Veste proastă pentru Cristi Borcea! Fostul acţionar al lui Dinamo va rămâne în închisoare

30 mai 2019 2165 afişări Special
Veste proastă pentru Cristi Borcea! Fostul acţionar al lui Dinamo va rămâne în închisoare

Tribunalul Bucureşti a respins, joi, contestaţia depusă de fostul finanţator de la Dinamo, Cristian Borcea, la decizia Judecătoriei Sectorului 5 de a respinge eliberarea condiţionată, astfel că omul de afaceri rămâne în închisoare.

Pe 24 aprilie, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 au respins cererea lui Cristian Borcea de eliberare condiţionată şi au stabilit ca fostul finanţator de la Dinamo să poată formula o nouă solicitare abia în luna septembrie.

Cristian Borcea a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 5, însă şi magistraţii Trbunalului Bucureşti i-au respins contestaţia, astfel că omul de afaceri rămâne în închisoare.

Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul finanţator de la Dinamo a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

Pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că fostul finanţator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal.

Magistraţii au decis să-i scadă din pedeapsa de 7 ani şi 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum şi sentinţa pe care o execută în prezent, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 - 02.07.2018 şi respectiv cea din 08.02.2019 până acum.

Cristian Borcea îşi execută în prezent pedeapsa la Penitenciarul Jilava.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.