Avem filmările fabuloase ale scandalului dintre tatăl Cătălinei Ponor și polițiști! Imaginile de pe camerele de supraveghere răstoarnă totul + Reacția avocatului lui Florin Bărbăscu | VIDEO EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

Tatăl vitreg al multiplei campioane Cătălina Ponor se află de sâmbătă încoace în centrul unui scandal care a ținut „capul de afiș” al publicațiilor din România. Fost rugbist și cadru militar, Florin Bărbăscu a fost acuzat de ultraj în urma unui incident în care a fost implicat pe 6 martie, după un „dialog” mai aprins cu doi polițiști locali din Constanța.

ProSport a intrat în posesia imaginilor captate de camerele de supraveghere din zonă care au surprins întregul incident.

Practic, filmările pe care vi le prezentăm, în exclusivitate, răstoarnă informațiile ce îl incriminau pe Florin Bărbăscu.

Avem filmările fabuloase ale scandalului dintre tatăl Cătălinei Ponor și polițiștii locali! Imaginile de pe camerele de supraveghere răstoarnă totul + Reacția avocatului lui Florin Bărbăscu

Despre acesta s-a afirmat că ar fi refuzat să se legitimeze și i-ar fi lovit cu pumnii pe cei doi polițiști, numai că imaginile infirmă aceste acuzații. Inițial, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de ultraj.

După audierea martorilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au luat decizia de a-l reține pe așa-zisul agressor și, ulterior, s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Numai că imaginile pe care le postăm în exclusivitate arată că n-a existat nicio formă de agresiune a lui Bărbăscu împotriva celor doi polițiști.

Scandalul s-a declanșat de la „Accesul interzis cu excepția riveranilor”

Totul a pornit de la faptul că el este administrator al unei săli de fitness, care își desfășoară activitatea la parterul unui bloc.

Accesul pe strada respectivă creează tot felul de probleme din cauza unor locatari care îi reproșau că abonații sălii ocupă locurile de parcare.

De aceea, în zonă a apărut, peste noapte, și un semn „Accesul interzis cu excepția riveranilor”.

Doi polițiști de la locală, care se găseau, sâmbătă, la colțul respectivei străzi, i-au cerut lui Florin Bărbăscu să prezinte acte care să ateste că locuiește acolo, altfel interzicându-i accesul.

A fost momentul în care acesta a prezentat, de pe telefonul mobil, un document care atestă că este administratorul sălii și cartea de identitate. Polițiștii n-au fost însă mulțumiți și nu au acceptat nici invitația de a intra în sală pentru a le arăta actele originale.

„Meleu” ca la rugby, dar nu bătaie

De aici, a existat un schimb de replici care au degenerate într-un ”meleu” ca la rugby. În momentul în care Florin Bărbăscu a vrut să intre în sala de fitness unde este administrator, unul dintre agenți a încercat să-l prindă de umăr.

Tatăl Cătălin Ponor a cerut – gesticulând – să nu fie atins, doar că atunci a intervenit și al doilea agent, care a încercat să-l încătușeze. Imaginile demonstrează că polițiști s-au prins de acesta într-o învălmășeală, dar Bărbascu s-a smucit și a intrat în locație.

Au mai fost acolo câteva îmbrânceli, dar fostul rugbyst nu a lovit niciun dintre polițiștii locali.

Ulterior, aceștia au așteptat în afara sălii să le vină în ajutor „mascații”, care l-au încătușat pe tatăl vitreg al Cătălinei Ponor.

Punctul de vedere al firmei care reprezintă familia Bărbăscu

Iată punctul de vedere al firmei de avocatură care reprezintă familia Bărbăscu:

Pentru lămurirea situației de fapt, în cele ce urmează, va comunicăm situația de fapt în opinia clientului nostru dl. Bărbăscu Florin.

Între dl. Barbascu Florin și Poliția Locală Constanța au existat 3 contacte

1. Un prim contact a avut loc la momentul în care dl. B[rbascu a intrat pe stradă cu indicatorul rutier “accesul interzis cu excepția riveranilor. Dl. Bărbăscu a fost oprit de agenții de poliție locală care sunt părți vătămate în cauza și i s-a solicitat să prezinte documentul de identitate.

Dl. Bărbăscu s-a conformat și le-a înmânat celor doi documentul de identitate. Agenții de poliție locală i-au returnat buletinul și i-au precizat că nu are voie să între pe stradă deoarece are domiciliul în afară arealului riveran.

Dl. Bărbăscu le-a menționat agenților faptul că în datele de 18.02 și 19.02 a fost anterior legitimat de alte echipaje ale poliției locale care, văzând faptul că dumnealui este administratorul societății care operează sala de fitness i-au comunicat faptul că atât dumnealui cât și angajații societății au dreptul potrivit OUG 195/2002 în calitate de riverani să pătrundă pe arteră respectivă.

Agenții de poliție locală din dată de 06.03.2021 au refuzat să vadă pe telefonul mobil decizia potrivit cu care Dl. Bărbăscu are calitatea de administrator. În timpul discuției cei doi agenți i-au indicat dlui Bărbăscu să mute autoturismul întrucât blochează intersecția.

Dl. Bărbăscu a condus până în față sălii de fitness circa 50 metri pentru a întoarce, însă la prima manevră a constatat că este blocat de mașînă poliției locale.

Domnul Bărbăscu a încercat să scape din strânsoarea celor doi

2. Al doilea contact cu cei doi agenți a avut loc după ce dl Bărbăscu a coborât din autoturism și a încercat din nou să le prezinte celor doi pe telefonul mobil documentul din care rezultă calitatea să de administrator.

Astfel, după cum rezultă din imaginile camerelor de supraveghere, dl. Bărbascu avea în mâna telefonul mobil, avea o atitudine relaxată, lipsită de orice urmă de agresivitate.

Agenții de poliție locală au refuzat din nou să vadă documentul privind calitatea de administrator.

În momentul în care dl. Bărbăscu i-a invitat pe cei doi agenți în sala de fitness pentru a le arată originalul documentului, fără niciun fel de avertisment, cei doi au folosit forța, în mod nejustificat, excesiv, cu depășirea atribuțiilor prevăzute de legea de organizare a poliției locale.

Dl. Bărbascu nu a acționat decât în sensul de a fugi, de a scapă din prinsoarea celor doi, încercând să se refugieze, de frică, în sala de fitness. Dl. Bărbascu nu a lovit nciunul din agenții de poliție locală.

Dl. Bărbăscu a încercat să evite o agresiune nelegală, să fugă din față unui abuz fizic, din față unei violente exercitată asupra aă așa cum rezultă și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale sălii, care cu bună credință au fost puse la dispoziția anchetatorilor.

Ulterior momentului agresiunii din partea agenților locali, aceștia s-au retras în afară sălii de fitness și au chemat alte echipaje ale poliției locale deși potrivit atribuțiilor acestora aveau din punctul nostru de vedere obligația de a contacta Poliția Națională.

Plângere penală împotriva funcționarilor

3. După aproximativ 10 minute, timp în care dl. Bărbăscu a așteptat calm în recepția sălii de fitness, în sala de fitness, spațiu privat neaccesibil publicului, au pătruns aproximativ 10 agenți de poliție locală care, în prezența avocatului, au procedat la incatusarea dlui Bărbascu în ciuda opoziției și avertismentelor subsemnatului în sensul că aceștia comit o infracțiune.

Precizarea verbală a agenților de poliție, justificarea pentru încătușare a fost aceea că dl. Bărbascu a refuzat legitimarea.

Deși li s-a precizat expres funcționarilor publici de la poliția locală că nu se refuză în niciun fel legitimarea iar dl. Bărbăscu avea o atitudine calmă, aceștia au înțeles să continue acțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal în opinia noastră, conducandu-l pe dl. Bărbăscu la Secția 4 Poliție Constanța.

La sosirea la secția 4 Poliție Constanța, agentul de serviciu de la Poliția Națională a solicitat funcționarilor publici ai poliției locale să îl descătușeze pe dl. Bărbăscu și, abia la acel moment, a încetat infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal asupra acestuia.

Pentru aceste aspecte Dl. Bărbăscu va formula împotriva tuturor funcționarilor publici prezenți plângere penală.

Avem încrederea că atât ancheta care îl vizează pe dl. Bărbascu cât și ancheta ce se va realiza în urmă plângerii penale formulate de acesta, vor aduce lumina cu privire la abuzul la care dl. Bărbascu va fi supus.

Prezentele informații nu reprezintă date din anchetă în desfășurare și reprezintă punctul de vedere al apărării.

Avocat Emil-Mihail Trentea Tatu

Pe aceeași temă
Costumul de baie i-a jucat feste Madalinei Ghenea! Bikinii cu doua numere mai mici au lasat TOT la vedere
Costumul de baie i-a jucat feste Madalinei Ghenea! Bikinii cu doua numere mai mici au lasat TOT la vedere
Şofer kamikaze filmat în timp ce intră pe contrasens pe A3. „Bipezii ăştia ar trebui lăsaţi pe viaţă fără permis” VIDEO
Şofer kamikaze filmat în timp ce intră pe contrasens pe A3. „Bipezii ăştia ar trebui lăsaţi pe viaţă fără permis” VIDEO
Wayne Rooney, victima unei tentative de înscenare? Imaginile cu antrenorul, înconjurat de femei într-o cameră de hotel, au devenit virale
Wayne Rooney, victima unei tentative de înscenare? Imaginile cu antrenorul, înconjurat de femei într-o cameră de hotel, au devenit virale
„De unde l-ați ghicit?”. Gigi Becali a recunoscut interesul pentru Miculescu: cine e atacantul
„De unde l-ați ghicit?”. Gigi Becali a recunoscut interesul pentru Miculescu: cine e atacantul
A vrut să-și ia bagajele din mașină, dar toată lumea i-a văzut fundul. Cum a fost surprins un model
A vrut să-și ia bagajele din mașină, dar toată lumea i-a văzut fundul. Cum a fost surprins un model
O tânără de 22 ani vrea să intre în „Cartea Recordurilor” cu cele mai mari buze din lume
O tânără de 22 ani vrea să intre în „Cartea Recordurilor” cu cele mai mari buze din lume
Era de aşteptat...Anunţul trist despre Ion Iliescu
Era de aşteptat...Anunţul trist despre Ion Iliescu
A fost filmat accidentul devastator din Sibiu, unde 4 oameni au murit într-o Dacia Duster, loviți de camion. Nu au avut nicio șansă
A fost filmat accidentul devastator din Sibiu, unde 4 oameni au murit într-o Dacia Duster, loviți de camion. Nu au avut nicio șansă
Vanghelie a călcat-o în picioare! Oana Mizil, lovită cu pumnii și picioarele până a ajuns la spital - Detalii șocante
Vanghelie a călcat-o în picioare! Oana Mizil, lovită cu pumnii și picioarele până a ajuns la spital - Detalii șocante
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
O femeie și-a dat în judecată soțul care a bătut-o pentru că s-a jucat PUBG
O femeie și-a dat în judecată soțul care a bătut-o pentru că s-a jucat PUBG
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi. Turiştii au rămas muţi
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi. Turiştii au rămas muţi
Ce STUDII are, de fapt, Nicoleta Luciu! E SURPRIZA momentului
Ce STUDII are, de fapt, Nicoleta Luciu! E SURPRIZA momentului
Bucurie imensă la CARACAL după DISPARIȚIA Luizei Melencu! Nu mai credea nimeni că se va întâmpla minunea
Bucurie imensă la CARACAL după DISPARIȚIA Luizei Melencu! Nu mai credea nimeni că se va întâmpla minunea
Topul liceelor din Bucureşti după ultima medie de admitere
Topul liceelor din Bucureşti după ultima medie de admitere
Români, în finala la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cine sunt David Popovici și Robert Glință
Români, în finala la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cine sunt David Popovici și Robert Glință
8 lucruri simple pe care trebuie să le faci ca să prelungești viața mașinii tale. Va fi ca nouă și la majorat!
8 lucruri simple pe care trebuie să le faci ca să prelungești viața mașinii tale. Va fi ca nouă și la majorat!
Oferte cu care Dedeman vrea să atragă atenția clienților în această săptămână
Oferte cu care Dedeman vrea să atragă atenția clienților în această săptămână
New York Times prezintă pe amplu povestea Larisei Iordache, gimnasta care ar putea recupera gloria de odinioară
New York Times prezintă pe amplu povestea Larisei Iordache, gimnasta care ar putea recupera gloria de odinioară
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
Controversatele mituri despre tehnologia SF a dacilor. Povestea cuiului care nu rugineşte
Controversatele mituri despre tehnologia SF a dacilor. Povestea cuiului care nu rugineşte
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Când încep Asia Express și X Factor la Antena 1. Anunțul oficial
Când încep Asia Express și X Factor la Antena 1. Anunțul oficial
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱
S-a aprins martorul de presiune a roților TPMS: Ce înseamnă acest lucru și cât de sigur este să mergi cu el aprins
S-a aprins martorul de presiune a roților TPMS: Ce înseamnă acest lucru și cât de sigur este să mergi cu el aprins
FOTO. Anna Lesko, goală pușcă, i-a provocat pe fani cu o ipostază incendiară!
FOTO. Anna Lesko, goală pușcă, i-a provocat pe fani cu o ipostază incendiară!
FOTO. Andreea Raicu, în costum de baie. Cum arată la 43 de ani
FOTO. Andreea Raicu, în costum de baie. Cum arată la 43 de ani