Ungaria îşi întinde tot mai mult tentaculele în România! Guvernul maghiar ar fi aprobat milioane de forinţi pentru deschiderea unei noi academii de fotbal în ţara noastră: oraşul ţintă

5 apr 2019 5890 afişări Special
Ungaria îşi întinde tot mai mult tentaculele în România! Guvernul maghiar ar fi aprobat milioane de forinţi pentru deschiderea unei noi academii de fotbal în ţara noastră: oraşul ţintă

Ungurii sunt tot mai decişi să investească în şcoli de fotbal pe teritoriul României. Dacă până acum au făcut-o în special în Secuime, la Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc, unde au pompat milioane de euro, iar de curând anunţau că vor să deschidă o academie de fotbal şi lângă Oradea, în judeţul Bihor, mai nou, maghiarii doresc să ridice o bază sportivă şi la Satu Mare.

Potrivit site-ul local sătmărean PresaSM, Guvernul Ungariei a aprobat, în primă fază, 216 milioane de forinţi, echivalentul a aproximativ 700 de mii de euro, pentru a ridica o academie de fotbal în municipiul Satu Mare, pe o suprafaţă de opt hectare, pe strada Gorunului. Decizia ar fi fost publicată deja în Monitorul Oficial al maghiarilor.

Se doreşte ca acest centru sportiv să fie finalizat în 22 de luni de la demarare, iar în primul an de la deschidere să poată să susţină participarea a aproximativ 140 de copii.

Guvernul maghiar condus de Viktor Orban a investit în ultimii ani în academii similare de fotbal şi în Slovacia, Ucraina şi Serbia.

Municipiul Satu Mare nu mai are, în acest moment, echipă de fotbal la nivel naţional. Olimpia s-a desfiinţat în iarna anului 2017, în timpul campionatului Ligii 2, ediţia 2017/2018, din cauza problemelor financiare. În vara lui 2018, la Satu Mare, au apărut două noi echipe: CSM Satu Mare, care acum e lider în Liga a 4-a, Seria B, şi Olimpia MCMXXI Satu Mare, care e lider în Liga 5, Seria A.

Judeţul Satu Mare e reprezentat la nivel naţional de o singură echipă, Unirea Tăşnad, care activează în Liga 3 şi ocupă locul 10 din 16 în Seria a 5-a.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.