Ştiinţa n-a murit! Asta e echipa care duce mai departe numele Universităţii Craiova!

17 aug 2011 18731 afişări Special
Ştiinţa n-a murit! Asta e echipa care duce mai departe numele Universităţii Craiova! Ştiinţa n-a murit! Asta e echipa care duce mai departe numele Universităţii!

Timp de aproape două luni, în Bănie s-a vorbit despre o nouă Ştiinţa. Aceasta există, dar nu sub forma aşteptată de microbişti. Spiritul Craiovei continuă deocamdată prin intermediul Victorei Celaru, în Divizia D, acolo unde evoluează juniorii formaţiei din Bănie.

Noua Ştiinţa nu e nici CSM Slatina şi nici Triumf Bârca, grupări care ar fi putut fi preluate şi aduse la Craiova pentru ca fotbalul craiovean să nu rămână fără o reprezentantă. Noua Ştiinţa e Victoria Celaru, formaţie care activează în Liga a IV-a Dolj. Cum se poate asta? Echipa este compusă în totalitate din grupa de copii născuţi în 1994 a clubului CSJ Ştiinţa U Craiova, finanţat de Consiliul Judeţean Dolj. Trimiterea lor la Celaru a fost soluţia găsită de conducerea Centrului de copii şi juniori, care după excluderea Ştiinţei din toate competiţiile se afla în imposibilitatea de a înscrie două din cele patru grupe în competiţii, atât timp cât acestea evoluaseră până în vară sub titulatura de Universitatea Craiova.

Echipaţi în tricourile Craiovei
Chiar dacă evoluează la Celaru şi, conform unor surse, este sprijinită financiar de primăria din comună, Victoria nu mai are nicio altă legătură cu comuna. Toţi jucătorii sunt împrumutaţi pe şase luni sau un an de la CSJ Ştiinţa U, echipamentul jucătorilor este cel folosit în sezonul trecut de echipa a doua a Universităţii, iar juniorii se antrenează în cursul săptămânii la Craiova. De asemenea, de destinele echipei se ocupă preşedintele Ştiinţei, Marcel Iancu, originar din Celaru.

Bazele pentru noua echipă
În Bănie se vorbeşte deja despre posibilitatea ca grupa 94 a CSJ să pună bazele noului lot al Craiovei. Conform unor surse, în cazul în care Adrian Mititelu ar recâştiga în instanţă dreptul de a participa cu Universitatea în competiţiile sub egida FRF, întreaga grupă de juniori născuţi în 1994 ar urma să fie legitimată la Universitatea, pentru a forma astfel scheletul noului lot al Ştiinţei. În acest moment, Universitatea nu mai are legitimat niciun jucător.

Învinşi de juniorii lui Popescu
Sâmbătă, în etapa a doua a Ligii a IV-a Dolj, Victoria Celaru a jucat chiar în Bănie, în compania echipei de la şcoala de fotbal a lui Gică Popescu. Juniorii de la şcoala "Baciului" s-au impus cu 2-0 în faţa copiilor crescuţi la clubul de juniori ai Consiliului Judeţean. În meciul cu trupa lui Gică Popescu, Victoria a evoluat în următoarea formulă: Marica - Ciocârlă, Mârzeanu, Avram, Stănia - Popescu (34 Pătru), Miu (77 Drăgan), Stancu (80 Drăguşanu), Dinu (63 Stuparu) - Ianoşi, Bălan.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.