EURO 2019 | Ionuţ Radu a fost la FCSB, dar Becali a luat o decizie greşită şi l-a pierdut! Reacţia oficialilor pentru ProSport: "Asta este. Sperăm să nu se mai întâmple"

23 iun 2019 10025 afişări U21
EURO 2019 | Ionuţ Radu a fost la FCSB, dar Becali a luat o decizie greşită şi l-a pierdut! Reacţia oficialilor pentru ProSport: "Asta este. Sperăm să nu se mai întâmple"

Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al FCSB, a explicat în trecut la ProSport LIVE cum roş-albaştrii l-au pierdut pe Ionuţ Radu, cel mai valoros jucător român la această oră, cotat la 15 milioane de euro.

A făcut junioratul la FCSB, dar în 2011, Becali a decis să desfiinţeze Academia. Radu, care avea atunci 15 ani, dar şi mulţi alţi jucători valoroşi au plecat la alte cluburi. Portarul, care acum la 22 de ani, e liderul României U21, echipă ce face furori la EURO 2019, a ajuns în 2012 la Dinamo, a stat un an şi apoi a plecat în Italia.

"Mie îmi place foarte mult de Radu, care e titular în prima ligă italiană...El a fost în perioada junioratului la Steaua, dar un portar sau un jucător poate să prindă o formă, să crească mult după 24 de ani şi după nu poţi să zici că 'Domnule, l-ai avut în curte la 16 ani şi l-ai pierdut'. Nu e aşa...El a plecat de la Steaua când s-a desfiinţat Academia, când am fost evacuaţi din Ghencea, când practic nu aveam unde să ne antrenăm şi ne pregăteam la un liceu.

Am pierdut atunci jucători foarte buni, unii de naţională, au plecat spre Dinamo sau spre alte cluburi, unde aveau alte condiţii. Asta este. Sperăm ca asta să nu se mai întâmple. Acum avem o bază frumoasă",
a explicat Duckadam la ProSport LIVE.

Ionuţ Radu este liderul naţionalei României U21, iar succesele în faţa Croaţiei şi Angliei, la EURO 2019, au fost posibile şi datorită discursurilor sale ţinute în vestiar. Înaintea meciului cu englezii, câştigat cu 4-2, Radu şi-a motivat colegii: "Sunteţi pregătiţi, mă? Deci sunteţi pregătiţi. Ştiţi ce se întâmplă azi, după meci, nu? Ştim cu toţii. Hai, George, vino încoa! Băieţi, gândiţi-vă la tot ce aţi trăit până acum, toate emoţiile pe care le-aţi trăit, tot ce am trăit împreună, tot ce aţi trăit singuri în carierele voastre, totul v-a adus momentul ăsta, v-a adus în cel mai important punct al carierei voastre.

În meciul ăsta, noi o să murim pe teren. Mie nu mi-e frică pentru că vă am pe voi în faţa mea. Şi am o ţară întreagă în spatele meu, în spatele nostru, care ne susţine, băieţi. Trebuie să intrăm pe teren să-i călcăm pe cap! A venit momentul să le arătăm ce însemnă să fim români, ce înseamnă să fim români cu adevărat. Ieşim pe teren dăm tot pe teren, dau tot pentru voi, voi daţi tot totul pentru mine şi pentru România şi pentru noi! OK?

În seara asta o singură opţiune avem, nu mă interesează, ieşim câştigători! Pentru că noi ne-am născut câştigători şi noi, în seara asta o să fim câştigători. La 3, vreau să ne audă toată lumea, cât putem de tare, HAI ROMÂNIA! 1,2,3, HAI ROMÂNIAAAA!"

CITEŞTE ŞI România U21 şi-a aflat numele adversarei pe care o va avea în semifinalele EURO 2019 dacă va ajunge în "careul de aşi" de pe locul doi al Grupei C.

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.