Medicul care i-a salvat viaţa lui Florin Busuioc nu poate fi angajat la Spitalul Judeţean Craiova

9 nov 2018 3139 afişări Sportbiz
Medicul care i-a salvat viaţa lui Florin Busuioc nu poate fi angajat la Spitalul Judeţean Craiova

Eugen Ţieranu, tânărul medic care i-a salvat viaţa lui Florin Busuioc la Spitalul de Urgenţe Craiova are o situaţie care vorbeşte de la sine despre situaţia cadrelor medicale în România anului 2018. La 1 ianuarie anul viitor, el va termina ultimul an de rezidenţiat şi va deveni, în mod oficial, şomer!

În seara în care Florin busuioc a avut nevoie de ajutor urgent, prezentatorul TV a fost operat de  medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă, în condiţiile în care şeful secţiei de cardiologie se afla acasă şi avea telefonul închis. Tinerii au venit de urgenţă de acasă, au intrat în sala de operaţie alături de doctorul Emilia Goanţă, electrofiziolog, iar Ţiereanu este cel care a implantat stentul care l-a salvat pe Busu. Însă tânărul rezident nu va mai avea şansa să salveze şi alte vieţi. Sau cel puţin nu la Spitalul din Craiova.

Motivul? La 1 ianuarie 2019, Eugen Ţiereanu termină rezidenţiatul şi nu va fi angajat de către spitalul în care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii ani. Iar explicaţia nu trebuie căutată în capacităţile medicului, ci în birourile înalte din Craiova. Deşi Ţiereanu şi-a arătat disponibilitatea de a lucra la Spitalul Judeţean din Craiova, cererea i-a fost respinsă pentru că scoaterea la concurs a posturilor se tergiversează de câteva luni. Astfel, un tânăr medic, de doar 30 de ani, care şi-a demonstrat profesionalismul într-o situaţie critică, se vede nevoit să-şi caute de lucru în altă parte.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.