TIMP LIBER | Ischgl, cea mai însorită invitaţie la schi

28 oct 2014 280 afişări Comentează şi tu Timp liber
TIMP LIBER | Ischgl, cea mai însorită invitaţie la schi

Schi, săniuş, patinaj - toate îşi au locul la Ischgl şi fiecare are propriul spaţiu dedicat, în această staţiune dintr-un mini-paradis al practicării sporturilor de iarnă - Paznaun, din vestul Tirol-ului. Ischgl se învecinează cu alte trei staţiuni, construite în logici uşor diferite, pentru a întregi oferta turistică (Galtür, Kappl şi See).

Siguranţa pe primul loc

Traseele sunt la fel de bine marcate şi desenate ca o reţea complexă de metrou dintr-o capitală europeană, iar dacă eşti pe sanie, nu trebuie să îţi faci griji că vei fi luat în colimator de un schior aventurat într-o coborâre tumultoasă. Este o formă de protecţie reciprocă, permisă de suprafaţa generoasă a staţiunii - cei 238 km de piste de ski, traseul de 7 km pentru sănii, deschisă doar la lăsarea serii, sub lumina puternică a reflectoarelor, zonele de schi fond  - acoperă o suprafaţă de peste 500 de hectare.
În acelaşi timp, pistele sunt bine delimitate pe nivele de dificultate, o măsură în plus de protecţie atât pentru începători, cât şi pentru  practicanţii versaţi, care îşi pot astfel realiza ritmul dorit pe traseu. Infrastructura este la nivelul cel mai înalt, sezonul 2014/2015 aducând o noutate absolută: triplul circuit de teleferice 3-S Pardatschgrat pune pe hartă la Ischgl, linia cu cea mai mare diferenţă de nivel din întreaga lume - 1.251 metri.

Sporturi de iarnă cu un pic de Ibiza

Sezonul de schi se întinde de la final de noiembrie, până la începutul lunii mai, graţie altitudinii localităţii (1.377 la nivelul staţiunii), dar şi unui sistem impozant de tunuri de zăpadă care se pun imediat în mişcare pentru a compensa lipsa zăpezii, atunci când este nevoie. Astfel, schiezi în zile calde, însorite, iar atmosfera de vară este completată cu acele distracţii pe care de regulă, le asociezi cu o vacanţă la mare.

Informaţii suplimentare despre Ischgl pot fi găsite pe site-ul www.ischgl.com.

Dacă în general, Austria este ţara valsului, Ischgl este un reper al muzicii moderne. Startul sezonului de schi dă şi ora exactă în muzica mondială, marile superstaruri ale industriei urcând, de două decenii pe scena Top of the Mountain Concert. După super-concerte Robbie Williams, Elton John, Pink, în 2014, pe 29 noiembrie, James Blunt "declară deschis" noul sezon al sporturilor de iarnă, într-un mega-show, la care toţi deţinătorii unui permis de ski pentru ziua respectivă, în valoare de 60 de euro, au acces gratuit. Iar cel mai cunoscut titlu din discografia solistului, "You're beautiful" descrie perfect experienţa Ischgl.

9,4 minute durează urcuşul din staţiune până pe culmea zonei de schi, cu noul teleferic

Aceasta este reţeta "clasică" marca Ischgl. Pentru că staţiunea este "Capitala Petrecerilor din Alpi". Dacă te-ai săturat de zăpadă, ai obosit după o zi pe schiuri sau pur şi simplu vrei altceva - ajungi în câteva minute în saună sau într-un club. De pe pistă te poţi opri direct la un concert în aer liber, iar cazarea se face doar în condiţii de patru stele, pentru o experienţă de neuitat.

Ischgl, ca destinaţie de iarnă, este un pariu cu cotă imensă, dar în egală măsură, un pariu sigur. Datorită dotărilor, a mixului dintre sport şi entertainment asociat, dar şi pentru că Ischgl profită de tot ceea ce înseamnă experienţă şi tradiţie într-un sector de bază în Austria. Turismul are un rol central  în economia acestei ţări cu o moştenire importantă a erei habsburgilor. În cifre,  în 2013, nu mai puţin de 36,8 milioane de persoane au vizat această ţară (aproximativ populaţia Poloniei - a noua cea mai populată ţară a Europei); 132,6 milioane de "nopţi" au fost rezervate, iar sumele rulate s-au ridicat la 32,1 miliarde de euro (cu un procent relativ echilibrat între turismul intern - care a generat 15,1 miliarde de euro şi respectiv 17 miliarde de euro de la turiştii veniţi dinafara graniţelor austriece), potrivit datelor furnizate de Statistics Austria. Ţara valsului vienez este o capitală mondială a sporturilor de iarnă, alături de Elveţia, statul vecin, iar Ischgl este o perlă atent pusă în valoare care marchează zgomotos atât începutul, cât şi încheierea sezonului sporturilor albe.

36,8 milioane de persoane au vizat această ţară (aproximativ populaţia Poloniei - a noua cea mai populată ţară a Europei); 132,6 milioane de "nopţi" au fost rezervate, iar sumele rulate s-au ridicat la 32,1 miliarde de euro (cu un procent relativ echilibrat între turismul intern - care a generat 15,1 miliarde de euro şi respectiv 17 miliarde de euro de la turiştii veniţi dinafara graniţelor austriece), potrivit datelor furnizate de Statistics Austria. Ţara valsului vienez este o capitală mondială a sporturilor de iarnă, alături de Elveţia, statul vecin, iar Ischgl este o perlă atent pusă în valoare care marchiază zgomotos atât începutul, cât şi încheierea sezonului sporturilor albe.

Informaţii suplimentare despre Ischgl pot fi găsite pe site-ul www.ischgl.com.


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.