EURO 2019 | Aroganţi peste măsură după ce i-am trimis acasă. Declaraţii aiuritoare ale portarului gafeur al Angliei, completat şi de selecţioner

22 iun 2019 31514 afişări U21
EURO 2019 | Aroganţi peste măsură după ce i-am trimis acasă. Declaraţii aiuritoare ale portarului gafeur al Angliei, completat şi de selecţioner foto: uefa.com

Învins de patru ori de jucătorii români în victoria istorică de la Cesena, Dean Henderson, portarul de 22 de ani legitimat la Manchester United, a fost autorul unor declaraţii aiuritoare la finalul meciului care a trimis Anglia acasă de la EURO 2019.

Campioană mondială şi europeană de tineret, selecţionata lui Aidy Bothroyd a fost doar o umbră la turneul final, a piedut cu Franţa (1-2) şi România (2-4), dar continuă, la nivel declarativ, să afişeze aroganţă şi superioritate nejustificată. Într-o încercare puerilă de a scuza cele două înfrângeri similare cu un turneu final ratat, goalkeeper-ul Dean Hendeson, cel care a comis o gafă uriaşă la reuşita de 3-2 a lui Florinel Coman, s-a cam făcut de râs: "Suntem mai buni decât România? Da. Suntem mai buni decât Franţa? Da!", a început discursul lui Henderson, pentru ca mai apoi să continue: "Uitându-mă la echipă şi la jucători, continui să cred că avem cea mai bună echipă din turneu. Ţinând cont de grupul nostru de jucători, am jucat sub aşteptări. Am vrut să venim aici şi să câştigăm turneul. Oricine va câştiga turneul, noi ştim că am putea învinge acea echipă. E e o ruşine. Am dezamăgit, am tras ţara în jos".

Selecţionerul Bothroyd, pe aceeaşi lungime de undă

Dacă atitudinea lui Henderson poate fi înţeleasă prin prisma vârstei (22 de ani), ciudat este că şi antrenorul Aidy Bothroyd a avut o poziţie asemănătoare. Neinspirat în meciul în care i-a ţinut inexplicabil pe bancă pe Phil Foden şi Tammy Abraham, antrenorul britanic a ieşit în faţă cu un discurs într-o notă asemănătoare: "În repriza a doua a fost o singură echipă pe teren, o singură echipă care a căutat victoria. Am făcut câteva greşeli, care au venit contrar cursului jocului. Ne-am creat ocazii până la final, cred că în minutul 85 am avut o bară. În general, trăiesc cu impresia după acest meci că puteam să câştigăm", a declarat omul pe care presa din Regat nu l-a iertat după turneul final dezastruos.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.