Tribunalul Prahova a dispus plasarea în arest la domiciliu a patronilor clubului Petrolul Ploieşti

20 ian 2015 947 afişări Special
Tribunalul Prahova a dispus plasarea în arest la domiciliu a patronilor clubului Petrolul Ploieşti

Magistraţii Tribunalului Prahova au dispus, marţi, scoaterea din arest preventiv şi plasarea în arest la domiciliu a acţionarilor Petrolul Ploieşti, Daniel şi Nicolae Capră, şi a directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, acuzaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

Judecătorii Tribunalului Prahova, instanţă pe rolul căreia se află dosarul de evaziune fiscală în care au fost inculpaţi patronii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, au dispus, marţi, scoaterea din arest preventiv şi plasarea în arest la domiciliu a acţionarilor clubului ploieştean, fraţii Daniel Capră şi Nicolae Capră, a directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, şi a altor trei inculpaţi din acest dosar.

Un al şaptelea inculpat din dosar, aflat şi el în arest preventiv, a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată de către procurorii DIICOT, care instrumentează acest dosar şi care au dispus trimiterea în judecată a celor şapte, alături de alţi nouă inculpaţi.

În 18 decembrie 2014, procurorii DIICOT Ploieşti au trimis în judecată 16 inculpaţi, între care acţionarii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, soţiile acestora şi directorul general al clubului ploieştean, sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Patronii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar sunt acuzaţi că au creat un circuit economic fictiv prin care au produs un prejudiciu de 15.400.000 de euro prin acţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Conform procurorilor, faptele cercetate în acest dosar deschis de DIICOT au avut loc începând cu anul 2012, an în care, în luna februarie, omul de afaceri Daniel Capră a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, care aparţinea, în documente, Societăţii Comerciale ”F.C. Petrolul Ploieşti” SA, deţinută, ca acţionar majoritar, de Federaţia Sindicatelor Libere din Petrol şi la care erau acţionari, cu câte o acţiune, şi Liviu Luca, Florin Bercea şi Eduard Alexandru. Societatea era susţinută în cea mai mare parte din bani publici proveniţi de la bugetul municipiului Ploieşti.

Direcţia Generală Antifraudă este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate în acest dosar, conform unor surse, lucrătorii Antifraudă ridicând, anterior, în mai multe rânduri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploieşti.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.