SCM Rm. Vâlcea - CSM Bucureşti, 29-30. "Tigroaicele" câştigă meciul, dar pierd la "matematică". Cea mai mare surpriză a ultimilor 30 de ani: vâlcencele au titlul în buzunar

13 mar 2019 28644 afişări Handbal
  • SCM Rm. Vâlcea - CSM Bucureşti 29-30. CSM Bucureşti, echipa finanţată de Primăria Capitalei, oferă cea mai neplăcută surpriză a ultimilor 30 de ani în handbalul românesc şi trimite, practic, titlul la Vâlcea într-un sezon în care banii publici "pompaţi" în echipă au dat impresia că Cristina Neagu şi colegele ei vor defila spre medaliile de campioane.
  • Deţinătoarea titlului din handbalul românesc a condus cu şase goluri după primele 40 de minute, însă o revenire de excepţie a vâlcencelor ce strâns scorul final. CSM Bucureşti avea nevoie de victorie la 3 goluri diferenţă pentru a-şi asigura avantaj la golaveraj în faţa echipei vâlcene, care nu a mai triumfat în campionatul României de la desfiinţarea marii echipe a Oltchimului.

► Radicevic aduce în ultima secundă victoria pentru CSM Bucureşti, dar  diferenţa de un singur gol o transformă pe SCM Rm. Vâlcea în campioană virtuală în handbalul feminin românesc.

Clasamentul campionatului:

1. SCM. Rm. Vâlcea - 51 puncte

2. CSM Bucureşti - 48 puncte

3. ASC Corona Braşov - 31 puncte

4. CS Măgura Cisnădie - 29 puncte

5. SCM Craiova 27 puncte

► Min. 59 Glibko o execută pe Paula Ungureanu de la 7 m, pentru egalitate de 27-27. CSM Bucureşti beneficiază şi ea de o aruncare de penalitate, are superioritate numerică, dar Irina Glibko le înfinge un pumnal în poartă, pentru 28-28. Antrenorul echipei din Vâlcea îşi face cruce, fiind la mai puţin de 30 de secunde de o mare performanţă.

Min. 58. Fraga Fernandez recidivează şi poate fi eroul zilei pentru Vâlcea. Aduce o valoroasă egalitate pe tabelă, la 26.

Min. 56 Fraga Fernandez o învinge pe Paula Ungureanu şi reduce diferenţa de pe tabelă la un singur gol, 25-26. Sala din Vâlcea este un vulcan.

Min. 55 Final incandescent. CSM Bucureşti pendulează între avans de unul şi două goluri. Popa a avut aruncare de egalitate, dar a ratat golul.

Min. 50: S-a trecut de scorul din partida tur, ceea ce înseamnă că o victorie la 3 goluri îi este suficientă CSM-ului din Bucureşti pentru a spera mai departe la titlul de campioană.

Min. 48. Vâlcea revine în marja de trei goluri, după o cursă fantastică a extremei stânga Ana Maria Popa. Tigroaicele conduc 23-20 În minutul 41, diferenţa era dublă, de şase goluri.

Min.46 Cvijic este eliminată şi este rândul CSM-ului să joace cu un om în minus.

Min. 44. Fanii îşi încurajează în continuare echipa favorită, care punctează din nou speculând pe extremă prin Ana Maria Popa. 21-16 este încă un scor favorabil pentru CSM Bucureşti.

Min 41. Campioana respiră aer european. 20-14, după două execuţii ale lui Lekic, iar fanii din tribună încep să fluiere şi să conteste fiecare decizie a arbitrilor. Partida e întreruptă la scorul de 20-15, după o decizie la limită a brigăzii de arbitrii.

► Min 39. Vâlcea e în dificultate: se adună greşelile, dublă inferioritate, iar CSM-ul se duce la patru goluri, 18-14. Radicevic e de neoprit.

► MIn 37: Moment important în partidă: Radicevic şi Cvijic aduc diferenţa minimă necesară campioanei în exerciţiu. 17-14 pentru tigroaice. În plus, Vâlcea este în inferioritate pentru 2 minute. Dar, CSM trebuie să ajungă la 21 de goluri pentru a le fi suficient acest +3 de pe tabelă.

Min. 35 CSM Bucureşti gestionează bine startul reprizei secunde, cu om în minus. Tigroaicele se desprind la două lungimi, 15-13, după două atacuri ale centrului naţionalei Bulgariei, Elizabeth Omoregie.

► "Bucureşti-ul va intra în criză de timp dacă Vâlcea menţine rezultatul.  Vâlcea campioană" - este pronosticul Luminiţei Huţupan, marea portăriţă a handbalului românesc.

PAUZĂ: scor egal, 12-12. CSM-ul va fi în inferiotitate în startul reprizei secunde, după eliminarea lui Lazovic. Partida este cât se poate de echilibrată: Vâlcea a avut un moment de forcing, desprinzându-se la 5-3, însă staff-ul CSM-ului a reacţionat prompt. Grubisic a fost integralistă în poarta campioanei.

Vâlcea: Glibko (5), Florica (2), Petrovic (2), Vieira (1), Pricopi (1), Fernandez (1)

CSM Bucureşti: Radicevic (4), Lazovic (3), Lekic (2), Omoregie (2), Cvijic (1)

Min. 25 CSM Bucureşti este în continuare eficientă pe contre, egalează la 10 în inferioritate numerică.

Min. 24 Florentin Pera cere time-out. Le cere handbalistelor sale să nu mai forţeze atacul din prima la poartă. Pentru CSM, fiecare gol contează.

Min. 22 Vâlcea revine în avantaj, de un gol, 9-8, după o nouă aruncare spectaculoasă, cu podeaua, a interului stânga, Iryna Glibko.

Min.20 Glibko şi Radicevic ţin greul în atac, cu câte trei goluri. Egaitate la 8.

Min. 17 Slovena-lunetistă Lazovic trage de la distanţă şi readuce CSM-ul din Bucureşti în avantaj, 7-6.

Min. 15. Egalitate la 6, un scor care le convine gazdelor. Defensiva vâlceană rezistă eroic.

Min. 13 Tigroaicele sunt trezite la timp, iar Omoregie şi Radicevic restabilesc egalitatea, cu faze pe cont propriu. 5-5

Min. 12 Minute de aur pentru Vâlcea, care înscrie de patru ori consecutiv, trecând de la 1-3 la 5-3. CSM Bucureşti este în corzi, iar Dragan Djukic cere time-out pentru a pune punct degringoladei.

► Tânăra portăriţă a lui SCM Vâlcea, Ciucă, intră în poartă şi îşi ţine echipa în joc, apărând un 7m.

►Min.6 CSM Bucureşti ia un start bun. desprinzându-se la 3-1. Dumanska a avut o primă paradă, dar Lekic, Cvjic şi Radicevic - pe contraatac sunt letale.

► Min.3 Vâlcea deschide scorul, prin Iryna Glibko, după o serie de atacuri ratate.

21:00 "Muşcaţi din ele!" Iată mesajul galeriei pentru echipa oaspete care a pus pe jar Vâlcea. Tigroaicele sun puse la "proţap" de fanii liderului,

20:35 Sala din Vâlcea este arhiplină, cu jumătate de oră înainte de startul partidei. Jucătoarele efectuează încălzirea înaintea meciului care decide, în proporţie de 99%, campioana Ligii Naţionale de handbal feminin.


Gazdele au un avantaj de şase puncte înaintea acestei întâlniri, dar şi un meci în plus disputat. Victoria din tur cu 22-19, dar şi o sală arhiplină în spate sunt alte avantaje importante pentru Vâlcea, în tentativa de a readuce titlul în localitate, la 5 ani de la dispariţia Oltchimului. CSM Bucureşti nu va sta, la rândul ei, cu mâinile în sân. Are jucătoare de clasă mondială în lot, care au mai jucat astfel de meciuri cu miză. De altfel, Dragana Cvijic, Barbara Lazovic şi Jovanka Radicevic au evoluat cu mai puţin de un an în urmă finala Ligii Campionilor, într-o partidă memorabilă Gyor – Vardar Skopje, care a avut nevoie de prelungiri.

Campioana en-titre vine după o perioadă foarte slabă, fără victorie în ultimele trei jocuri oficiale, dar şi-a anunţat cât se poate de clar intenţiile pentru jocul de la Vâlcea. "Noi muncim în continuare pentru a ne îndeplini toate obiectivele şi suntem încrezătoare că o putem face. Vom avea un meci greu la Vâlcea, va fi un joc frumos, dar să fiţi siguri că mergem acolo să ne batem şi să câştigăm", a declarat Paula Ungureanu pentru site-ul oficial al clubului.

Având în vedere importanţa jocului, Andrea Lekic şi Majda Mehmedovic, accidentate în ultimele săptămâni, au făcut deplasarea la Vâlcea. Şi la gazde a revenit de curând Andreea Adespii, astfel că ambele formaţii sunt gata să alinieze loturi de „16” competitive, cu soluţii pe băncile de rezerve.

  • Echipele posibile de start:
  • Vâlcea: Dumanska – Popa, Glibko, Fraga Fernandez, Vasileuskaya, Lopez, Băcăoanu
  • CSM Bucureşti: Grubisic – Curea, Omoregie, Lekic, Lazovic, Radicevic, Cvijic

Exceptând meciul din tur, câştigat de Vâlcea cu 22-19, cele două formaţii au câştigat tot până acum în Liga Naţională. Şi foarte probabil, acest lucru se va întâmpla şi până la sfârşitul sezonului. În aceste condiţii, meciul retur cântăreşte enorm în ecuaţia titlului.

Dacă Vâlcea pierde la maximum două goluri sau la trei goluri dar nu cu mai mult de 21 de goluri primite, atunci are toate şansele să devină campioană. Pentru a-şi păstra titlul, CSM Bucureşti are nevoie de cel puţin o victorie la trei goluri, cu minimum 23 de goluri marcate, pentru a răsturna ierarhia de azi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.