VIDEO | „Uniți pentru Mihai”. Seară magică la Polivalentă: Steaua 1986 – Steaua 2006 12-14. Cum am trăit minut cu minut evenimentul dedicat lui Mihai Neșu și câștigării CCE, în urmă cu 30 de ani

VIDEO |
  • Publicat:
  • Actualizat:

Momente superbe în Sala Polivalentă! Cele două echipe se îndreaptă spre peluza unde stă galeria Stelei, pentru a-i saluta pe cei care au cântat pe toată durata evenimentului. Mai jos, imagini cu galeria Stelei surprinse în timpul partidei.

Steaua 1986 – Steaua 2006 12-14. Neaga pasează pentru Ogăraru și diferența de pe tabelă crește din nou. E ultima fază a meciului pentru că Ion Crăciunescu fluieră finalul partidei.

Steaua 1986 – Steaua 2006 12-13 Anii nu par să fi trecut peste Iosif Rotariu, care înscrie cu un șut superb, la colțul scurt

Steaua 1986 – Steaua 2006 10-13. Eroii de la Sevilla se apropie la doar două goluri, dar imediat vine și replica elevilor lui Oleg Protasov. Didi Prodan urcă printre suporteri și își preia rolul de „ultras”

Steaua 1986 – Steaua 2006 7-12. Înscrie din noi Ciocoiu, cu exteriorul

Steaua 1986 – Steaua 2006 6-12. Diferența de vârstă își spune cuvântul, iar Steaua 2006 se desprinde pe tabelă

Steaua 1986 – Steaua 2006 6-10. Marchează și Dorin Goian, cu un șut la colțul lung

Nicolae Dică: „Mă simt foarte bine că ne reîntâlnim după foarte mulți ani. Ne dorim din tot sufletul ca Mihai să se facă bine și să poată să meargă. Suntem alături de el și îl susținem cât putem de mult”

Steaua 1986 – Steaua 2006 6-8. Marchează Sorin Paraschiv, din voleu, după o pasă a lui Nicoliță

Steaua 1986 – Steaua 2006 6-6. Gol spectaculos reușit de Cristi Ciocoiu, cu o execuție care amintește de perioada în care juca pentru Steaua

Steaua 1986 – Steaua 2006 5-6. Înscrie Dică

Steaua 1986 – Steaua 2006 5-5. Egalează Ciocoiu, unul dintre jucătorii „transferați” pentru acest meci de Generația Sevilla

Steaua 1986 – Steaua 2006 4-5 Marchează Aliuță ca în vremea în care galeria striga: „Aliuță nu e de vânzare!”

🙂 Să râdem cu... Goian: „Cernea e puțin mânjit, a ciugulit ceva aseară”, Rădoi: „Nu avem primă de meci, autocarul a întârziat, arbitrajul nu e ceea ce trebuie să fie, domnul Cărăciunescu nu mai aleargă, ar trebui suspendat”. Petre Marin: „Oprița nu joacă nimic, Ghionea se crede atacant”

Steaua 1986 – Steaua 2006 3-5. Ghionea a intrat în locul lui Mirel Rădoi, Adrian Bumnescu impresionează și prin tricoul cu burtă, iar Bănel marchează. Nu ca pe Santiago Bernabeu

Steaua 1986 – Steaua 2006 3-4. Generația 86 reduce din diferență. Mingea curge ca pe ață între Majearu și Rotariu, iar unchiul dinamovistului Dorin Rotariu înscrie cu un șut imparabil

Steaua 1986 – Steaua 2006 2-4. Dică înscrie cu un șut din vole în cros. Gherasim nu are replică. Spectacolul abia acum începe.

Steaua 1986 – Steaua 2006 2-3. Marchează Victoraș Iacob, iar Rotariu dă replica imediat

Din nou autogol pentru Steaua 86: Belodedici trimite în propria poartă balonul pasat de Victoraș Iacob

Majearu egalează, din pasa lui Rotariu: Steaua 1986 – Steaua 2006 1-1

Steaua 1986 – Steaua 2006 0-1. Steaua 2006 deschide scorul după un autogol al lui Bumbescu

UPDATE 20:00 A început partida Steaua 1986 – Steaua 2006. Arbitru e Ion Crăciunescu.

UPDATE 19:59 Este ținut un moment de reculegere și în memoria lui Lucian Bălan, fostul component al echipei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, plecat dintre noi pe 12 noiembrie 2015.

UPDATE 19:50 Liniște desăvârșită în Sala Polivalentă, unde este ținut un moment de reculegere în memoria camerunezului Patrick Ekeng.

UPDATE 19:48 Gabi Balint: „Mihai, tu ești un exemplu pentru noi, ești un supraom! Pentru asta, vreau să știi că te iubim!” Suporterii strigă de minute bune numele lui Neșu, care e vizibil emoționat de derularea evenimentelor.


 

UPDATE 19:41 Este invitat în sală Mihai Neșu, cel în numele căruia a fost organizat acest eveniment. Toată sala îi strigă numele fostului fundaș al Stelei.  În tribună este desfășurat drapelul României ce are imprimat în centru chipul lui Neșu. Mesajul: „Don’t give up! Forever Neșu”


 

UPDATE 19:40 Intră și Tudorel Stoica, căpitanul echipei din 1986, care însă a ratat finala de la Sevilla, fiind suspendat. Acesta aduce o replică a Cupei Campionilor Europeni.

UPDATE 19:30 Pe teren intră eroii de la Sevilla!

Miodrag Belodedici: „Retrăim emoțiile pe care le simțeam înainte de meciuri, dar acum ne întâlnim pentru o cauză mai tristă. Trebuie să-l ajutăm pe Mihăiță Neșu. În ceea ce ne privește, ne bucurăm că ne-am întâlnit cu jucătorii mai tineri”

UPDATE 19:23 Pe parchet intră Oleg Protasov, care este primit cu multă căldură de fani. Ucraineanul a condus Steaua în prima parte a sezonului 2005-2006. Protasov e urmat de căpitanul Stelei 2006, Mirel Rădoi.

Fostul căpitan și antrenor al Stelei s-a declarat impresionat de atmosfera făcută de fanii din tribune.

„Mă bucur că sala este plină pentru că, sincer, am avut ceva emoții după ce s-a întâmplat cu Patrick (n.r. Ekeng). Mă bucur ca fanii au înțeles că trebuie să lăsăm la o parte fenomenul fotbal și să arătăm fair-play la aceste meciuri, indiferent de echipa pentru care evoluează jucătorii acum.

Dacă Steaua ar avea fani ca în această seară la meciurile din campionat, ar fi performanțe indiferent cine ar fi antrenor.

Încercăm să ne apropiem de atmosfera de la un meci oficial. L-am certat pe Marian Aliuță puțin (n.r. pentru kilogramele în plus), dar restul se mențin destul de bine. Acești campioni (n.r. echipa care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986) merită mult mai mult respect decât primesc acum. Pentru mine sunt niște idoli, a declarat Mirel Rădoi la Digi Sport.

UPDATE 19:20 Dorin Goian: „Sper să strângem cât mai mulți bani pentru „Bichonul” pentru că are cu adevărat nevoie„. Ținta steliștilor de atunci și de acum este să strângă aproximativ 90.000 de euro, sumă necesară pentru ca Mihai Neșu să-și continue tratamentul în SUA.

UPDATE 19:10 Jucătorii celor două echipe își fac apariția, rând pe rând, în sală, în ovațiile suporterilor. Primii sunt compoenții formației Steaua 2006, care în urmă cu 10 ani jucau semifinala Cupei UEFA, cu Middlesbrough.

UPDATE 19:05 Prezent la eveniment este și Florin Lovin, care tocmai a devenit campion cu Astra, deși echipa sa are astăzi programată partida cu Pandurii, din ultima etapă a sezonului.

„Este ceva extraordinar că s-a organizat acest meci. Singurul regret al meu e că nu se joacă pe un stadion de fotbal, pe Ghencea sau pe Național Arena. Probabil am fi avut un stadion arhiplin”, a declarat Valentin Badea la microfonul Digi Sport.

UPDATE 19:00 Evenimentul „Uniți pentru Mihai”, organizat la Sala Polivalentă din București. Mihai Georgescu, solistul trupei Bere Gratis, este cel care și-a asumat rolul de announcer. Recunoscut drept un înfocat suporter al Stelei, „Miță” încălzește atmosfera din sală înainte de intrarea celor două echipe: Steaua 1986 și Steaua 2006.


Asociația George Ogăraru pentru Cultură și Sport și CSA Steaua le dau întâlnire tuturor celor care vor să sărbătorească ziua de 7 mai 1986 – aniversarea câștigării Cupei Campionilor Europeni de către singura echipă românească, un moment de referință pentru istoria fotbalului nostru.

Programat pe 9 mai, la Sala Polivalentă, evenimentul „Uniți pentru Mihai Neșu” are o dublă importanță, întrucât este organizat si pentru strângerea de fonduri pentru fostul fundaș de națională, care în urmă cu cinci ani a suferit un accident la coloana vertebrală. Biletele vor fi disponibile în trei categorii, cu prețuri cuprinse între 25 și 75 de lei.

Astfel, echipele Stelei din 1986 și 2006 se vor duela într-un meci caritabil, iar banii strânși vor fi direcționați pentru continuarea tratamentelor și terapiilor inovatoare din SUA, pe care Mihai Neșu trebuie să le urmeze anual.
Evenimentul vine ca urmarea conștientizării colective că nimeni nu poate susține o astfel de luptă exclusiv din resurse proprii, iar organizarea unui astfel de meci este un ajutor consistent.

„M-am bucurat enorm când am fost contactat de suporterii care mi-au spus că vor să sărbătorească o zi extrem de specială pentru noi, aceea de 7 mai, printr-un eveniment dedicat lui Mihai Neșu. Încercăm, astfel, să punem umărul la accesul către cele mai bune tratamente în SUA, pentru că, așa cum știm cu toții, procesul de recuperare este îndelung și foarte costisitor, însă totodată indispensabil. Ne vedem pe 9 mai, la Polivalentă!”, a declarat George Ogăraru.

Toți cei care doresc sunt invitați să se alăture acestui proiect, evenimentul fiind disponibil online AICI.

Despre Mihai Neșu

În vârstă de 33 de ani, Mihai Neșu este un reper pentru istoria recentă a Stelei, echipă în tricoul căreia a activat șapte sezoane. Ulterior, cel cunoscut drept „Bichonul” s-a transferat la clubul olandez FC Utrecht, unde trei ani mai târziu avea să-și încheie cariera de fotbalist, în urma unui eveniment tragic. Mai exact, în timpul antrenamentului din 10 mai 2011, Mihai Neșu a avut un contact cu un coleg, în urma căruia a căzut și a suferit o fractură în zona cervicală, care l-a lasat paralizat aproape complet. La cinci ani de la accident, starea lui de sănătate încă nu a suferit modificări pozitive majore, atât de mult așteptate.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup