Super Interviu Didier Drogba! "Adrian Mutu? Băiat bun, dar am pierdut legătura"

23 nov 2009 264 afişări Special
Super Interviu Didier Drogba! "Adrian Mutu? Băiat bun, dar am pierdut legătura" "Adrian Mutu? Băiat bun, dar am pierdut legătura"
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

ProSport s-a întâlnit cu Drogba la Londra, acolo unde ivorianule în mijlocul unei campanii de strângere de fonduri pentruconstruirea unui spital în Coasta de Fildeş. Modest, jucătorul luiChelsea susţine că Samuel Eto'o e cel mai bun atacant din lume, şivorbeşte depre "talentele" Hagi şi Mutu şi explică ce le-ar trebuifotbaliştilor români pentru a ajunge din nou în Premier League.

Didier, când ţi-a venit ideea pentru această acţiune? Aiavut în copilărie probleme cu sistemul medical din Coasta deFildeş?
Nu e vorba de problemele mele. Ideea mi-a venit când am vizitatspitalele din Abidjan. Acolo am văzut lucruri care nu ar trebui săse întâmple şi am decis să schimb ceva.

Cum ai ajuns să colaborezi cu Pepsi la acestproiect?

Pepsi e sponsorul meu, m-a ajutat şi la proiectele precedente, iarcolaborarea a venit natural, mai ales pentru că e vorba de unspital.

"Nu ne oprim până nu câştigăm Liga Campionilor"

Eşti implicat de mai mulţi ani în acţiuni caritabile. Aivăzut vreodată rezultatul?
Da, şi asta mă face foarte fericit. Am donat bani pentru CruceaRoşie în trecut şi am avut ocazia să văd oamenii la care au ajuns.Copiii te impresionează cel mai mult, nici nu e nevoie să-țimulţumească, zâmbetul lor spune totul.

Eşti purtător de cuvânt al campaniei "Refresh Your World" a celorde la Pepsi. Despre ce e vorba?

E vorba despre multe lucruri, de felul în care poţi schimba viaţata, poţi face lucruri noi care să conteze.

Chelsea trece prin cea mai bună perioadă din istorie, dar LigaCampionilor îi lipseşte în continuare. Când crezi că vă vinerândul?

(râde) Eu sper ca în acest sezon, dar un lucru e clar, că nu ne vomopri, până nu o câştigăm!

Frank Lampard spune despre tine că eşti special, că eşticel mai bun atacant din lume. Tu cine crezi că e cel mai bun vârfla ora actuală?
…Samuel Eto'o. Era cel mai bun de la Barcelona, chiar dacă nu l-aumai vrut şi s-a transferat la Inter. Cert e că la Barcelona, atuncicând nu juca, se simţea diferenţa. A dat goluri în finale de LigaCampionilor, parcă e şi cel mai bun marcator din istoriaBarcelonei.

Ai avut o perioadă scurtă în care ai fost coleg la Chelsea cu Mutu.Cum ţi-l aminteşti?

Vorbeam mult cu el când eram împreună, pentru că e un băiat bun șijucător excelent. Din păcate, a plecat, şi la un moment dat ampierdut legătura. Acum nu mai vorbim la telefon, probabil e preaocupat cu marcatul golurilor la Fiorentina (râde).

"Fotbalul românescare multe talente"

Ai jucat atât împotriva naţionalei României, cât şiîmpotriva lui CFR Cluj. După aceste meciuri, cum ţi s-a părutnivelul fotbalului românesc?
Fotbalul românesc deţine multe talente, pentru că a avut jucătorica Hagi, acum are fotbaliști ca Mutu. S-a văzut şi la Cluj, când amfost cu Chelsea, că lumea e pasionată de fotbal. Stadionul era mic,dar plin.

De la Mutu, niciun român nu a mai reuşit un transfer în PremierLeague. De ce crezi că e atât de greu să ajungi în aceastăcompetiţie?

E cel mai bun campionat din lume, dar ai nevoie şi de noroc pentrua juca aici. Ai nevoie de un moment bun, dar şi de un manager caresă te placă, să aibă încredere în tine.

Ai doi prieteni în România, Kone şi Viera. Crezi că primaLigă din România e un loc bun pentru cariera lor?
I-am văzut de curând, în meciul cu Germania, mi‑a plăcut cum joacă,mi-a plăcut că au crescut. Sunt doi jucători foarte talentaţi şipentru noi, la echipa naţională, e foarte important că vin din urmăfotbalişti de calitate.

Drogbaşi DrogDa

Câteva lucruri deosebite legate de DidierDrogba:

►Mama sa i-a dat porecla Tito, pentru că era fan al fostuluidictator iugoslav Iosip Broz Tito

►Are trei copii, soţia sa, Alla, fiind originară din Mali

►A prezentat gala MTV European Music Awards în 2007

►Pepsi a investit 3 milioane de lire sterline în contractul depublicitate cu Drogba

►Este impresariat de compania londoneză Sports PR Company

►A reprezentat imaginea Armani Private, alături de AndreiŞevcenko

►Din 2007 este ambasador onorific al ONU

►Când Adi Mutu (foto) a avut problemele cu drogurile, una dinpoantele vehiculate de fani l-a implicat şi pe Didier. "La Chelseaexistă un DrogBA şi un DrogDA"

600.000 de eurostrânşi într-o seară

Drogba e aproape de a-şi vedea visul cu ochii. Ivorianul şi-apropus să construiască în Coasta de Fildeş unul dintre cele maibune spitale din lume, iar sâmbătă seară a strâns pentru acestproiect 600.000 de euro în câteva ore!

The Dorchester, unul dintre cele mai luxoase hoteluri dinLondra, a fost sâmbătă seară locul unde viaţa multor copii dinCoasta de Fildeş s-a schimbat. Hotărât să strângă 3,3 milioane deeuro pentru a construi în ţara sa natală un spital, Didier Drogbale-a oferit invitaţilor săi şansa de a pleca acasă cu una dintrecele mai importante colecţii strânse vreodată. Mănuşile purtate deMuhammad Ali, ghetele lui Maradona, o şapcă semnată de Ayrton Sennasau una dintre rachetele lui Rafael Nadal au fost vedeteleserii.
Deşi cel mai mare preţ de pornire a fost cel pentru şapca luiAyrton Senna, 3.500 de lire, Drogba a reuşit să adune la licitaţiade sâmbătă seară 600.000 de euro, sumă care îl apropie de totalulde 3,3 milioane.

Şi-adonat şi drepturile de imagine
Pe lângă suma strânsă sâmbătă seară, ivorianul a decis alături deChelsea să doneze toţi banii pe care i-ar fi primit din contractelede imagine cu Pepsi. Parteneră cu fundaţia lui Drogba, Pepsi Co. adonat banii necesari pentru achiziţionarea terenului, pentru casuma strânsă de jucător să fie investită exclusiv în aparaturămedicală.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.