Avem filmările fabuloase ale scandalului dintre tatăl Cătălinei Ponor și polițiști! Imaginile de pe camerele de supraveghere răstoarnă totul + Reacția avocatului lui Florin Bărbăscu | VIDEO EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

Tatăl vitreg al multiplei campioane Cătălina Ponor se află de sâmbătă încoace în centrul unui scandal care a ținut „capul de afiș” al publicațiilor din România. Fost rugbist și cadru militar, Florin Bărbăscu a fost acuzat de ultraj în urma unui incident în care a fost implicat pe 6 martie, după un „dialog” mai aprins cu doi polițiști locali din Constanța.

ProSport a intrat în posesia imaginilor captate de camerele de supraveghere din zonă care au surprins întregul incident.

Practic, filmările pe care vi le prezentăm, în exclusivitate, răstoarnă informațiile ce îl incriminau pe Florin Bărbăscu.

Avem filmările fabuloase ale scandalului dintre tatăl Cătălinei Ponor și polițiștii locali! Imaginile de pe camerele de supraveghere răstoarnă totul + Reacția avocatului lui Florin Bărbăscu

Despre acesta s-a afirmat că ar fi refuzat să se legitimeze și i-ar fi lovit cu pumnii pe cei doi polițiști, numai că imaginile infirmă aceste acuzații. Inițial, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de ultraj.

După audierea martorilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au luat decizia de a-l reține pe așa-zisul agressor și, ulterior, s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Numai că imaginile pe care le postăm în exclusivitate arată că n-a existat nicio formă de agresiune a lui Bărbăscu împotriva celor doi polițiști.

Scandalul s-a declanșat de la „Accesul interzis cu excepția riveranilor”

Totul a pornit de la faptul că el este administrator al unei săli de fitness, care își desfășoară activitatea la parterul unui bloc.

Accesul pe strada respectivă creează tot felul de probleme din cauza unor locatari care îi reproșau că abonații sălii ocupă locurile de parcare.

De aceea, în zonă a apărut, peste noapte, și un semn „Accesul interzis cu excepția riveranilor”.

Doi polițiști de la locală, care se găseau, sâmbătă, la colțul respectivei străzi, i-au cerut lui Florin Bărbăscu să prezinte acte care să ateste că locuiește acolo, altfel interzicându-i accesul.

A fost momentul în care acesta a prezentat, de pe telefonul mobil, un document care atestă că este administratorul sălii și cartea de identitate. Polițiștii n-au fost însă mulțumiți și nu au acceptat nici invitația de a intra în sală pentru a le arăta actele originale.

„Meleu” ca la rugby, dar nu bătaie

De aici, a existat un schimb de replici care au degenerate într-un ”meleu” ca la rugby. În momentul în care Florin Bărbăscu a vrut să intre în sala de fitness unde este administrator, unul dintre agenți a încercat să-l prindă de umăr.

Tatăl Cătălin Ponor a cerut – gesticulând – să nu fie atins, doar că atunci a intervenit și al doilea agent, care a încercat să-l încătușeze. Imaginile demonstrează că polițiști s-au prins de acesta într-o învălmășeală, dar Bărbascu s-a smucit și a intrat în locație.

Au mai fost acolo câteva îmbrânceli, dar fostul rugbyst nu a lovit niciun dintre polițiștii locali.

Ulterior, aceștia au așteptat în afara sălii să le vină în ajutor „mascații”, care l-au încătușat pe tatăl vitreg al Cătălinei Ponor.

Punctul de vedere al firmei care reprezintă familia Bărbăscu

Iată punctul de vedere al firmei de avocatură care reprezintă familia Bărbăscu:

Pentru lămurirea situației de fapt, în cele ce urmează, va comunicăm situația de fapt în opinia clientului nostru dl. Bărbăscu Florin.

Între dl. Barbascu Florin și Poliția Locală Constanța au existat 3 contacte

1. Un prim contact a avut loc la momentul în care dl. B[rbascu a intrat pe stradă cu indicatorul rutier “accesul interzis cu excepția riveranilor. Dl. Bărbăscu a fost oprit de agenții de poliție locală care sunt părți vătămate în cauza și i s-a solicitat să prezinte documentul de identitate.

Dl. Bărbăscu s-a conformat și le-a înmânat celor doi documentul de identitate. Agenții de poliție locală i-au returnat buletinul și i-au precizat că nu are voie să între pe stradă deoarece are domiciliul în afară arealului riveran.

Dl. Bărbăscu le-a menționat agenților faptul că în datele de 18.02 și 19.02 a fost anterior legitimat de alte echipaje ale poliției locale care, văzând faptul că dumnealui este administratorul societății care operează sala de fitness i-au comunicat faptul că atât dumnealui cât și angajații societății au dreptul potrivit OUG 195/2002 în calitate de riverani să pătrundă pe arteră respectivă.

Agenții de poliție locală din dată de 06.03.2021 au refuzat să vadă pe telefonul mobil decizia potrivit cu care Dl. Bărbăscu are calitatea de administrator. În timpul discuției cei doi agenți i-au indicat dlui Bărbăscu să mute autoturismul întrucât blochează intersecția.

Dl. Bărbăscu a condus până în față sălii de fitness circa 50 metri pentru a întoarce, însă la prima manevră a constatat că este blocat de mașînă poliției locale.

Domnul Bărbăscu a încercat să scape din strânsoarea celor doi

2. Al doilea contact cu cei doi agenți a avut loc după ce dl Bărbăscu a coborât din autoturism și a încercat din nou să le prezinte celor doi pe telefonul mobil documentul din care rezultă calitatea să de administrator.

Astfel, după cum rezultă din imaginile camerelor de supraveghere, dl. Bărbascu avea în mâna telefonul mobil, avea o atitudine relaxată, lipsită de orice urmă de agresivitate.

Agenții de poliție locală au refuzat din nou să vadă documentul privind calitatea de administrator.

În momentul în care dl. Bărbăscu i-a invitat pe cei doi agenți în sala de fitness pentru a le arată originalul documentului, fără niciun fel de avertisment, cei doi au folosit forța, în mod nejustificat, excesiv, cu depășirea atribuțiilor prevăzute de legea de organizare a poliției locale.

Dl. Bărbascu nu a acționat decât în sensul de a fugi, de a scapă din prinsoarea celor doi, încercând să se refugieze, de frică, în sala de fitness. Dl. Bărbascu nu a lovit nciunul din agenții de poliție locală.

Dl. Bărbăscu a încercat să evite o agresiune nelegală, să fugă din față unui abuz fizic, din față unei violente exercitată asupra aă așa cum rezultă și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale sălii, care cu bună credință au fost puse la dispoziția anchetatorilor.

Ulterior momentului agresiunii din partea agenților locali, aceștia s-au retras în afară sălii de fitness și au chemat alte echipaje ale poliției locale deși potrivit atribuțiilor acestora aveau din punctul nostru de vedere obligația de a contacta Poliția Națională.

Plângere penală împotriva funcționarilor

3. După aproximativ 10 minute, timp în care dl. Bărbăscu a așteptat calm în recepția sălii de fitness, în sala de fitness, spațiu privat neaccesibil publicului, au pătruns aproximativ 10 agenți de poliție locală care, în prezența avocatului, au procedat la incatusarea dlui Bărbascu în ciuda opoziției și avertismentelor subsemnatului în sensul că aceștia comit o infracțiune.

Precizarea verbală a agenților de poliție, justificarea pentru încătușare a fost aceea că dl. Bărbascu a refuzat legitimarea.

Deși li s-a precizat expres funcționarilor publici de la poliția locală că nu se refuză în niciun fel legitimarea iar dl. Bărbăscu avea o atitudine calmă, aceștia au înțeles să continue acțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal în opinia noastră, conducandu-l pe dl. Bărbăscu la Secția 4 Poliție Constanța.

La sosirea la secția 4 Poliție Constanța, agentul de serviciu de la Poliția Națională a solicitat funcționarilor publici ai poliției locale să îl descătușeze pe dl. Bărbăscu și, abia la acel moment, a încetat infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal asupra acestuia.

Pentru aceste aspecte Dl. Bărbăscu va formula împotriva tuturor funcționarilor publici prezenți plângere penală.

Avem încrederea că atât ancheta care îl vizează pe dl. Bărbascu cât și ancheta ce se va realiza în urmă plângerii penale formulate de acesta, vor aduce lumina cu privire la abuzul la care dl. Bărbascu va fi supus.

Prezentele informații nu reprezintă date din anchetă în desfășurare și reprezintă punctul de vedere al apărării.

Avocat Emil-Mihail Trentea Tatu

Adrian Artene / Autor
Slujește Cuvântului dintotdeauna, iar în presa națională publică din 1996. Un sfert de secol de gazetărie. Dintre care – un deceniu – a fost reporter special în Departamentul Investigații al ziarului ZIUA. Și-a șlefuit scrisul în redacțiile ”România Liberă” și ”Jurnalul Național”, ... citește mai mult
Daniel Nazare / Autor
Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special ... citește mai mult
Știri despre
Pe aceeași temă
Plaja a încremenit când a apărut EA! Slipul mai mic cu două numere a lăsat la vedere tot
Plaja a încremenit când a apărut EA! Slipul mai mic cu două numere a lăsat la vedere tot
Alegerile parlamentare din Italia. Ursula von der Leyen i-a avertizat pe italieni să aibă grijă cum votează, în caz contrar, Italia va fi sancţionată ca Ungaria dacă ajunge extrema dreaptă la guvernare
Alegerile parlamentare din Italia. Ursula von der Leyen i-a avertizat pe italieni să aibă grijă cum votează, în caz contrar,…
FOTO Billel Omrani și alte vedete de la FCSB, trimise la echipa a doua! Cum arată acum atacantul
FOTO Billel Omrani și alte vedete de la FCSB, trimise la echipa a doua! Cum arată acum atacantul
Reghecampf îşi botează, azi, copilul. Antrenorul participă cu ochii învineţiţi la creştinarea micuţului Liam după bătaia straşnică cu Anamaria Prodan
Reghecampf îşi botează, azi, copilul. Antrenorul participă cu ochii învineţiţi la creştinarea micuţului Liam după bătaia straşnică cu Anamaria Prodan
O mare ȚEAPĂ! Credeai că e mai ECO, dar TE USTURĂ la buzunar mai ceva ca...
O mare ȚEAPĂ! Credeai că e mai ECO, dar TE USTURĂ la buzunar mai ceva ca...
Așa arată noul nas al Simonei Halep! Operația a trecut, și-a dat jos bandajul, iar rezultatul este…
Așa arată noul nas al Simonei Halep! Operația a trecut, și-a dat jos bandajul, iar rezultatul este…
CE I-A FĂCUT Visarion Alexa unei FEMEI de la biserică! Adevărul s-a aflat abia acum: Am înlemnit
CE I-A FĂCUT Visarion Alexa unei FEMEI de la biserică! Adevărul s-a aflat abia acum: Am înlemnit
Românii au crezut că e o eroare! Câți lei costă 1 litru de motorină, benzină și GPL în benzinăriile din Turcia
Românii au crezut că e o eroare! Câți lei costă 1 litru de motorină, benzină și GPL în benzinăriile din…
„Este cel mai îngrășător aliment de pe pământ”. Un medic nutriționist dezvăluie
„Este cel mai îngrășător aliment de pe pământ”. Un medic nutriționist dezvăluie
Modul „diabolic” în care un tânăr s-a răzbunat pe cel cu care l-a înşelat logodnica
Modul „diabolic” în care un tânăr s-a răzbunat pe cel cu care l-a înşelat logodnica
BANCUL ZILEI: O tipă cu super decolteu merge la spovedanie. Preotul, privind-o, exclamă: O, Doamne!!!
BANCUL ZILEI: O tipă cu super decolteu merge la spovedanie. Preotul, privind-o, exclamă: O, Doamne!!!
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
TOP SUV-uri ieftine disponibile pe Mobile.de. Cele mai sigure mașini în caz de accident
TOP SUV-uri ieftine disponibile pe Mobile.de. Cele mai sigure mașini în caz de accident
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!