EURO 2019 | Ionuţ Radu, replică pentru aroganţa englezilor: "După război, mulţi viteji se arată!"

22 iun 2019 5604 afişări U21
EURO 2019 | Ionuţ Radu, replică pentru aroganţa englezilor: "După război, mulţi viteji se arată!"

Ionuţ Radu (22 de ani), căpitanul naţionalei U21 a României, a stat de vorbă cu fanii tricolorilor după triumful uriaş în faţa Angliei, 4-2, iar portarul a ţinut să ofere şi o replică englezilor, care nu au acceptat înfrângerea din meciul de la EURO.

Atât selecţionerul Aidy Bothroyd, cât şi portarul Dean Henderson, au declarat că România nu a fost cu nimic superioară, iar ultimul a spus chiar că naţionala Angliei are cea mai bună echipă din turneu, în ciuda faptului că nu a obţinut niciun punct în grupă, după 1-2 cu Franţa şi 2-4 cu România, şi este deja eliminată de la turneul final din Italia şi San Marino.

"Comentariile lor arogante nu ne interesează, ne interesează rezultatul şi că noi mergem mai departe. După război, mulţi viteji se arată! Asta e, mergem mai departe. Ne-au egalat de două ori, dar nu ne-a fost niciodată teamă că vom pierde. Ştiam că jucăm unul pentru altul şi eram siguri că se va termina bine meciul. Englezii au o echipă extraordinară, dar, după cum am zis, contează cine îşi doreşte mai mult, cine îşi pune inima şi cine este dispus să moară pe teren", a spus Radu, sâmbătă după-amiază, pe contul oficial de Instagram al echipei naţionale.

Aroganţi peste măsură

Într-o încercare puerilă de a scuza cele două înfrângeri similare cu un turneu final ratat, goalkeeper-ul Dean Hendeson, cel care a comis o gafă uriaşă la reuşita de 3-2 a lui Florinel Coman, s-a cam făcut de râs: "Suntem mai buni decât România? Da. Suntem mai buni decât Franţa? Da!", a început discursul lui Henderson, pentru ca mai apoi să continue: "Uitându-mă la echipă şi la jucători, continui să cred că avem cea mai bună echipă din turneu. Ţinând cont de grupul nostru de jucători, am jucat sub aşteptări. Am vrut să venim aici şi să câştigăm turneul. Oricine va câştiga turneul, noi ştim că am putea învinge acea echipă. E e o ruşine. Am dezamăgit, am tras ţara în jos".

De asemenea, şi selecţionerul Bothroyd a ieşit în faţă cu un discurs într-o notă asemănătoare: "În repriza a doua a fost o singură echipă pe teren, o singură echipă care a căutat victoria. Am făcut câteva greşeli, care au venit contrar cursului jocului. Ne-am creat ocazii până la final, cred că în minutul 85 am avut o bară. În general, trăiesc cu impresia după acest meci că puteam să câştigăm".
 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.