Telekom răspunde ofensivei RCS şi transmite gratuit pe canalul propriu Dolce meciurile din Liga 1. Numărul abonaţilor din România care vor urmări gratuit campionatul trece de 70%

24 iun 2015 8660 afişări Special
Telekom răspunde ofensivei RCS şi transmite gratuit pe canalul propriu Dolce meciurile din Liga 1. Numărul abonaţilor din România care vor urmări gratuit campionatul trece de 70%

Doi dintre marii operatori de cablu de pe piaţa din România, RCS şi Telekom, vor transmite integral partidele Ligii 1 la fotbal din noul sezon pe propriile lor canale de sport, asta însemnând că abonaţii nu vor mai plăti în plus pentru acest serviciu.

Telekom a anunţat oficial miercuri că va transmite meciurile din Liga 1 şi pe Dolce Sport, egalând astfel din nou scorul în întrecerea cu RCS. Cei doi giganţi de cablu au punctat pe rând, începând de astă-vară. Mai întâi, Telekom (pe atunci Romtelecom) a anunţat acum un an că va transmite meciurile din Liga 1 pe două posturi care-i aparţineau lui Arpad Paszkany, o parte gratuit, pe Look Plus, o alta contracost, pe Look TV. RCS, intrată în război cu noii deţinători ai drepturilor TV, a refuzat să transmită partidele şi, timp de 6 luni, până în ianuarie, Telekom a avut avantaj. Apoi, profitând de problemele financiare ale companiei ISB, care deţine drepturile TV, RCS a revenit spectaculos şi a încheiat un contract prin care a transmis returul Ligii 1, gratuit pentru abonaţii săi, pe posturile Digi Sport.

Prin anunţul făcut miercuri, Telekom revine astfel pe picior de egalitate cu concurentul său.

6,9 milioane de abonaţi la TV în România

După această hotărâre, noul sezon al campionatului intern va putea fi recepţionat integral şi gratuit de peste 70% din abonaţii din piaţa de cablu din România. Conform unei analize publicate luna trecută de „Ziarul financiar“, în decembrie 2014 existau, în România, 4.380.000 de abonaţi la cei trei mari operatori, RCS, Telekom şi UPC. Dintre aceştia, doar UPC nu a anunţat încă transmiterea gratuită pentru abonaţii săi a meciurilor din Liga 1. Cazul acesta este puţin mai complicat, deoarece, spre deosebire de concurenţă, UPC nu dispune de un post propriu de sport.

Conform „Ziarului financiar“, UPC avea, în decembrie 2014, un total de 1.178.000 de abonaţi la televiziune prin cablu şi satelit, în timp ce Telekom avea 1.414.408 abonaţi. RCS n-a furnizat date oficiale, însă deţine aproximativ jumătate din totalul de 6.910.000 abonaţi la TV (cablu+satelit) existenţi în România.

Noul sezon al Ligii 1 începe pe 11 iulie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.