Acuzaţie | "Secretul" forţei uriaşe arătate de Williams şi cu Simona Halep? "Serena foloseşte anabolizante. La restul le este interzis, dar ei îi este permis. Le-a stopat doar cât a fost gravidă şi a alăptat, că nu putea să ia." EXCLUSIV

21 ian 2019 57182 afişări Tenis

Substanţele interzise reprezintă explicaţia pentru forţa uriaşă a Serenei Williams, dovedită şi luni, contra Simonei Halep, în optimile de finală de la Australian Open câştigate de americancă, scor 6-1, 4-6, 6-4, a acuzat fostul fotbalist Ionel Ganea în emisiunea ProSport Live.

Atacantul a făcut legătura între randamentul, forţa şi rezistenţa impresionante chiar şi la 36 de ani, după o mare întrerupere cauzată de naşterea unui copil, şi dezvăluirile de acum doi ani, când documente sustrase de hackeri ruşi demonstrau că surorile Williams au fost exceptate de la controale antidoping.

„Simona se putea aştepta să aibă un meci greu. Dar ea încă mai are tracul ăsta în faţa Serenei. Nu ştiu de ce... Serena are o masă musculară mare, dar aţi văzut că ea foloseşte anabolizante. După ce a născut, asta a fost problema la ea: alăptând, n-a mai putut să folosească ce folosea ea. Asta e părerea mea. La restul le este interzis să folosească. Ei îi este permis să folosească, dar fiind gravidă, apoi alăptând, le-a stopat. În perioada asta n-a mai putut să ia“, a opinat Ganea.

Fostul fotbalist spune că în joc sunt interese comerciale atât de mari încât Serena este împinsă cu orice preţ spre vârful ierarhiei: „Astea sunt nişte tertipuri americăneşti, ca să se menţină ei sus. Că, dacă iese Serena din cursa asta pentru numărul 1 mondial, nu cred că va mai fi curând un jucător american să intre imediat în top. Ăsta e interesul. Cu cât e mai sus, şi economia, şi interesul e pe ei. Sponsori renumiţi, cu nume mare. Sunt foarte bine organizaţi“.

În 2016, un grup de hackeri ruşi – Fancy Bears – a publicat documente secrete sustrase de la Agenţia Internaţională Antidoping (WADA) care demonstrau că mai mulţi sportivi de top, între care şi surorile Williams, au beneficiat ani în şir de „excepţii“, fiindu-le permis să folosească substanţe interzise.

Scandalul la care a făcut referire Ionel Ganea a fost amplu relatat în presa internaţională în 2016. Mai multe amănunte aici.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.