Povestea românului care vrea să alerge la Ultramaratonul de la Polul Nord

16 ian 2018 586 afişări Comentează şi tu Atletism
Povestea românului care vrea să alerge la Ultramaratonul de la Polul Nord
  • Atletul Polgar Levente a fost admis să participe la 6633 Arctic Ultra, considerată cea mai dură competiţie din lume, sportivul din Aiud fiind prima persoană cu dizabilităţi care a fost acceptată de organizatori în această cursă, a cărei primă ediţie s-a desfăşurat în 2007.

"Fac orice pentru sport, alerg în orice mediu neconvenţional, indiferent de relief sau de climă. Vreau să arăt lumii întregi că se poate! Că putem fi mai buni, că putem schimba lumea. Doamna Gabriela Szabo a fost mereu o sursă de inspirtaţie pentru mine şi sunt de părere că sportul se poate practica la orice vârstă atât timp cât ne întreţinem vie pasiunea pentru mişcare", spune Levi (37 de ani) pentru ProSport.

Levente Polgar şi-a pierdut un braţ în urma unui accident, pe când avea 6 ani, dar nu s-a mulţumit cu statutul de asistat social. Şi-a învins temerile şi şi-a urmat pasiunea. Munceşte în construcţii de dimineaţa până seara, iar banii castigati îi foloseşte pentru a se înscrie în concursuri sportive naţionale şi internaţionale. Levi, cum îi spun prietenii, a intrat în circuitul competiţional în 2009, iar de atunci a parcurs peste 200.000 de kilometri, cam cât un autoturism la limita duratei de viaţă.

Singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, desfăşurat în zona Cercului Polar, Polgar Levente, de 37 de ani, şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani şi lucrează în construcţii. El va participa la cursa de 350 de mile, echivalentul a peste 560 de kilometri, competiţie în care au fost acceptate în total 20 de persoane, printre care şi Florentina Iofcea, o româncă stabilită în Canada. Startul se va da pe 9 martie, pe un traseu schimbat, potrivit informaţiilor postate pe site-ul competiţiei. După ce a fost sprijinit de diferite persoane să adune banii necesari achitării taxei de înscriere, în valoare de 3.200 de lire sterline, Polgar Levente are nevoie acum de fonduri pentru a-şi putea achiziţiona echipamentul necesar, ştiut fiind faptul că 6633 Arctic Ultra se desfăşoară la temperaturi cuprinse între minus 30 şi minus 50 de grade Celsius.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.