Vali Negru e unic în fotbalul românesc: antrenor, psiholog, viitor manager!

13 feb 2017 7271 afişări Comentează şi tu Special
Vali Negru e unic în fotbalul românesc: antrenor, psiholog, viitor manager!

La 34 de ani, Vali Negru, fost fotbalist la Sportul Studenţesc, Rapid, Unirea Urziceni sau Petrolul, este probabil unic în fotbalul românesc: are licenţa A de antrenor, a terminat Facultatea de psihologie, iar acum urmează cursurile FIFPro Online Academy, după absolvirea căreia va primi o diplomă de manager sportiv! Vali s-a lăsat acum doi ani de fotbal, pentru că, zice el, nu mai avea motivaţie, iar acum e antrenor în Liga a treia, la CSM Olteniţa.

Într-un interviu acordat pentru site-ul www.afan.ro, Negru explică de ce a aplicat pentru FIFPro Online Academy: "Când am terminat-o cu fotbalul, am deschis mai multe uşi. Eu îmi doresc să fiu antrenor, dar nu se ştie pe viitor ce se va întâmpla. În fotbalul românesc, e nevoie de oameni pregătiţi".

Ca absolvent de Psihologie, Vali vorbeşte în interviul sus-amintit şi despre rolul psihologului sportiv în cadrul unei echipe: "Psihologul este ca un antrenor secund, ca un medic, ca un preparator fizic, trebuie să facă parte din staff-ul tehnic. Fiecare din staff are bucăţica lui, iar antrenorul adună piesele şi le pune într-un puzzle. Antrenorul nu poate să substituie pe nimeni din staff. Psihologul trebuie să aibă o relaţie destul de apropiată cu jucătorii, pentru ca aceştia să aibă încredere în el, să se confeseze, să se destăinuie când au o problemă, să poată comunica şi să nu ascundă aceste probleme, ca să poată fi îndrumaţi şi ajutaţi". Ca fotbalist, Negru a lucrat cu psihologi sportivi la Sportul Studenţesc şi la Rapid, la ultima echipă atunci când antrenor era Viorel Moldovan.

Pentru fotbaliştii interesaţi de cursurile FIFPro Online Academy, înscrierile pentru noul modul de cursuri se fac până pe 1 martie 2017 prin intermediul Sindicatului fotbaliştilor din România (AFAN).  Pentru informaţii, puteţi suna la 0752.123.302 sau puteţi scrie pe adresa de mail andreea.tuluc@yahoo.com.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.