SUPER VIDEO „Ți-a fost greu, Gică?” În loc de „La mulți ani”. Clipul genial postat de Gabi Balint de ziua lui Hagi :)

SUPER VIDEO
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gheorghe Hagi a împlinit astăzi 52 de ani, iar întreaga suflare a fotbalului românesc a ținut să-i transmită „La mulți ani!” Regelui.

Victorios în derby-ul cu Dinamo de sâmbătă seară, Hagi își serbează ziua în calitate de lider detașat al Ligii 1, iar fostul decar al naționalei s-a putut bucura din plin de urările primite.

O urare inedită venit din partea lui Gabi Balint, fost coleg cu Hagi la Steaua și la echipa națională. Fostul atacant a postat pe pagina personală de Facebook un clip extrem de amuzant, în care sunt prezentate trei faze în care Balint și Hagi sunt în prim-plan. În primele două faze Balint primește pase de la Hagi în fața porții, dar ratează, în timp ce la a treia Balint îl angajează pe „Rege”, iar acesta înscrie fără probleme. Balint are și explicație pentru fiecare dintre cele trei fază: „Pasă proastă, prea lungă…”, la prima fază. „Pasă proastă. Prea scurtă… Și tot eu sunt de vină”, pentru a doua ratare. „Pasă perfectă! Ți-a fost greu, Gică?”, e explicația pentru a treia fază din clipul încheiat cu imagini surprinse la o petrecere la care au luat parte cei doi și mesajul: „Așa se dă o pasă, frate! La mulți ani, Gică”.

Vei mai jos imaginile

 

Gheorghe Hagi, la 52 de ani

Gheorghe Hagi, cel mai titrat fotbalist român și actualul antrenor de la Viitorul Constanța, împlinește duminică vârsta de 52 de ani.

În luna aprilie a anului 1975, Hagi a pășit pentru prima oară la porțile unui club de fotbal, Farul Constanța, unde a fost luat în primire de Iosif Bukossi, primul lui antrenor. La vârsta de 11 ani, Gică Hagi evolua în prima competiție, „Cupa Speranțelor”, pentru ca în 1978 să fie legitimat la clubul de pe Litoral.

În 1980, Hagi a fost cooptat în proiectul „Luceafărul” – echipa națională de juniori – pentru ca doi ani mai târziu, la vârsta de 17 ani, 7 luni și 6 zile, să debuteze în Divizia A, în partida SC Bacău – Farul Constanța, scor 3-0.

După numai un an, Hagi își făcea debutul la echipa națională, în mandatul lui Mircea Lucescu, într-o partidă cu Norvegia, susținută de „tricolori” la Oslo, la 10 august 1983, scor 0-0.

În anul 1983, Hagi a devenit jucătorul echipei Sportul Studențesc, echipă cu care a ocupat locul al doilea la sfârșitul sezonului 1984-1985. Evoluțiile sale de excepție au atras privirea marilor cluburi de atunci, Steaua și Dinamo, oficialii grupării „roș-albastre” reușind să ajungă la un acord cu cei de la Sportul Studențesc pentru un împrumut.

La nici jumătate de an, Hagi înscria pentru Steaua unicul gol al Supercupei Europei, de la Monte Carlo, în partida cu Dinamo Kiev, gol ce avea să aducă cel de-al doilea trofeu european. La finalul sezonului, Hagi nu a mai revenit în „Regie”, așa cum se convenise prin contract, și a rămas la Steaua, de unde în 1990 a plecat la Real Madrid pe o sumă de 4 milioane de dolari, record ce avea să fie doborât, oficial, abia în 2008, prin plecarea lui Ionuț Mazilu la Dnepr Dnepropetrovsk.

Palmaresul lui Hagi în primul eșalon din Romania totalizează 223 meciuri și 141 goluri, trei titluri de campion și trei Cupe ale României. Gheorghe Hagi a fost de două ori cel mai bun marcator din campionatul României, în sezoanele 1984/1985 și 1985/1986.

În perioada petrecută în Spania, Hagi a evoluat la cele două mari forțe ale Primerei Divizion: Real Madrid (1990-1992, 19 goluri în 64 de meciuri) și FC Barcelona (1994-1996, 7 goluri în 36 de meciuri). Golul de la jumătatea terenului din partida Osasuna – Real Madrid este un moment de vârf al carierei lui Hagi în Primera Division. Marele regret al lui Hagi este că nu și-a trecut în palmares titlul de campion al Spaniei în perioada petrecută în această țară.

După perioada petrecută la Barcelona, între 1996 și 2001, Hagi a ajuns la Galatasaray Istanbul. În tricoul turcilor, Gheorghe Hagi a jucat 167 de meciuri și a înscris 78 de goluri. În afara acestor cifre, Hagi a adunat patru titluri de campion și două Cupe ale Turciei, o Cupa UEFA și Supercupa Europei. Galatasaray a fost clubul unde Hagi și-a încheiat cariera.

Hagi a fost recordmanul absolut al echipei naționale: cele mai multe banderole de căpitan, cele mai multe selecții și cele mai multe goluri. Seria recordurilor a fost întreruptă de Dorinel Munteanu, care a devenit cel mai selecționat jucător din istorie. Hagi rămâne golgeter all-time, cu 35 de goluri.

Hagi a participat la trei ediții ale Campionarului European (1984, 1996 și 2000), precum și la trei ediții ale Cupei Mondiale (1990, 1994 și 1998). După ediția din 1994 a Cupei Mondiale, Hagi a ieșit al patrulea în ancheta anuală a revistei France Football, cea care acordă Balonul de Aur. La finele anului 1999, a fost desemnat fotbalistul român al secolului, iar în 24 aprilie 2001, sub titulatura Gala Hagi, i s-a organizat un meci festiv de retragere.

Chiar dacă în palmaresul său de jucător nu figureaza decât trei trofee pe plan internațional, Hagi a fost unul dintre fotbaliștii de vârf ai anilor ’90. Odată cu încheierea carierei de jucător, Hagi a ales-o pe cea de antrenor, care până în prezent nu i-a adus, însă, mari realizări.

 

Imediat după retragere, Hagi a devenit antrenor al echipei naționale a României în anul 2001. Prima echipă, primul eșec. Hagi nu a reușit să califice echipa la Cupa Mondială din 2002, demisionând după barajul cu Slovenia. În 2003, a devenit tehnicianul echipei turce Bursaspor, de unde a demisionat din nou, iar în sezonul 2004-2005 s-a aflat pe banca tehnică a formației Galatasaray Istanbul, în momentul numirii sale stadionul Ali Sami Yen fiind arhiplin. Sezonul a fost unul modest, dar a fost salvat pe final prin câștigarea Cupei Turciei, de altfel, singurul trofeu din cariera de antrenor a lui Gheorghe Hagi. La scurt timp, el a demisionat de la Galatasaray, nemulțumit că șefii clubului nu i-au adus jucătorii pe care i-ar fi dorit.

Anul 2006 este momentul în care „Regele” s-a întors în fotbalul românesc. Alegerea sa a fost Poli Timișoara, dar și de aici a plecat după scurt timp. După un an de pauză, Hagi s-a întors la Steaua, clubul de la care s-a lansat în fotbalul mare. Mandatul lui Hagi în Ghencea a durat mai puțin de trei luni, timp în care a calificat echipa în grupele Ligii Campionilor. A demisionat de la Steaua în septembrie 2007, după înfrângerea de la Praga, cu Slavia, motivul fiind conflictul cu finanțatorul George Becali, care l-a acuzat permanent pentru jocul slab și pentru folosirea altor jucători decât cei pe care el dorea să-i impună în primul 11. În octombrie 2010, Hagi și-a început al doilea mandat la Galatasaray unde a stat până la 25 martie 2011.

De atunci, fostul internațional român se ocupă de Academia de Fotbal care îi poartă numele și de echipa acesteia Viitorul Constanța.

Gheorghe Hagi este supranumit „Regele fotbalului românesc” fiind totodată cel mai bun marcator din istoria naționalei României, cu 35 de goluri înscrise. Fotbalistul a evoluat la mai multe echipe de club în cadrul a 515 meciuri și a marcat 283 de goluri , iar la echipa națională a României a jucat 125 de meciuri, marcând 35 de goluri.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup