Stenogramele ședinței în urma căreia Craiova a fost dezafiliată,** iar Timișoara retrogradată! Așa s-a decis soarta celor două echipe! Foto

  • Publicat:
  • Actualizat:

Universitatea Craiova a fost dezafiliată, iar FC Timișoara a fost retrogradată în urma unei ședințe a Comitetului Executiv al FRF din data de 20 iulie 2011.

Ediție.ro prezintă stenograma acelei ședințe extraordinare, stenogramă din care rezultă că președintele FRF a fost cel care a propus excluderea Universității.

A. Stangaciu:
Pentru incalcarea grava a statutului, exista doua sanctiuni: suspendarea unui membru afiliat sau excluderea membrului afiliat. Comitetul executiv poate decide conform art. 15 din statut si il aveti subliniat in referat, la pagina 10.
M. Sandu:
Deci, suspendarea!
A. Stangaciu:
Art. 15
M. Sandu:
Da!
A. Stangaciu:
Si art. 18, excluderea.
M. Sandu:
Sau excluderea. Art. 15 suspendarea. Adunarea Generala poate hotari suspendarea unui membru al FRF pentru o perioada de maxim 2 ani, in cazul in care acesta incalca in mod grav statutul si regulamentele, normele si hotararile. Decizia de suspendare poate fi adoptata provizoriu si de Comitetul executiv al FRF. Aceasta decizie de sanctiune va fi supusa validarii primei Adunari Generale. Adunarea Generala poate decide continuarea suspendarii, prelungirea sau incetarea acesteia. Daca este cazul, Adunarea Generala poate decide excluderea membrilor afiliati suspendati. Pe intreaga perioada de suspendare, va pierde orice drept prevazut de prezentul statut. Adunarea Generala poate sa excluda membru in urmatoarele conditii:
– daca acesta nu-si indeplineste obligatiile financiare fata de FRF;
– daca incalca in mod grav statutul, regulamentele, normele si hotararile FRF;
– daca i-a fost revocat recunoasterea ca structura sportiva si, in conditiile legii, a fost radiat din Registrul sportiv.
Comitetul executiv poate adopta provizoriu masura de excludere a membrului afiliat in cauza, pe care trebuie sa o supuna validarii primei Adunari Generale.
– excluderea unui membru afiliat al FRF se hotaraste numai cu o majoritate de minim doua treimi din voturile exprimate de delegatii cu drept de vot prezenti la Adunarea Generala respective;
– un membru afiliat federatiei, care indeplineste toate obligatiile financiare fata de federatie, pana la pierderea calitatii de membru.
Deci, exista doua sanctiuni prevazute in statut. Una care inseamna suspendarea pana la proxima Adunare Generala, care, repet, poate sa anuleze, sa pastreze sau sa majoreze sanctiunea respectiva, si excluderea.
Dupa modul in care s-a comportat conducerea clubului respectiv, care nu a inteles, suntem la opt zile de intarziere, sa-si retraga toate acuzatiile, propun sa se aplice art. 18, punctul 2: „Comitetul executiv poate adopta provizoriu masura de excludere a membrului afiliat in cauza, pe care trebuie sa o supuna validarii primei Adunari Generale a FRF”.
Daca sunteti de acord cu aceasta propunere?
Este cineva impotriva?
Se abtine cineva? – 2 voturi (M. Palarie si M. Stan)
Se aproba cu 10 voturi pentru, 2 abtineri, excluderea provizorie pana la prima Adunare Generala.
Deci, s-au abtinut domnii Marian Palarie si Marius Stan.
Aceasta este hotararea dupa care ne conducem. Este dreptul fiecaruia sa voteze dupa cum doreste. Nu aveti niciun fel de presiune din acest punct de vedere”.

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a găsit imediat o înlocuitoare pentru Știința, dar motivul invocat a fost unul nemaîntâlnit.

„A. Kassai:
Prin hotararea recenta pe care ati adoptat-o, urmeaza ca dumneavoastra sa stabiliti ca locul ramas vacant in Seria a II-a a Ligii a II-a poate sa fie ocupat, conform statutului si regulamentelor, de una din cele trei echipe, respectiv Steaua Bucuresti, dar care anunta ca nu se inscrie in niciun campionat, ramanand CS Juventus si ACU Arad, prin faptul ca o echipa, respectiv ACU Arad, nu a obtinut la procesul de licentiere licenta pentru Liga a II-a, iar Juventus Bucuresti nu a obtinut licenta, datorita faptului ca a introdus-o tardiv, datorita mortului. In consecinta, urmeaza sa stabiliti una din cele doua echipe, care poate sa participe in viitorul campionat in locul ramas vacant ca urmare a hotararii adoptate astazi.

D. Dragomir:
Domnule presedinte,
In prezent, Bucurestiul nu are nicio echipa in Liga a II-a. V-as ruga sa tineti cont ca e un mort in familia lor!!! Stiu eu, e un caz deosebit, si sa tinem cont ca aceasta echipa a promovat jucatori la echipa nationala in decursul anilor.

A. Kassai:
Dar care este echipa?
D. Dragomir:
Juventus Bucuresti.
M. Sandu:
Ce locuri vacante avem?
M. Stan:
Mai este o echipa. Se pare ca nu sunt probleme.
(…………………………………………………………………………………………………)
M. Sandu:
Comitetul executiv poate decide, eu nu am nimic impotriva! Problema este ca va trebui ca Juventus Colentina sa joace in Seria a II-a, sa fie foarte clar! Nu putem face modificari pentru ca nu avem niciun fel de posibilitate. Deci, chiar nu avem alte echipe pe care sa le trimitem sa fie mai in jumatatea de vest a tarii.
D. Dragomir:
Arad are doua echipe, se poate finanta una.
M. Sandu:
Bun! Deci, va rog sa decideti, din acest punct de vedere, daca Juventus Colentina..
Cine este pentru? – 11 voturi
Cine este impotriva?
Cine se abtine? – 1 vot”

Mircea Sandu: „L-am regulat pe Iancu, i-am tras-o”

Președintele FRF, Mircea Sandu, a făcut referire și la situația Politehnicii Timișoara, precizând că îi pare rău pentru echipă și oraș că trebuie să ia o asemenea decizie.

„M. Sandu:
O secunda. Te rog si imi cer scuze. N-am informat absolut nimic vizavi de TAS. Saptamana trecuta, federatia a fost data in judecata la TAS de FC Timisoara, Gloria Bistrita si FC Bihor. Federatia a fost reprezentata de Adrian Stangaciu si Viorel Duru la procesul respectiv. Au participat la audieri de ultima ora in prima zi si de 14 ore in ziua a doua. Au aparat interesele federatiei, le-au aparat bine, pentru ca am castigat acest proces. Nu este nicio furie pentru mine ca FC Timisoara, FC Bihor si Gloria Bistrita, datorita unor oameni de proasta calitate, nu au reusit sa isi intocmeasca dosarele pentru a participa si in acest an la Liga I, este problema lor, nu este problema noastra, ca sa fie foarte clar! Deci, infractorul pe care il pronunta domnul cum vreti sa-i spuneti dumneavoastra, el este, deci s-a gasit infractorul, nu este nici Mircea Sandu, nu este nici un membru al Comitetului executiv, nu e Goga. (….)
Vreau sa le multumesc celor doi domni care au fost prezenti acolo si sa-mi retrag unele acuzatii pe care le-am facut la adresa domnului Duru. Din alt punct de vedere, Comisia de licentiere, in prima instanta, va trebui sa am o discutie cu ei, pentru ca trebuie sa imi dea lamuriri de ce au dat licenta pentru ca de aceasta situatie s-a legat mai ales Marian Iancu si, daca au dat licenta, inseamna ca ori au fost prosti, ori au luat spaga, si acest lucru trebuie sa il gasesc pe undeva, ce s-a intamplat.
In alta ordine de idei, trebuie sa va informez ca am sunat autoritatile, pe presedintele Consiliului Judetean, si am avut o discutie si acum trei saptamani cu viceprimarul pentru ca am vazut ca ei se ocupa de fotbal si i-am spus ca o sa solicit Curtii de Conturi un control prin care sa stim si noi, cetatenii, cum s-au cheltuit banii, milioanele acelea din ultimul an sau din toti anii, de catre Clubul FC Timisoara.
Reactia a fost: „Domnule, ma nenorocesti!”. Am tacut, n-am mai iesit pe nicaieri. Am dat un comunicat de presa si atata tot ca sa informam opinia publica cu ce s-a intamplat la TAS. OK! Deci, tot ceea ce a peiorat domnul Iancu si continua, pentru ca se vede ca este nesimtit, sa ma atace este deja de rasul curcilor. Mie imi pare bine ca se face de ras apropo de vocabularul lui. A zis ca ma reguleaza, l-am regulat, adica sunt mai tare in ceea ce ma priveste, si i-am tras-o si lui, ca persoana. Imi pare rau de FC Timisoara si de orasul Timisoara, de oamenii de acolo imi pare rau, dar acesta care si-a batut joc de noi si a vrut sa va pacaleasca pe toti cu ingineriile financiare pe care le-a facut si sustinut de un alt om de langa el, cu care are activitate si care se numeste Chivorchian, care este un fals, in fata rade si este dragut, in spate are tot felul de aprecieri.”

Pe aceeași temă
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cum a ajuns o Dacia Sandero second-hand mai scumpă decât
una nouă
Cum a ajuns o Dacia Sandero second-hand mai scumpă decât una nouă
Joe Biden a fost diagnosticat cu o leziune posibil pre-canceroasă la colon. Ce spune medicul său
Joe Biden a fost diagnosticat cu o leziune posibil pre-canceroasă la colon. Ce spune medicul său
Imaginile care fac înconjurul lumii! Simulare rușinoasă a unui star de la Palmeiras, după un contact cu arbitrul VIDEO
Imaginile care fac înconjurul lumii! Simulare rușinoasă a unui star de la Palmeiras, după un contact cu arbitrul VIDEO
CÂŞTIGĂTOR ASIA EXPRESS 2021: Surpriză totală, răsturnare teribilă de situaţie în finala ASIA EXPRESS 2021
CÂŞTIGĂTOR ASIA EXPRESS 2021: Surpriză totală, răsturnare teribilă de situaţie în finala ASIA EXPRESS 2021
Andreea a murit la doar 14 ani, într-un BMW strivit de un tir. Șoferul de 18 ani abia își luase permisul
Andreea a murit la doar 14 ani, într-un BMW strivit de un tir. Șoferul de 18 ani abia își luase…
Cum arată bărbatul cu cel mai mare organ genital din lume. Măsoară 34.3 cm
Cum arată bărbatul cu cel mai mare organ genital din lume. Măsoară 34.3 cm
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Dispozitiv neobișnuit pentru baie, vândut de Lidl în curând
Dispozitiv neobișnuit pentru baie, vândut de Lidl în curând
Cătălin Măruță, salariu de 8 ori mai mare ca Neti Sandu! Suma e URIAȘĂ
Cătălin Măruță, salariu de 8 ori mai mare ca Neti Sandu! Suma e URIAȘĂ
Veste cumplită pentru toată România. Un ministru din noul Guvern a recunoscut chiar acum
Veste cumplită pentru toată România. Un ministru din noul Guvern a recunoscut chiar acum
Povestea incredibilă a căpitanului român Dan Sandu, care a rămas mort în frigiderul navei, lângă fructele şi legumele echipajului, timp de 6 luni
Povestea incredibilă a căpitanului român Dan Sandu, care a rămas mort în frigiderul navei, lângă fructele şi legumele echipajului, timp…
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Un bătrânel de 68 de ani a văzut moartea cu ochii, chiar de ziua lui. Omul a confundat un crocodil de 4 metri, cu unul de jucărie
Un bătrânel de 68 de ani a văzut moartea cu ochii, chiar de ziua lui. Omul a confundat un crocodil…
Mișcarea prin care LG a luat fața Samsung pe televizoare. Oferta e foarte atractivă
Mișcarea prin care LG a luat fața Samsung pe televizoare. Oferta e foarte atractivă
Pfizer dă în judecată o angajată care ar fi furat date secrete despre vaccinul său
Pfizer dă în judecată o angajată care ar fi furat date secrete despre vaccinul său
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi preoți
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi preoți
Tulpina Omicron pune pe jar întreaga planetă: „Rata de creştere este incredibilă”. Ce măsuri ia România
Tulpina Omicron pune pe jar întreaga planetă: „Rata de creştere este incredibilă”. Ce măsuri ia România
Dezastru pentru şoferi: După City Insurance, încă o firmă de asigurări RENUNŢĂ să mai vândă RCA
Dezastru pentru şoferi: După City Insurance, încă o firmă de asigurări RENUNŢĂ să mai vândă RCA
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e terifiant
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e terifiant
Scandal de proporții între avocata familiei Melencu și mama Alexandrei Măceșanu: ”Dacă nu soliciți probe, înseamnă că știi unde e”. Femeia a izbucnit în plâns
Scandal de proporții între avocata familiei Melencu și mama Alexandrei Măceșanu: ”Dacă nu soliciți probe, înseamnă că știi unde e”.…
Imaginile momentului! Cum se comportă de fapt Reghe cu noua iubită
Imaginile momentului! Cum se comportă de fapt Reghe cu noua iubită
TOPUL celor mai PĂGUBOASE mașini. După expirarea garanției devin PERICOLE FINANCIARE
TOPUL celor mai PĂGUBOASE mașini. După expirarea garanției devin PERICOLE FINANCIARE
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
<