Hagi Nostradamus: 10 la naţională! Florin Caramavrov scoate în evidenţă meritul unui om pe care opinia publică îl blamează de foarte multe ori

17 iun 2019 7244 afişări Nationala
Hagi Nostradamus: 10 la naţională! Florin Caramavrov scoate în evidenţă meritul unui om pe care opinia publică îl blamează de foarte multe ori

Hagi e un fel de Nostradamus pentru România. După ce a prezis în 1998 că fotbalul nostru se va duce de râpă şi că nu ne vom mai califica la turneele finale, creatorul Viitorului a mai avut o viziune în 2011: „Am încredere şi o spun cu tărie că proiectul meu are o durată de 10 ani. Sper să am puterea să ţin acest drum. După 10 ani, naţionala va avea 10 jucători de la Academie. Scopul nostru e să formăm fotbalişti care să facă performanţă”.

După 8 ani de la acea declaraţie şi după 10 ani de la înfiinţarea Academiei care-i poartă numele, Hagi are 10 reprezentanţi în lotul naţionalei U21 pentru turneul final al Campionatului European care a început azi (au fost 11, dar Denis Drăguş s-a accidentat şi a părăsit cantonamentul).
Iată-i pe cei 10: Cătălin Căbuz (acum la Hermannstadt), Cristian Manea (CFR Cluj), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova), Florinel Coman (FCSB), Tudor Băluţă (transferat la Brighton), Virgil Ghiţă, Radu Boboc, Andrei Ciobanu, Ianis Hagi (ultimii patru încă la Viitorul).

Dacă-l mai punem la socoteală şi pe Răzvan Marin, blocat de Ajax în Olanda, avem tabloul complet al muncii depuse de Gică Hagi în ultimii 10 ani.
Dintre cei 12 enumeraţi mai sus, patru sunt deja titulari la naţionala mare (Manea, Băluţă, Hagi şi Răzvan Marin), Benzar e şi el în lotul primei reprezentative, Ţucudean, jucător resuscitat de Hagi, poate fi oricând în primul 11, iar Cicâldău poate juca şi el pentru selecţionata condusă de Contra. Sunt deja 7, iar Florinel Coman, Ghiţă sau Boboc pot face şi ei pasul spre seniorii tricolori.

Hagi Nostradamus e de fapt Hagi Salvatorul. Fără munca lui din ultimii 10 ani, nu am fi avut această generaţie calificată la Euro. Cei care-l contestaţi mai priviţi o dată lotul U21 prezent la Euro şi, cu puţin efort, veţi înţelege.

Poate că Gică Hagi a făcut şi greşeli, dar ceea ce a realizat el cu Academia Viitorul nu a mai reuşit nimeni în fotbalul românesc!
Şi pentru asta, merită felicitări.

Bravo, Hagi! Hai România!


.
 
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.