Avem filmările fabuloase ale scandalului dintre tatăl Cătălinei Ponor și polițiști! Imaginile de pe camerele de supraveghere răstoarnă totul + Reacția avocatului lui Florin Bărbăscu | VIDEO EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

Tatăl vitreg al multiplei campioane Cătălina Ponor se află de sâmbătă încoace în centrul unui scandal care a ținut „capul de afiș” al publicațiilor din România. Fost rugbist și cadru militar, Florin Bărbăscu a fost acuzat de ultraj în urma unui incident în care a fost implicat pe 6 martie, după un „dialog” mai aprins cu doi polițiști locali din Constanța.

ProSport a intrat în posesia imaginilor captate de camerele de supraveghere din zonă care au surprins întregul incident.

Practic, filmările pe care vi le prezentăm, în exclusivitate, răstoarnă informațiile ce îl incriminau pe Florin Bărbăscu.

Avem filmările fabuloase ale scandalului dintre tatăl Cătălinei Ponor și polițiștii locali! Imaginile de pe camerele de supraveghere răstoarnă totul + Reacția avocatului lui Florin Bărbăscu

Despre acesta s-a afirmat că ar fi refuzat să se legitimeze și i-ar fi lovit cu pumnii pe cei doi polițiști, numai că imaginile infirmă aceste acuzații. Inițial, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de ultraj.

După audierea martorilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au luat decizia de a-l reține pe așa-zisul agressor și, ulterior, s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Numai că imaginile pe care le postăm în exclusivitate arată că n-a existat nicio formă de agresiune a lui Bărbăscu împotriva celor doi polițiști.

Scandalul s-a declanșat de la „Accesul interzis cu excepția riveranilor”

Totul a pornit de la faptul că el este administrator al unei săli de fitness, care își desfășoară activitatea la parterul unui bloc.

Accesul pe strada respectivă creează tot felul de probleme din cauza unor locatari care îi reproșau că abonații sălii ocupă locurile de parcare.

De aceea, în zonă a apărut, peste noapte, și un semn „Accesul interzis cu excepția riveranilor”.

Doi polițiști de la locală, care se găseau, sâmbătă, la colțul respectivei străzi, i-au cerut lui Florin Bărbăscu să prezinte acte care să ateste că locuiește acolo, altfel interzicându-i accesul.

A fost momentul în care acesta a prezentat, de pe telefonul mobil, un document care atestă că este administratorul sălii și cartea de identitate. Polițiștii n-au fost însă mulțumiți și nu au acceptat nici invitația de a intra în sală pentru a le arăta actele originale.

„Meleu” ca la rugby, dar nu bătaie

De aici, a existat un schimb de replici care au degenerate într-un ”meleu” ca la rugby. În momentul în care Florin Bărbăscu a vrut să intre în sala de fitness unde este administrator, unul dintre agenți a încercat să-l prindă de umăr.

Tatăl Cătălin Ponor a cerut – gesticulând – să nu fie atins, doar că atunci a intervenit și al doilea agent, care a încercat să-l încătușeze. Imaginile demonstrează că polițiști s-au prins de acesta într-o învălmășeală, dar Bărbascu s-a smucit și a intrat în locație.

Au mai fost acolo câteva îmbrânceli, dar fostul rugbyst nu a lovit niciun dintre polițiștii locali.

Ulterior, aceștia au așteptat în afara sălii să le vină în ajutor „mascații”, care l-au încătușat pe tatăl vitreg al Cătălinei Ponor.

Punctul de vedere al firmei care reprezintă familia Bărbăscu

Iată punctul de vedere al firmei de avocatură care reprezintă familia Bărbăscu:

Pentru lămurirea situației de fapt, în cele ce urmează, va comunicăm situația de fapt în opinia clientului nostru dl. Bărbăscu Florin.

Între dl. Barbascu Florin și Poliția Locală Constanța au existat 3 contacte

1. Un prim contact a avut loc la momentul în care dl. B[rbascu a intrat pe stradă cu indicatorul rutier “accesul interzis cu excepția riveranilor. Dl. Bărbăscu a fost oprit de agenții de poliție locală care sunt părți vătămate în cauza și i s-a solicitat să prezinte documentul de identitate.

Dl. Bărbăscu s-a conformat și le-a înmânat celor doi documentul de identitate. Agenții de poliție locală i-au returnat buletinul și i-au precizat că nu are voie să între pe stradă deoarece are domiciliul în afară arealului riveran.

Dl. Bărbăscu le-a menționat agenților faptul că în datele de 18.02 și 19.02 a fost anterior legitimat de alte echipaje ale poliției locale care, văzând faptul că dumnealui este administratorul societății care operează sala de fitness i-au comunicat faptul că atât dumnealui cât și angajații societății au dreptul potrivit OUG 195/2002 în calitate de riverani să pătrundă pe arteră respectivă.

Agenții de poliție locală din dată de 06.03.2021 au refuzat să vadă pe telefonul mobil decizia potrivit cu care Dl. Bărbăscu are calitatea de administrator. În timpul discuției cei doi agenți i-au indicat dlui Bărbăscu să mute autoturismul întrucât blochează intersecția.

Dl. Bărbăscu a condus până în față sălii de fitness circa 50 metri pentru a întoarce, însă la prima manevră a constatat că este blocat de mașînă poliției locale.

Domnul Bărbăscu a încercat să scape din strânsoarea celor doi

2. Al doilea contact cu cei doi agenți a avut loc după ce dl Bărbăscu a coborât din autoturism și a încercat din nou să le prezinte celor doi pe telefonul mobil documentul din care rezultă calitatea să de administrator.

Astfel, după cum rezultă din imaginile camerelor de supraveghere, dl. Bărbascu avea în mâna telefonul mobil, avea o atitudine relaxată, lipsită de orice urmă de agresivitate.

Agenții de poliție locală au refuzat din nou să vadă documentul privind calitatea de administrator.

În momentul în care dl. Bărbăscu i-a invitat pe cei doi agenți în sala de fitness pentru a le arată originalul documentului, fără niciun fel de avertisment, cei doi au folosit forța, în mod nejustificat, excesiv, cu depășirea atribuțiilor prevăzute de legea de organizare a poliției locale.

Dl. Bărbascu nu a acționat decât în sensul de a fugi, de a scapă din prinsoarea celor doi, încercând să se refugieze, de frică, în sala de fitness. Dl. Bărbascu nu a lovit nciunul din agenții de poliție locală.

Dl. Bărbăscu a încercat să evite o agresiune nelegală, să fugă din față unui abuz fizic, din față unei violente exercitată asupra aă așa cum rezultă și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale sălii, care cu bună credință au fost puse la dispoziția anchetatorilor.

Ulterior momentului agresiunii din partea agenților locali, aceștia s-au retras în afară sălii de fitness și au chemat alte echipaje ale poliției locale deși potrivit atribuțiilor acestora aveau din punctul nostru de vedere obligația de a contacta Poliția Națională.

Plângere penală împotriva funcționarilor

3. După aproximativ 10 minute, timp în care dl. Bărbăscu a așteptat calm în recepția sălii de fitness, în sala de fitness, spațiu privat neaccesibil publicului, au pătruns aproximativ 10 agenți de poliție locală care, în prezența avocatului, au procedat la incatusarea dlui Bărbascu în ciuda opoziției și avertismentelor subsemnatului în sensul că aceștia comit o infracțiune.

Precizarea verbală a agenților de poliție, justificarea pentru încătușare a fost aceea că dl. Bărbascu a refuzat legitimarea.

Deși li s-a precizat expres funcționarilor publici de la poliția locală că nu se refuză în niciun fel legitimarea iar dl. Bărbăscu avea o atitudine calmă, aceștia au înțeles să continue acțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal în opinia noastră, conducandu-l pe dl. Bărbăscu la Secția 4 Poliție Constanța.

La sosirea la secția 4 Poliție Constanța, agentul de serviciu de la Poliția Națională a solicitat funcționarilor publici ai poliției locale să îl descătușeze pe dl. Bărbăscu și, abia la acel moment, a încetat infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal asupra acestuia.

Pentru aceste aspecte Dl. Bărbăscu va formula împotriva tuturor funcționarilor publici prezenți plângere penală.

Avem încrederea că atât ancheta care îl vizează pe dl. Bărbascu cât și ancheta ce se va realiza în urmă plângerii penale formulate de acesta, vor aduce lumina cu privire la abuzul la care dl. Bărbascu va fi supus.

Prezentele informații nu reprezintă date din anchetă în desfășurare și reprezintă punctul de vedere al apărării.

Avocat Emil-Mihail Trentea Tatu

Pe aceeași temă
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la trântă cu băutura și au pierdut lupta
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la trântă cu băutura și au pierdut lupta
O dansatoare româncă şi-a convins iubitul spaniol să-i dea un milion de euro, dar totul s-a terminat prost. „Asistăm la o decizie istorică în justiţie”
O dansatoare româncă şi-a convins iubitul spaniol să-i dea un milion de euro, dar totul s-a terminat prost. „Asistăm la o decizie istorică în justiţie”
Veşti bune pentru persoanele care vor să meargă în SUA. Anunţul Ambasadei SUA de la Bucureşti
Veşti bune pentru persoanele care vor să meargă în SUA. Anunţul Ambasadei SUA de la Bucureşti
Echipa din Romania care le speria pe Steaua, Dinamo si Rapid e aproape sa se desfiinteze a 4-a oara in ultimii 7 ani
Echipa din Romania care le speria pe Steaua, Dinamo si Rapid e aproape sa se desfiinteze a 4-a oara in ultimii 7 ani
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
Fiica Andreei Esca, făcută de râs de propriul iubit.a făcut o declarație incredibilă.
Fiica Andreei Esca, făcută de râs de propriul iubit.a făcut o declarație incredibilă.
Delia Matache internată de urgență în spital. Jurata X Factor, conectată la perfuzii și oxigen
Delia Matache internată de urgență în spital. Jurata X Factor, conectată la perfuzii și oxigen
O jurnalistă aflată pe acoperișul unui bloc din Gaza în timpul unui LIVE a surprins cum o clădire vecină este bombardată
O jurnalistă aflată pe acoperișul unui bloc din Gaza în timpul unui LIVE a surprins cum o clădire vecină este bombardată
Ursul de la Pojorâta, filmat de un sucevean în timp ce îi devora un vițel din ogradă
Ursul de la Pojorâta, filmat de un sucevean în timp ce îi devora un vițel din ogradă
SUPER-ARMA gândită de Hitler pentru „soluția UNIVERSALĂ” a devenit REALITATE. Este extrem de periculoasă
SUPER-ARMA gândită de Hitler pentru „soluția UNIVERSALĂ” a devenit REALITATE. Este extrem de periculoasă
Şefii serviciilor secrete le cer cetăţenilor să NU cumpere telefoane de la o marcă de top. Iată motivul
Şefii serviciilor secrete le cer cetăţenilor să NU cumpere telefoane de la o marcă de top. Iată motivul
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat pe gât o sticlă de șampanie și
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat pe gât o sticlă de șampanie și
Ce marcă de mașină își doresc cel mai mult românii. Ar face orice ca să o aibă, surpriza e imensă
Ce marcă de mașină își doresc cel mai mult românii. Ar face orice ca să o aibă, surpriza e imensă
OMS, avertisment pentru România! Ce pățim dacă renunțăm la masca de protecție. Iohannis e direct vizat
OMS, avertisment pentru România! Ce pățim dacă renunțăm la masca de protecție. Iohannis e direct vizat
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi câştiga un salariu mai mare
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi câştiga un salariu mai mare
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Mașini Volvo la 5.000 de euro. Printre oferte se află și o limuzină RARĂ cu 6 uși
Mașini Volvo la 5.000 de euro. Printre oferte se află și o limuzină RARĂ cu 6 uși
Două unelte foarte utile, în oferta Lidl de săptămâna viitoare
Două unelte foarte utile, în oferta Lidl de săptămâna viitoare
Confruntările dintre Israel şi palestinieni se extind şi în Cisiordania/ Nouă palestinieni au fost ucişi
Confruntările dintre Israel şi palestinieni se extind şi în Cisiordania/ Nouă palestinieni au fost ucişi
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Concurenţii de la Survivor România s-au luat la bătaie. Zanni, ţinta tensiunilor în echipa Faimoşilor FOTO
Concurenţii de la Survivor România s-au luat la bătaie. Zanni, ţinta tensiunilor în echipa Faimoşilor FOTO
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor ce trimit pe Stația Spațială
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor ce trimit pe Stația Spațială
”Răvășitoarele” s-au dezbrăcat aproape complet pentru primul bronz! Imagini HOT! HOT!
”Răvășitoarele” s-au dezbrăcat aproape complet pentru primul bronz! Imagini HOT! HOT!
ULTIMĂ ORĂ. Au apărut primele imagini cu Dacia pe care o așteaptă toată lumea!
ULTIMĂ ORĂ. Au apărut primele imagini cu Dacia pe care o așteaptă toată lumea!
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de baie
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de baie