Cristi Chivu e pe lista FRF pentru postul de selecționer al României U21! Dorit și acum doi ani, acceptă acum? Ce alți antrenori-surpriză sunt în cărți și toate detaliile numirii | EXCLUSIV

Cristi Chivu e pe lista FRF pentru postul de selecționer al României U21! Dorit și acum doi ani, acceptă acum? Ce alți antrenori-surpriză sunt în cărți și toate detaliile numirii | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Finalul de mandat pentru Emil Săndoi în funcția de selecționerul al tineretului tricolor a deschis un subiect fierbinte în aceste zile. După un EURO U21 în care echipa lui a dezamăgit din postura de gazdă, învinsă de Spania și Ucraina, remizând alb cu Croația, Săndoi încheie provocarea României U21  fără gol marcat la turneul final. Cine îi va urma lui Săndoi la o reprezentativă care a fost prezentă la ultimele trei ediții de Campionat European având antrenori precum Isăilă, Rădoi, Mutu, Bratu? ProSport a descoperit culisele procedurii de numire aflată în plină desfășurare dar și numele dintre care va fi ales selecționerul! O surpriză uriașă: Cristi Chivu e pe lista scurtă!

Opțiunile lui Stoichiță și propunerile Comisiei Tehnice spre trei „finaliști”

Directorul Tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, aproape a definitivat lista scurtă cu propuneri de selecționer U21 cu care va merge în fața Comisiei Tehnice federale. E primul pas dintr-o procedură ale cărei detalii ți le prezentăm pas cu pas, împreună cu variantele de tehnician luate în calcul.

În zilele următoare se va convoca o ședință a Comisiei Tehnice care va dezbate lista de propuneri a lui Mihai Stoichiță, dar membrii Comisiei vor putea veni cu propriile variante de selecționer, pentru a fi analizate în ședință. Din Comisie fac parte, printre alții, Aurel Țicleanu (foto jos), Rodion Cămătaru, Marius Niculae, Miodrag Belodedici, Ion Geolgău, Ionel Augustin sau Lucian Burchel.

Concluziile Comisiei înseamnă o reducere a variantelor la doar 3 nume de posibili antrenori. De la acest moment, „Mihai Stoichiță va începe discuții cu toți cei trei tehnicieni, pentru a afla disponibilitatea acestora, care ar fi planul lor pentru naționala U21 și în ce măsură se potrivește cu viziunea federală. Se va alcătui practic un top 3, în urma acestor întâlniri. Iar Răzvan Burleanu, președintele FRF, va fi ulterior mandatat de Comitetul Executiv să poarte negocieri concrete cu primul din top”, dezvăluie sursele ProSport.

„Vor fi din cei 7-8 de pe lista lui Stoichiță”

În mare măsură, lista cu care Mihai Stoichiță vine în fața Comisiei Tehnice are un rol determinant în numirea noului selecționer. Întâi de toate, pentru că, dezvăluie sursele ProSport, „sunt deja 7-8 nume pe listă, practic cele mai importante variante viabile la acest moment, e o listă scurtă pentru că nici nu poți spune că există o plajă foarte largă de opțiuni”. Așadar, eventualele propuneri din partea membrilor Comisiei Tehnice e greu de crezut că nu s-ar regăsi oricum pe lista lui Stoichiță.

Apoi, Stoichiță prezidează această Comisie, cu toată influența care vine de aici. „Aproape sigur cei 3 antrenori la care se va ajunge sunt din lista lui Mihai Stoichiță, el oricum a sondat terenul înainte și nu se prezintă de obicei cu opțiuni fanteziste, așa a fost la numirea ultimilor selecționeri, indiferent de categoria de vârstă a naționalei”, completează sursele.

Dar cine se află pe lista cu propuneri de selecționer U21 a lui Mihai Stoichiță?

Nicolae Stanciu a dezvaluit ce au transmis Razvan Burleanu si Mihai Stoichita in vestiar, dupa Kosovo - Romania 0-0: „Mereu vin!”. Promisiune uriasa inaintea deplasarii din Elvetia

Chivu, ofertat în august 2021, pentru tandem cu Lobonț!

Primul nume care poate fi considerat o surpriză majoră este… Cristi Chivu! Fostul internațional în vârstă de 42 de ani și-a început cariera de antrenor la grupele de juniori ale lui Inter Milano iar din 2021 a preluat Inter Primavera, devenind campion al Italiei sezonul trecut. Deși presa italiană vehicula în ultima perioadă că românul ar putea constitui o opțiune inclusiv pentru banca formației de seniori a milanezilor, Gazetta dello Sport a anunțat luna trecută că fostul fundaș s-a înțeles cu noul manager pe fotbal juvenil de la Inter, Massimo Tarantino, și va semna pentru încă un an la Primavera.

Doar că, luna trecută, nu exista opțiunea România U21! Va opta Chivu pentru acest parcurs, dacă va rămâne pe lista finală? ProSport a aflat și îți prezintă în exclusivitate faptul că a existat deja o ofertă concretă pentru Cristi Chivu din partea FRF:

În iulie-august 2021, după ce Adrian Mutu și-a încheiat mandatul la tineret, Cristi a fost aproape să preia naționala noastră U21! Dorința FRF ar fi fost să aibă un cuplu Lobonț-Chivu la reprezentativele U20 și U21. Abia se crease România U20 și experiența celor doi foști mari tricolori în fotbalul italian ar fi însemnat un mod de lucru similar la ceea ce ar trebui să fie principalele naționale furnizoare de jucători pentru tricolorii mari”

Încă un an la Primavera sau provocarea U21?

În luna martie a acestui an, Cristi Chivu a declarat pentru fcinternews despre interesul FRF din trecut, fără a oferi însă detaliile aflate azi de ProSport, fără să specifice când au fost discuțiile și ce reprezentativă a României vizau. Chivu s-a poziționat ca fiind concentrat pe o carieră de tehnician în fotbalul italian dar, atenție, a lăsat poarta deschisă pentru o întoarcere în fotbalul românesc, în finalul declarației sale:

Am primit multe mesaje din partea federației pentru a antrena la națională, dar vreau să lucrez pe teren și nu în birou. Vreau să am succes în Italia. Am primit multe oferte în ultimii ani din România, dar am refuzat, pentru că vreau să continui parcursul aici. Au fost propuneri mai mult sau mai puțin concrete, dar am spus nu pentru că obiectivul meu este Serie A. Vom vedea ce se va întâmpla”

Rămâne de văzut acum în ce măsură membrii Comisiei Tehnice FRF vor susține această variantă de pe lista lui Mihai Stoichiță. Și, mai departe, dacă lucrurile vor merge în această direcție, cât de dispus ar fi Chivu să accepte!

Surprize în continuare: Pancu, Dică, Badea dar și… Gabi Manu!

Între cele „7-8 propuneri” de pe lista lui Mihai Stoichiță se mai află, însă, pe lângă Cristi Chivu, nume interesante, unele poate chiar surprinzătoare! Sursele ProSport dezvăluie în exclusivitate ce antrenori au fost evaluați și se află în cărți:

Se va discuta în Comisia Tehnică și despre Daniel Pancu, pentru că e selecționer U20, a fost alături de Săndoi la tineret, știe deja viziunea FRF și este o variantă și mai ușor de rezolvat, fiind deja angrenat în schema federală. Pe listă sunt și Nicolae Dică, Ionuț Badea, dar și Răzvan Rotaru sau Gabi Manu”

O opțiune neașteptată o constituie Gabriel Manu (foto jos), tehnician de 41 de ani care a lucrat anterior la FRF în cadrul Școlii de Antrenori și care la nivel de seniori a fost principal doar la Metaloglobus și CS Tunari, cu ultima promovând din Liga 3 în această vară și părăsind apoi, imediat, postul. A mai activat ca secund la Sportul, Astra, Otopeni sau Tg. Mureș, dar și în Emiratele Arabe Unite.

Foști antrenori secunzi la naționala de seniori în perioade diferite, Ionuț Badea și Nicolae Dică sunt tot liberi de contract. Și ar fi, astfel, ținte relativ accesibile. Badea a lucrat în mandatele lui Anghel Iordănescu și Christoph Daum, în vreme ce Dică a fost antrenor secund în perioada Mirel Rădoi.

Sursele Prosport detaliază că Rotaru s-ar afla pe această listă dar nu beneficiază de susținere reală în Comisia Tehnică, „e mai mult un nume propus de conjunctură, e firesc să fie pe listă, a fost în staff-ul lui Săndoi și a mai activat la naționale de juniori în ultima vreme, dar doar atât”.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant:…
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc, DE FAPT
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc, DE FAPT
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai…