelu, Cosic, Ivanov, Qaka, Baiaram, Bărbuț, Gustavo, L. Nițu
Antrenor: Cristiano Bergodi

Universitatea Craiova se află pe locul doi în clasamentul play-off-ului după patru meciuri jucate în sezonul 2019 – 2020, cu 32 de puncte, iar o victorie pe teren propriu în fața liderului CFR Cluj i-ar duce pe olteni la doar un punct distanță de ardeleni.

Craiova – CFR Cluj Live Video Online în etapa a 5-a din play-off-ul Ligii 1

De partea cealaltă, CFR Cluj ar ajunge la 39 de puncte în cazul unei victorii pe terenul celor de la Universitatea Craiova și s-ar distanța de locul doi 7 puncte cu doar cinci etape înainte de finalul sezonului 2019 – 2020 și ar avea prima opțiune pentru câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv.

Partida dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj din etapa a 5-a a play-off-ului va fi LIVE VIDEO ONLINE pe ProSport și la TV pe Digi Sport 1, Look Plus și Telekom Sport. Mai mult, cele mai importante informații din timpul partidei le veți putea citi AICI.

Echipele probabile pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj:

  • CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Burcă, Vinicius, Camora – Itu, Hoban, Djokovic – Deac, Omrani, Costache
  • Rezerve: Hindrich, Păun Ciobotariu, Țucudean, Boli, Chipciu, Bordeianu, Cestor, Rondon
  • Universitatea Craiova: Piscitelli – Vlădoiu, Bălașa, Acka, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Ivan, Koljic, Mihăilă
  • Rezerve: Popescu, Vătăjelu, Qaka, Cosic, Baiaram, Gustavo, Ivanov, Bărbuț, Nițu

„E un meci foarte important, unul dificil, pentru că întâlnim cea mai bună echipă din România, CFR Cluj, dar vom face totul pentru a lua punct sau puncte de acolo. CFR este campioană, a jucat bine şi în cupele europene, dar acum nu trebuie să ne fie frică, fiindcă şi noi avem de partea noastră ambiţia, dorinţa de a face ceva deosebit. Cred că va fi un meci frumos, în care se poate întâmpla orice. Mergem să câştigăm, dar e normal că ne-am mulţumi şi cu un egal, trebuie să acceptăm şi acest rezultat. Cred că a venit un pic prea devreme acest meci cu CFR, măcar peste încă două etape era bine să fi fost programat, dar nu mi-e frică de nimic”, a spus Cristiano Bergodi.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci acolo?
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci acolo?
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…