Universitatea a MURIT, trăiască Ştiinţa! Maşinăria de vot a lui Sandu a mers perfect

15 mai 2012 10236 afişări Special
Universitatea a MURIT, trăiască Ştiinţa! Maşinăria de vot a lui Sandu a mers perfect Universitatea a MURIT, trăiască Ştiinţa! Maşinăria de vot a lui Sandu a funcţionat perfect 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/9626091/1/bif-5863.jpg

Maşinăria de vot a lui Mircea Sandu a funcţionat perfect la Adunarea Generală de ieri. Cu 168 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 18 abţineri, lumea fotbalului a decis excluderea definitivă a "Ştiinţei" lui Adrian Mititelu. Universitatea a reînviat un minut mai târziu, cel puţin pe hârtie, când fotbalului craiovean i s-a oferit un loc în Liga a II-a.

Adunarea generală a FRF, găzduită ieri de Casa Fotbalului, a avut izul unei petreceri câmpeneşti. Atmosferă destinsă, zâmbete pe metru pătrat, de parcă nu ar fi urmat o decizie capitală pentru una dintre cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului nostru. Cu o reţetă brevetată, Mircea Sandu a ştiut să-şi pregătească terenul: cadouri pentru membrii afiliaţi, ambalate în saci albaştri destul de voluminoşi, un catering îmbietor, atitudine de tip maleabil (a dat liber până şi Ligii profesioniste a cluburilor din Liga a II-a, iniţiată de contestatarul său, Auraş Braşoveanu).

DNA este diavolul!

În acest consens general, soarta Universităţii a fost decisă dinaintea discursului cinic şi acuzator al preşedintelui FRF. "Naşul" de la FRF a făcut un remember al "Cazului Craiova" şi a spus pe faţă că "Mititelu a făcut pact cu diavolul (nr - procurorii DNA), dând în primire mulţi oameni care au fost arestaţi". Apoi a încheiat apoteotic cu un îndemn care n-are treabă cu democraţia: "vă propun să validaţi decizia Comitetului Executiv din 20 iulie 2012". Rezultatul n-a surprins pe nimeni: 168 de voturi pentru, 18 abţineri şi 5 împotrivă. Au refuzat decapitarea Craiovei doar FC Vaslui, Pandurii Tg. Jiu, Poli Timişoara, CSJ Ştiinţa U Craiova şi Şcoala Gică Popescu.

Esenţa scrutinului reiese perfect din două declaraţii obţinute ieri de ProSport. "Am votat ce au votat 95 la sută dintre cei prezenţi, aşa am considerat eu de cuviinţă", a spus Gabi Alexe, delegat Girom Albota (Liga a III-a). "Am votat cu toată convingerea pentru excluderea Universităţii, deoarece Mititelu nu a respectat regulile comunităţii fotbalului. Mititelu a trebuit să plătească", a fost opinia de final a lui Dan Dumitru, preşedinte AJF Vrancea.

Schismă în "Craiova Maxima": Cîrţu versus Balaci

Imediat, Mircea Sandu a propus ca fotbalului craiovean să i se ofere un loc în Liga a II-a. "Va veni o nouă structură sportivă. Aşteptăm o iniţiativă de la fostele glorii, de la oficialităţile locale sau de la mediul de afaceri", a punctat "Naşul". Votul unanim a fost salutat, din primele rânduri, de Rodion Cămătaru şi de Sorin Cîrţu două foste glorii craiovene implicate în noul proiect. Prezenţa lor la Adunarea Generală a validat practic decizia scrutinului. Costică Ştefănescu şi Ilie Balaci, invitaţi şi ei la Adunarea generală, au refuzat participarea şi, implicit, compromisul. Ulterior, Balaci a acuzat dur: "Au venit unii de la munte, în opinci, şi au decis dezafilierea Craiovei".

Federaţia poate fi Condusă din arest!

La finalul şedinţei, preşedintele AJF Constanţa, Vasile Mihu, a făcut o propunere votată în unanimitate, care i-a smuls un zâmbet satisfăcut lui Mircea Sandu (foto).

"Nicio persoană din cadrul membrilor afiliaţi, din Comitetul Executiv al FRF, Comitetului Executiv al LPF, Birourile Excutive ale AJF, membri ai administraţiilor cluburilor, FRF, LPF sau AJF care este urmărită penal nu va fi suspendată din funcţie până la rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare". Cu alte cuvinte, fotbalul românesc poate fi condus chiar şi din arest preventiv sau după ce o instanţă de fond a dat o sentinţă de condamnare cu executare! Votul Adunării Generale ne apropie de ţări precum Indonezia, unde preşedintele federaţiei de fotbal a condus forul din puşcărie.

Încă două voturi împotrivă

Deşi oficial au fost numai cinci voturi împotriva dezafilierii (FC Vaslui, Pandurii Tg. Jiu, Poli Timişoara, CSJ Ştiinţa U Craiova şi Şcoala Gică Popescu), alte două grupări au susţinut ieri, chestionate de ProSport, că n-au acceptat decapitarea Universităţii. "Am votat împotriva dezafilierii, aşa era normal, consider nejustă decizia. Nu ştiu dacă se va face altă echipă în oraş, e mai greu cu finanţarea de la Primărie. Noi rămânem prima echipă a Craiovei deocamdată, deşi este foarte greu neavând niciun sponsor", a punctat Ştefan Florea, preşedinte Prometeu Craiova. Cu toate acestea, ProSport are dovada că reprezentantul grupării, Adi Popa (indicat cu săgeată), n-a ridicat cartonaşul roşu (respingere a propunerii). Şi Valeriu Voicu, preşedintele echipei Aerostar Bacău, spune că a votat contra, dar nici el nu iese la numărătoare!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.