VIDEO | Tulburător! Un tânăr înotător italian a fost împuşcat în Roma şi a rămas paralizat: "Ştie acest lucru, dar nu a plâns". Drama care a zguduit Italia

7 feb 2019 16498 afişări Special
VIDEO | Tulburător! Un tânăr înotător italian a fost împuşcat în Roma şi a rămas paralizat: "Ştie acest lucru, dar nu a plâns". Drama care a zguduit Italia

Înotătorul  Manuel Bortuzzo (19 ani), unul dintre sportivii în care Italia îşi punea mari speranţe, a fost împuşcat, duminică dimineaţa, în Roma, în timp ce se afla alături de câţiva prieteni. Din păcate, sportivul va rămâne paralizat, după ce glonţul i s-a oprit în partea dreaptă a pieptului, în dreptul celei de-a unprezecea vertebre.

Conform Il Messaggero, Manuel Bortuzzo era alături de câţiva prieteni, în jurul orei 02:00 dimineaţa, în piaţa Eschilo, din Roma, când incidentul a avut loc. Tinerii se aflau în timp liber şi doreau să se distreze în localurile din Capitala Italiei.

Imediat după ce a fost împuşcat, Bortuzzo a fost transportat la spital, unde a fost operat pentru a-i fi îndepărtat glonţul.

Agresorii sunt doi bărbaţi, Lorenzo Marinelli (24 de ani) şi Daniel Bazzano (25 de ani), care s-au prezentat la o secţie de poliţie din Roma cu avocaţii lor şi care au susţinut că l-au împuşcat pe înotător din greşeală, în timp ce se aflau pe un scuter. În cele din urmă, cei doi au fost arestaţi pentru tentativă de omor.

„Este o lovitură care, din păcate, îl va împiedica să mai meargă vreodată. Cu nivelul actual al tehnologiei, recuperarea este imposibilă”, susţine profesorul Alberto Delitala, directorul spitalului San Camillo din Roma.

Tatăl său a oferit o declarative tulburătoare: “Ştie că va rămâne paralizat, dar nu a plans. I-am promis că va trăi ca o persoană normală. S-a trezit şi mi-a spus: 'Nu simt nimic'. Vrea doar să se întoarcă acasă, e conştient de situaţia prin care trece şi în curând va fi transferat într-o clinică în care să se refacă”, a declarat Manuel Bortuzzo. 

Bortuzzo este speciaist în probele de 400 şi 1.500 de metri, iar de-a lungul timpului s-a antrenat cu mari înotători italieni precum: Gregorio Paltrinieri, Gabriele Detti şi Domenico Acerenza.De altfel, presa de sport italiană îl descria drept viitoru lnataţiei din "Cizmă", stadiu la care, din păcate, nu va mai ajunge.

Dalle telecamere di sorveglianza un video mostra il ferimento di Manuel #Bortuzzo. Hanno confessato i due giovani che ieri si sono costituiti. pic.twitter.com/xBsdmZxmwl

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.