Vadul lui Gigi!** Există o localitate în România unde Gigi Becali este iubit necondiționat

Autori: Laurentiu Spiridon, Victor Stoicescu Publicat: 17 Oct. 2011, 09:07 Actualizat: 17 Oct. 2011, 09:09 Sport Life

Cea mai mare investiție făcută de un om din fotbalul românesc se găsește în comuna Vulturu, din județul Vrancea, și a fost realizată de Gigi Becali. Acesta a construit 188 de case, pe care le-a donat persoanelor sinistrate după inundațiile care au avut loc în iulie 2005.

În vara lui 2005, Siretul ieșea din matcă și distrugea totul în calea sa. În iulie, localitatea vrânceană Vadu Roșca a fost acoperită în totalitate de ape. Iar primul care a sărit în ajutorul sinistraților a fost patronul Stelei, Gigi Becali, care a promis că va construi aproximativ 200 de case pe care le va dona celor care au rămas fără locuință.

ProSport a mers în satul construit de Becali pentru a vedea ce s-a întâmplat cu investiția omului de afaceri. Primul contact cu comuna Vulturu nu‑ți lasă impresia că, în urmă cu șase ani, aici a avut loc un mare dezastru natural. Primele case pe care le vezi creează senzația că te afli într‑un cartier rezidențial din București și nu într-o localitate care a avut de suferit de pe urma inundațiilor.

Satul poartă numele lui Gigi!

În locuințele ridicate de patronul stelist stau cei din Vadu Roșca, oameni care au pierdut totul după catastrofa din 2005 și care au acceptat să-și părăsească locuințele și să se mute în cele noi, ridicate în comuna Vulturu.

Oamenii care locuiesc în noul sat sunt trup și suflet alături de Gigi Becali, care pentru ei este un adevărat sfânt. În satul strămutat pe islazul comunal, patronul stelist are susținere și recunoștință necondiționată din partea oamenilor pe care i-a ajutat. Pe ei nu-I interesează circul de la televizor de dinainte, câteodată chiar din timpul sau după meciurile Stelei. Ei doar nu uită că, în momentele grele prin care au trecut, Becali s-a ținut de cuvânt și le-a dat ceea ce le-a promis.

„Pentru noi este un sfânt, este singurul care ne-a ajutat atunci când am avut nevoie”, povestește un sătean. În plus, aceștia nu și-au uitat binefăcătorul și, atunci când latifundiarul din Pipera a fost arestat pentru sechestrare de persoane, peste 70 de oameni din Vulturu au mers pe 6 aprilie 2009, la București, și au protestat în fața tribunalului, unde au cerut eliberarea acestuia. Am reușit să discutăm cu unul dintre cei prezenți la București și acesta ne-a spus că a mers din proprie inițiativă. „Când am văzut că domnul Becali are probleme, ne‑am hotărât toți cei pe care i-a ajutat să mergem la București și să-l susținem”, a declarat unul dintre săteni.

„Baciul” a donat 10 case

În ajutorul sinistraților din iulie 2005 a sărit și Gică Popescu, acesta construind din banii săi 10 case pe care le-a donat celor care au avut probleme cu inundațiile. Locuințele au fost ridicate în satul Boțârlău, comuna Vulturu, fiind donate de fostul internațional cu condiția ca beneficiarii să nu le înstrăineze timp de cinci ani. Casele sunt exact ca și cele ridicate de Gigi Becali la Vulturu, adică au două camere și o bucătărie și un teren de aproximativ 800 de metri, primiți de la primărie.

Interdicție 5 ani la vânzare

În afară de Gigi Becali și Gică Popescu, și statul s-a implicat în ajutorarea sinistraților după inundațiile din iulie 2005, din județul Vrancea. În satul Boțârlău, autoritățile locale au construit 146 de case pentru cei care au rămas fără locuință. „Statul a pus o condiție, casele nu pot fi vândute timp de cinci ani. Au primit act de donație, dar și actul de proprietate”, a declarat viceprimarul comunei Vulturu, Neculai Dumitrescu.

Unii și-au refăcut locuințele la Vadu Roșca

Deși au fost strămutați la Vulturu, majoritatea sătenilor de la Vadu Roșca și-au refăcut și proprietățile distruse de ape în iulie 2005. Aceștia nu vor să renunțe la casele construite de Gigi Becali și se gândesc că după ce vor primii titlurile de proprietate să încerce să le vândă. „Mulți dintre cei care au primit case după dezastrul de la Vadu Roșca și-au refăcut și locuințele care au fost inundate. Ei locuiesc acum la Vulturu, dar pământul îl au la Vadu Roșca”, a declarat viceprimarul Neculai Dumitrescu.

Există și case nelocuite

Mulți dintre cei care au primit locuințe de la Gigi Becali le-au lăsat nelocuite, majoritatea au plecat în străinătate ori s-au mutat în alte localități. Primăria a încercat ca în construcțiile în care nu stă nimeni să dea voie să locuiască familiile nevoiașe din Vadu Roșca, care nu au posibilități să-si refacă casele lovite de inundații. „Am vrut să trimit persoanele care au nevoie, dar nu am putut să facem acest lucru, pentru că legea nu ne permite”, a spus Neculai Dumitrescu.

Casele se vând pe 600 de euro

În momentul în care Gigi Becali s-a decis să contruiască respectivele case, acesta a încheiat contracte de colaborare cu fiecare dintre cei care urmau să beneficieze de noile construcții. Cei care au primit locuințele noi nu aveau voie să le vândă, pentru că nu existau titluri de proprietate, ele fiind în acte ale Fundației Creștine Gigi Becali.

Până la urmă, cu ajutorul primăriei, ei își vor primi actele care să ateste că sunt proprietari. „Domnul Becali nu a făcut actul de donație, a avut unele probleme cu firma care a construit casele. Însă, în baza autorizației de construcție pe care au primit-o de la primărie, ei au primit și dreptul de proprietate”, a declarat viceprimarul comunei, Neculai Dumitrescu.

În sat circulă zvonul că mai multe case au fost vândute, deși nu prea aveau voie să facă acest lucru. Informația ne-a fost confirmată chiar de o persoană care a cumpărat o asemenea casă. „Noi am plătit 150 de milioane acum un an, am făcut tranzacția în baza unei hârtii semnate la notariat”, a dezvăluit o femeie din sat. De asemenea, un alt sătean ne povestește că a venit cineva din Iași și a cumpărat o casă cu 600 de euro în august, iar după ce a modificat-o puțin, acum cere 35.000 de euro pentru ea! Viceprimarul ne-a confirmat că au avut loc mai multe tranzacții în satul construit de Becali, iar din punctul de vedere al primăriei, totul s-a petrecut legal.

N-au 650 de lei ca să devină proprietari!

În satul strămutat pe islazul din comuna Vulturu au apărut deja problemele. Și totul din cauza banilor pe care îi cer cei de la primărie pentru eliberarea titlurilor de proprietate. Sătenii se plâng că sunt obligați să plătească 650 de lei pentru eliberarea cărții funciare, iar majoritatea nu dispun de acești bani. „Nu avem bani să plătim la primărie, știu că cei care au achitat cele șase milioane au primit titlurile”, a declarat un localnic. Însă autoritățile locale neagă că ar fi obligat pe cineva să achite această taxă.

„Noi nu-i obligăm, dar dacă vreodată vor dori să vândă, vor fi nevoiți să scoată cartea funciară”, a declarat Neculai Dumitrescu, viceprimarul comunei Vulturu. În localitatea vrânceană viața merge înainte, iar cei de acolo merg în fiecare duminică și zi de sărbătoare la noua biserică ce a fost ridicată tot din banii lui Gigi Becali, acesta fiind prezent pentru ultima dată în sat atunci când a avut loc sfințirea lăcașului
de cult.

Autori: Laurentiu Spiridon, Victor Stoicescu Publicat: 17 Oct. 2011, 09:07 Actualizat: 17 Oct. 2011, 09:09 Sport Life
Pe aceeași temă
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o tânără, după ce a fost trimisă de iubitul ei să se culce cu un bogătaș
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o tânără, după ce a fost trimisă de iubitul ...
Concurentă „iUmor“, abuzată de medicul stomatolog: „M-a drogat, m-a pipăit în zonele intime, mi-a pus mâna pe sâni“ VIDEO
Concurentă „iUmor“, abuzată de medicul stomatolog: „M-a drogat, m-a pipăit în zonele intime, mi-a pus mâna pe ...
Un cutremur puternic de 7,1 s-a produs în apropriere de Noua Zeelandă. Autorităţile au emis o alertă de tsunami
Un cutremur puternic de 7,1 s-a produs în apropriere de Noua Zeelandă. Autorităţile au emis o alertă de tsunami
Declaratiile lui Raducioiu au ajuns in toata Europa! Ce a scris presa din Spania dupa acuzatiile de blat la Romania – Spania de la EURO 96
Declaratiile lui Raducioiu au ajuns in toata Europa! Ce a scris presa din Spania dupa acuzatiile de blat la Romania – Spania ...
Exercițiile fizice nu ajută la slăbire, spune un expert. Care e singura cale pentru a slăbi
Exercițiile fizice nu ajută la slăbire, spune un expert. Care e singura cale pentru a slăbi
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat pe înregistrări a ÎNCREMENIT: Nici în cele mai negre vise ale lui nu si-ar fi închipuit așa ceva:
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat pe înregistrări a ÎNCREMENIT: Nici ...
Alertă la nivel mondial! Încă un cutremur de magnitudine 7.2 astăzi! Zi fatidică, seism după seism
Alertă la nivel mondial! Încă un cutremur de magnitudine 7.2 astăzi! Zi fatidică, seism după seism
LOTO 6/49 - joi 4 martie 2021. Avem numerele la tragerile loto
LOTO 6/49 - joi 4 martie 2021. Avem numerele la tragerile loto
'Erau acolo, ne vegheau!'  Ce s-a văzut pe cer cu trei ore înainte de cutremurul devastator din 4 martie 1977. Fenomen paranormal?
'Erau acolo, ne vegheau!' Ce s-a văzut pe cer cu trei ore înainte de cutremurul devastator din 4 martie 1977. Fenomen ...
Cum se întreţineau RELAŢII sexuale în urmă cu 4.000 de ani. Poziţiile care făceau ravagii
Cum se întreţineau RELAŢII sexuale în urmă cu 4.000 de ani. Poziţiile care făceau ravagii
Miliardarul Elon Musk are o veste terifiantă pentru noi: Iată cine este, de fapt, „Dumnezeul” oamenilor
Miliardarul Elon Musk are o veste terifiantă pentru noi: Iată cine este, de fapt, „Dumnezeul” oamenilor
DECLARAȚII EXCLUSIVE: Bianca s-a întors lângă Alex Bodi. Deja s-a mutat: 'Viața mea este perfectă'
DECLARAȚII EXCLUSIVE: Bianca s-a întors lângă Alex Bodi. Deja s-a mutat: 'Viața mea este perfectă'
Din nou în scenariul roşu? Epidemiolog celebru spune tot: 'De săptămâna următoare'
Din nou în scenariul roşu? Epidemiolog celebru spune tot: 'De săptămâna următoare'
Oraşul din România care lasă în urmă Cluj şi Bucureşti. Vin investiţii de miliarde de euro
Oraşul din România care lasă în urmă Cluj şi Bucureşti. Vin investiţii de miliarde de euro
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a mai îmbătrânit. Cum arată la 70 de ani
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a mai îmbătrânit. Cum arată la 70 de ani
Dacia Duster RS. Vine mașina pe care fanii o așteaptă de 12 ani?
Dacia Duster RS. Vine mașina pe care fanii o așteaptă de 12 ani?
Ce oferă cel mai ieftin camper electric din lume, care costă 4.800 de dolari pe Alibaba
Ce oferă cel mai ieftin camper electric din lume, care costă 4.800 de dolari pe Alibaba
Un tânăr din  Australia şi-a pierdut  viaţa după ce a fost înţepat de cel mai veninos animal marin. Este primul deces cauzat de această specie din 2006
Un tânăr din Australia şi-a pierdut viaţa după ce a fost înţepat de cel mai veninos animal marin. Este primul deces ...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Cum se apără dentistul acuzat de viol. După mărturia concurentei de la iUmor, alte patru femei i-au adus acuzaţii
Cum se apără dentistul acuzat de viol. După mărturia concurentei de la iUmor, alte patru femei i-au adus acuzaţii
Bucureştiul se schimbă la faţă: Cel mai mare proiect imobiliar, de 3 mld. euro, a primit undă verde
Bucureştiul se schimbă la faţă: Cel mai mare proiect imobiliar, de 3 mld. euro, a primit undă verde
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”
Cum arăta Daniela Crudu fără operații! Nici ea nu se mai recunoaște
Cum arăta Daniela Crudu fără operații! Nici ea nu se mai recunoaște
8 TRUCURI ca să reduci CONSUMUL de combustibil. Numărul 5 este cel mai greu de pus în practică
8 TRUCURI ca să reduci CONSUMUL de combustibil. Numărul 5 este cel mai greu de pus în practică
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?