Celebrităţile ies din închisoare. Omul de încredere al Elenei Udrea, eliberat azi

21 dec 2018 7063 afişări Sportbiz
Celebrităţile ies din închisoare. Omul de încredere al Elenei Udrea, eliberat azi

Condamnaţii celebri ai României se eliberează rând pe rând după decizia prin care CCR a suspendat pedepsele cu închisoarea acordate de completurile de cinci judecători de la ICCJ, considerate acum ilegale. Vineri dimineaţă, a venit rândul lui Tudor Breazu, om de încredere al Elenei Udrea şi condamnat în dosarul "Gala Bute".

Înainte ca Elena Udrea şi Alina Bica să afle cât mai trebuie să stea în penitenciarul din Costa Rica, fosta "Blondă de la Cotroceni" are motive de bucurie pentru unul dintre prietenii săi. Eliberat din închisoare în baza ultimel decizii a Curţii Constituţionale a României, Tudor Breazu are de gând să reia relaţiile apropiate cu fostul ministru: "Nu este o surpriză pentru mine eliberarea. Ştiam că voi fi eliberat, după deciziile de ieri (n. red - joi). Nu am vorbit cu Elena Udrea, dar nu mă împiedică nimic să vorbesc cu ea", a declarat Breazu, în momentul eliberării.

Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute" după ce a intermediat primirea unei mite de aproximativ 300.000 de lei de către Elena Udrea, din care ar fi plătit pentru organizarea zilei ei de naştere la Predeal, dar şi excursii pentru ea şi Ana Maria Topoliceanu. În referatul privind propunerea de arestare preventivă a lui Tudor Breazu, în dosarul Gala Bute, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată că firmele care executau lucrări finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea depindeau de “bunăvoinţa” persoanelor cu funcţii de conducere din instituţie pentru a evita intrarea în incapacitate de plată din cauza întârzierii decontărilor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.