Talpan, anchetat disciplinar pentru că l-a contrazis pe Becali. Juristului i se reproșează că a apărat Steaua „fără aprobare”. Articolul ProSport invocat de anchetatori și explicațiile date de clubul Armatei | Colonelul Bixi, acuzat că vrea să-l elimine pe Talpan

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Feb. 2019, 08:22 Actualizat: 01 Feb. 2019, 08:23 Special

Evenimentele se succed cu repeziciune la CSA Steaua, acolo unde noul comandant, colonelul Bixi Mocanu, pare să fi încurcat țintele, iar acum își bombardează propria armată, în războiul cu Gigi Becali. Juristul Florin Talpan, care l-a învins până acum pe latifundiar în toate procesele, face obiectul unei anchete disciplinare interne, pe motiv că l-a contrazis pe Gigi Becali fără aprobarea șefilor.

Unele surse ale ProSport pretind chiar că Bixi Mocanu umblă prin birourile pe la Ministerul Apărării pentru a obține îndepărtarea din club, cu orice preț, a juristului, lucru care joi s-a propagat și pe Facebook, pe site-urile suporterilor steliști.
Scoaterea lui Talpan din clubul Steaua ar însemna, automat, și numirea altui reprezentant în procesele cu Becali.

Zvonurile despre faptul că se încearcă eliminarea lui Talpan și numirea, în locul său, a unui alt jurist care să reprezinte Armata în litigiile cu Becali s-au intensificat după numirea colonelului Bixi Mocanu la CSA Steaua. Militar de carieră, ofițerul – se spune pe holurile clubului – ar fi om de încredere al generalului Zisu, dispus să execute misiuni pe care precedenții comandanți, Boroi și Petrea, s-ar fi codit să le îndeplinească.

Cea mai arzătoare problemă este, de departe, litigiul cu influentul și bogatul Gigi Becali. Începând din 2014, latifundiarul a pierdut toate procesele în care CSA Steaua și Armata, lucru nemaiîntâlnit de milionar în relația cu statul român. Situația l-a buimăcit pe Becali, care nu înțelege de ce un funcționar al statului (juristul Talpan) apără cu atâta înverșunare o cauză care nu e a lui personal. Proprietarul FC FCSB a ajuns să creadă că există o conspirație și că forțe oculte, serviciile secrete, generali din armată și chiar organizații masonice și „satanice” ar sta în spatele lui Talpan.

Ce spunea în ProSport o sursă din MApN, în octombrie 2018, în momentul în care Petrea a fost înlăturat

În luna octombrie a anului trecut, în momentul în care fostul comandant, Cristian Petrea, a fost înlăturat din fruntea celui mai galonat club din România, ProSport realiza, cu ajutorul declarațiilor unor oameni apropiați grupării militare, portretul omului care acum conduce Steaua. Materialul îl puteți citi AICI.

„Da, e adevărat, a fost numit un băiat al lui Zisu. Sau cel puțin așa stăteau lucrurile vineri (n.r. – 12 octombrie 2018). Lumea spune că Zisu dictează, iar ministrul execută. Dar mi-e greu să cred asta. Zisu a profitat de degringolada din club și a pozat în salvator. Aduce un om, care chipurile face ordine în club. Dar pe Zisu nu l-a interesat niciodată ordinea sau performanța la Steaua. L-a interesat bugetul. Și achizițiile. Și, mai presus de orice, blocarea lui Florin Talpan, om care a devenit din ce în ce mai vocal în ultima vreme. Om care pretinde că deține documente compromițătoare înclusiv despre general. Eu nu cred că ministrul Fifor a știut de toate astea”, a mărturisea, pentru ProSport, o persoană din MApN.

Istoria războiului pentru Steaua și miza sa uriașă, de zeci de milioane 


Momentul zero al intrării lui Becali la Steaua: ProSport scria, în 2002, că latifundiarul „investea” la club banii primiți cadou tot de la Armată, printr-un schimb de terenuri dezavantajos pentru statul român. Între timp, în 2013, Becali a și fost condamnat definitiv pentru acel matrapazlâc, împreună cu fostul ministru al apărării cu care a făcut „afacerea”

Rând pe rând, Becali a pierdut marca Steaua, apoi numele Steaua, toate apelurile și toate încercările ca, la rândul său, să obțină anularea mărcii Steaua pe care o deține Armata. Talpan a câștigat și un proces personal contra lui Becali, pentru calomnie, executându-l silit de 30.000 de euro.

Acum sunt pe rol alte două acțiuni cu potențial devastator, dacă ar fi pierdute de bogătaș: cea privind palmaresul (care e aproape de pronunțare) și cea care privește despăgubirile solicitate de Armată (37 de milioane de euro) pentru folosirea ilegală și cu rea-credință a mărcii Steaua în intervalul 2004-2014.

Al doilea proces naște deja nedumeriri, deoarece au trecut deja doi ani și 4 luni de la începerea sa, iar instanța de la Tribunalul București, după 18 termene, încă n-a ajuns nici măcar la administrarea probelor! Mai mult decât atât, judecătoarea a suspendat procesul, la ultimul termen, pentru a aștepta răspunsul unei alte instanțe, în alt proces.

Câștigarea celor două acțiuni este vitală pentru cea mai profitabilă dintre afacerile lui Becali. Acesta a afirmat, în repetate rânduri, că va desființa clubul dacă va fi pus să plătească 37 de milioane de euro. În interviuri acordate de-a lungul timpului, Becali a afirmat că echipa de fotbal i-a adus încasări de circa 150-200 de milioane de euro.

În acest context, la comanda CSA Steaua a fost numit, astă-toamnă, colonelul Bixi Mocanu. Surse ale ProSport din interiorul clubului au reclamat, încă de la început, că ofițerul ar fi ostil acțiunilor împotriva lui Becali. Pe măsură ce se apropie deznodământul din tribunal și pledoaria finală în lupta dintre Talpan și armatele de avocați angajate de Becali, lucrurile au început să se precipite și la CSA Steaua.

CSA Steaua: „Domnului Talpan i s-a cerut un punct de vedere referitor la transmiterea unor opinii personale în contradicție cu regulamentele militare


Colonelul Bixi Mocanu, militar de carieră, a fost numit astă-toamnă la cârma CSA Steaua, după ce vechiul comandant și-a dat brusc demisia. Suporterii îl acuză acum pe noul șef al clubului că se zbate să-l scoată pe Talpan din procesele cu Becali

Acum câteva zile, pe 29 ianuarie, exact în ziua în care la Tribunalul București era programat un termen important în procesul dintre CSA Steaua și FC FCSB privind procesul pentru palmares, juristul Florin Talpan a primit o notificare internă prin care era convocat în fața unei comisii. În baza regulamentului disciplinei militare, lui Talpan i se reproșează că a dat declarații privind unul din procese. În realitate, era vorba de niște declarații acordate ProSport pe 21 decembrie anul trecut, prin care Talpan îl contrazicea pe Becali după ce acesta a anunțat că ar fi câștigat procesele cu Steaua. AICI puteți citi articolul care a stârnit mânia lui Bixi Mocanu.

Practic, sub formula ambiguă se ascunde un reproș nerostit, dar concret: juristul clubului e anchetat, la ordinul lui Bixi Mocanu, pentru că l-a contrat pe latifundiar și pentru că a apărat interesul Stelei fără aprobarea prealabilă a comandantului. Articolele la care face referire comisia sunt niște răspunsuri ale lui Talpan la afirmațiile lui Becali, care proclamase victoria asupra Armatei.

ProSport a cerut lămuriri, pe acest subiect, de la biroul de presă al CSA Steaua.

Iată întrebarea adresată de reporter și răspunsul oficial al clubului:
„ProSport: Este adevărat că juristul clubului, Florin Talpan, este anchetat intern de o comisie disciplinară pentru că l-a contrazis pe Gigi Becali, atunci când acesta din urmă a spus că a câștigat procesul cu Steaua?

CSA Steaua: Nu există nici o cercetare disciplinară împotriva colonelului de justiție Florin Talpan, având ca obiect motivul precizat de dumneavoastră. Domnului Talpan i s-a cerut un punct de vedere referitor la transmiterea către mass-media a unor opinii personale, în contradicție cu prevederile ordinelor și regulamentelor militare în vigoare în Armata României”. 

Comisia de anchetă, înființată la mai bine de o lună după declarații. Talpan, convocat exact când era înfățișarea din procesul cu Becali


În mod ciudat, deși continuă să piardă bătăliile în instanță, Gigi Becali e tot mai sigur că, în final, va avea câștig de cauză. El a prevestit, în trecut, în repetate rânduri că Armata îl va da afară pe „nebunul de Talpan”

O extraordinară coincidență a făcut ca Ordinul privind instituirea comisiei care l-a interogat pe Talpan să fie emis pe 29 ianuarie, juristul fiind convocat să dea socoteală în aceeași zi, între orele 12.00-14.00, în situația în care procesul contra FC FCSB, de la Tribunal, începea la ora 14.00!

Interogat de ziare.com asupra acestei ciudățenii, comandantul Bixi Mocanu s-a apărat spunând că nu știa despre faptul că tocmai în ziua respectivă și exact la acea oră urma să aibă loc și procesul. „Nu aveam de unde să știu că are termen. Eu am venit astăzi la serviciu, mi s-a prezentat o hârtie de dimineață, am semnat-o. Dânsul (Talpan – n.r.) a venit cu programul de la tribunal după ce am semnat acea hârtie. La ora 12 a plecat din club, a ajuns pe la minister. Atât timp cât n-am fost informat, de unde să știu, puteam să visez? Eu am lipsit săptămâna trecută, iar dimineață am venit la program și mi s-a prezentat o hârtie de către unii dintre ofițerii din cadrul clubului. Eu nu mă ocup de toate problemele din cadrul clubului, am responsabili pe domenii. Dacă nici omul respectiv n-a știut că are termen la dosar astăzi, cu ce sunt vinovat?”, a explicat Mocanu șirul de coincidențe.

Trebuie menționat că de la declarațiile investigate acum de comisia de anchetă a lui Bixi a trecut peste o lună (au fost date pe 21 decembrie 2018, iar ordinul privind comisia a fost emis pe 29 ianuarie 2019).

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Feb. 2019, 08:22 Actualizat: 01 Feb. 2019, 08:23 Special
Pe aceeași temă
EXCLUSIV. Gestul neasteptat facut azi de Viorica Dancila la un restaurant Starbucks din Bucuresti
EXCLUSIV. Gestul neasteptat facut azi de Viorica Dancila la un restaurant Starbucks din Bucuresti
VIDEO Scene halucinante la Timişoara. O vânzătoare s-a luptat cu doi hoţi sub privirile nepăsătoare ale mai multor martori
VIDEO Scene halucinante la Timişoara. O vânzătoare s-a luptat cu doi hoţi sub privirile nepăsătoare ale mai multor ...
DOLIU in PSD! A MURIT in prag de ALEGERI! Social-democratii nu isi pot reveni din SOC
DOLIU in PSD! A MURIT in prag de ALEGERI! Social-democratii nu isi pot reveni din SOC
Orban a concediat consiliera care câştiga 8.600 de euro pe lună în Guvernul Dăncilă
Orban a concediat consiliera care câştiga 8.600 de euro pe lună în Guvernul Dăncilă
Contra, in fata ultimului meci ca antrenor al Romaniei! Cand pleaca selectionerul si cine e marele favorit sa-l inlocuiasca
Contra, in fata ultimului meci ca antrenor al Romaniei! Cand pleaca selectionerul si cine e marele favorit sa-l inlocuiasca
Odios! Copil tinut intr-o cusca pentru pisici si UCIS cu apa clocotita de parinti. Este IREAL motivul dat de acestia. Doamne..
Odios! Copil tinut intr-o cusca pentru pisici si UCIS cu apa clocotita de parinti. Este IREAL motivul dat de acestia. Doamne..
Şoferul unui Golf este filmat cum repetă o greşeală de mai multe ori. În final provoacă un accident grav - VIDEO
Şoferul unui Golf este filmat cum repetă o greşeală de mai multe ori. În final provoacă un accident grav - VIDEO
VIDEO Incident înfiorător în timpul unui spectacol de circ. O tânără acrobată a suferit un accident grav
VIDEO Incident înfiorător în timpul unui spectacol de circ. O tânără acrobată a suferit un accident grav
De unde începe PNL reformele. Primul lucru care va fi TĂIAT
De unde începe PNL reformele. Primul lucru care va fi TĂIAT
A luat VIBRATORUL pentru un ''tratament special''. Cum a fost SURPRINSĂ tânăra care folosea ,,Manipulatorul''
A luat VIBRATORUL pentru un ''tratament special''. Cum a fost SURPRINSĂ tânăra care folosea ,,Manipulatorul''
LINIŞTE TOTALĂ! Bomba SEXY care a fost surprinsă într-o poziţie indecentă. Toţi au rămas fără cuvinte
LINIŞTE TOTALĂ! Bomba SEXY care a fost surprinsă într-o poziţie indecentă. Toţi au rămas fără cuvinte
Răsturnare de situație! Cine a fost nora Vioricăi Dăncilă! S-a aflat acum
Răsturnare de situație! Cine a fost nora Vioricăi Dăncilă! S-a aflat acum
BOMBĂ! Ion Țiriac. către Simona Halep: ”Să îți fie rușine când te uiți în oglindă!”
BOMBĂ! Ion Țiriac. către Simona Halep: ”Să îți fie rușine când te uiți în oglindă!”
Medicii avertizează: aceste lucruri nu ţin loc de VIBRATOR!
Medicii avertizează: aceste lucruri nu ţin loc de VIBRATOR!
Ion Cristoiu anunta APOCALIPSA pentru Guvernul Orban! Unde a fost GRESEALA! Veste SOC inainte de alegeri!
Ion Cristoiu anunta APOCALIPSA pentru Guvernul Orban! Unde a fost GRESEALA! Veste SOC inainte de alegeri!
Un cuplu din Moldova a transmis live pe Facebook cum face amor
Un cuplu din Moldova a transmis live pe Facebook cum face amor
Un om de afaceri a plătit 3,7 MILIOANE de dolari pentru o noapte cu această actriţă celebră. La scurt timp după aceea a avut parte de o SURPRIZĂ extrem de neplăcută. Cazul a ajuns la Curtea Supremă
Un om de afaceri a plătit 3,7 MILIOANE de dolari pentru o noapte cu această actriţă celebră. La scurt timp după aceea ...
Ambasada Suediei, mesaj ironic pentru Naţionala României, după ratarea calificării la EURO 2020
Ambasada Suediei, mesaj ironic pentru Naţionala României, după ratarea calificării la EURO 2020
Profeţiile lui Nostradamus până în 2028. Cinci zodii care vor sta sub semnul banilor, al dragostei şi norocului
Profeţiile lui Nostradamus până în 2028. Cinci zodii care vor sta sub semnul banilor, al dragostei şi norocului
Mihai Voropchievici a spus CINE VA CÂȘTIGA Alegerile Prezidențiale 2019. Scandal mare la ANTENA 3
Mihai Voropchievici a spus CINE VA CÂȘTIGA Alegerile Prezidențiale 2019. Scandal mare la ANTENA 3
Cezar Ouatu, primele declaratii după ce a rupt relaţia cu Andreea Vilău! Cine este femeia pentru care a parasit-o pe blondina! Artistul este super-indragostit
Cezar Ouatu, primele declaratii după ce a rupt relaţia cu Andreea Vilău! Cine este femeia pentru care a parasit-o pe blondina! ...
Lovitura dura pentru Andreea Antonescu! S-a despartit de Stefan Manolache. Ce i-a facut iubitul tinerel dupa o luna de relatie
Lovitura dura pentru Andreea Antonescu! S-a despartit de Stefan Manolache. Ce i-a facut iubitul tinerel dupa o luna de relatie
Mark Zuckerberg a ÎNCHIS gura lumii întregi cu MAŞINA sa
Mark Zuckerberg a ÎNCHIS gura lumii întregi cu MAŞINA sa
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
Mihai Voropchievici destinul în 2020 în funcție de data nașterii
Mihai Voropchievici destinul în 2020 în funcție de data nașterii
Horoscop de weekend – 16-17 Noiembrie – Zodia Pești
Horoscop de weekend – 16-17 Noiembrie – Zodia Pești