Sportul la foc mic!** Cei trei judecători de la MasterChef au vorbit despre fotbal, alimentație și potențialii bucătari din Liga 1

Sportul la foc mic!** Cei trei judecători de la MasterChef au vorbit despre fotbal, alimentație și potențialii bucătari din Liga 1
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gazdele emisiunii MasterChef împărtășesc cu cititorii ProSport preferințele lor în materie de sport

Publicul s-a obișnuit cu ei ca fiind foarte exigenți. Nu se dau în lături să spună oamenilor în față ce cred despre ce au gătit. Când vine vorba de sport, cei trei jurați de la MasterChef judecă în funcție de simpatii. Dacă Chef Bontea este echidistant, Chef Dumitrescu spune că ar găti pentru Steaua, în timp ce chef Dumitrescu ar vrea să îl facă pe Torje un bucătar de clasă.

La un meci de fotbal, ce mâncare se potrivește cel mai bine? Semințele sunt ok? Micii și berea?
Florin Dumitrescu: Berea este foarte potrivită, însoțită de mici sau aripioare de pui picante. Mai pot să propun cașcaval pane, sticks de mozzarella. În general porții mici, care să poată fi mâncate cu mâna, din zona junk a bucătăriei. Chiar dacă nu e o variantă sănătoasă, la o bere și un meci vizionat la

TV cu amicii merge.
Sorin Bontea: Sigur că sunt bune! Am observat că românii preferă semințele, în timp ce prin străinătate se consumă și mâncare. Eu aș recomanda finger food – șnițele de pui, pui Shanghai, club sandwich, hot dog.
Cătălin Scărlătescu: Pizza la cornet! Pentru amatorii de pizza! Oricum, ceva fără prea mult sos. Însă de obicei nu prea te duci pe stadion să mănânci, ci să-ți exprimi entuziasmul și să trăiești meciul alături de echipa favorită.

De ce fotbaliștii preferă pizza după meciuri și tenismenii mănâncă banane și ciocolată în timpul meciurilor?
Florin Dumitrescu: În funcție de efortul pe care îl depui, trebuie să ai o anumită alimentație care să suplinească consumul de proteine, glucide sau vitamine din timpul efortului fizic. Se știe că fotbaliștii au nevoie de mai mulți carbohidrați și proteine, probabil de aceea aleg să consume pizza. Pe când tenismenii au nevoie de energie și potasiu. Eu, de exemplu, pe vremea când jucam polo mâncam foarte multă ciocolată și eugenii.
Sorin Bontea: Chiar nu știu ce să zic, eu sunt bucătar, nu nutriționist.
Cătălin Scărlătescu: Sincer, habar n-am. Știu doar că eu mănânc pizza o dată la trei luni. Asta dacă vorbim despre o pizza bună, desigur!

Cum afectează alimentația evoluția unui jucător?
Florin Dumitrescu: Îl avem drept exemplu pe marele Ronaldo, care nu și-a ținut alimentația sub control și nu a mai putut să alerge de la o vârstă destul de tânără. Când lucram în Italia, am gătit pentru diverse echipe de fotbal care veneau în deplasare de la Bologna, Empoli, Inter Milano Primavera, erau în divizia B, și pot să vă spun că toți aveau o alimentație foarte echilibrată: legume crude sau fierte, carne la grătar. Nu conta cantitatea, ci calitatea.
Sorin Bontea: Eu mă pricep să gătesc, dar pot să vă spun ce-am văzut la echipele mari pentru care am și gătit, Liverpool, Manchester. Bucătarul echipei știe cât trebuie să mănânce jucătorii și de câte calorii au nevoie.
Cătălin Scărlătescu: Este foarte importantă alimentația pentru orice sportiv, de aceea nutriționiștii sunt cei care se ocupă de ceea ce mănâncă aceștia, sportivii de performanță nu se cresc cu pâine și apă.

Cum să-ți revii din beție

De ce sportivii sunt predispuși să se îngrașe în pauza competițională?
Florin Dumitrescu: Sportivii se îngrașă după ce se lasă, probabil pentru că nu mai au arderile din timpul vieții active de sportiv. De exemplu, poloiștii tind să facă burtă si să aibă mușchii ceva mai atrofiați.
Credeți că fotbaliștii care obișnuiesc să bea în cluburi servesc o cină gustoasă înainte?
Florin Dumitrescu: Probabil. Eu le dau un sfat. Dacă vor să bea în cluburi trebuie să mănânce grăsimi, ca să aibă cum să absoarbă alcoolul.
Cătălin Scărlătescu: Cei mai deștepți fac treaba asta. Profesioniștii știu să joace și fotbal a doua zi. Dacă nu faci excese, poți să mergi și într-un club, să stai două ore, să te simți bine, apoi mergi acasă, te odihnești, iar a doua zi îți faci treaba.

După o noapte de beție, ce remediu alimentar știți astfel încât fotbaliștii să își revină cât mai repede?
Florin Dumitrescu: Eu cred că cel mai bun remediu pentru mahmureală este English breakfast. Ținând cont și de reputația englezilor în materie de alcool, cred ca ăsta e remediul perfect pentru oricine.
Sorin Bontea: E un remediu valabil pentru toată lumea, nu doar pentru fotbaliști: o ciorbă acrită cu zeamă de varză.
Cătălin Scărlătescu: Eu știu că fotbaliștii sunt serioși și nu se îmbată, dar există un remediu general valabil: foarte multă apă rece. Dar foarte multă.

Manchester City l-a angajat pe Jamie Oliver să gătească pentru fanii echipei. Ați fi dispuși să faceți un asemenea gest?
Florin Dumitrescu: Pentru Manchester City nu, dar pentru Steaua, da.
Sorin Bontea: Dacă aș fi angajat, bineînțeles!
Cătălin Scărlătescu: Normal că da! Vă dați seama, mai ales dacă ar fi pentru Dinamo! De fapt, pentru orice echipă aș găti.

Aveți prieteni sportivi/fotbaliști?
Florin Dumitrescu: Da. Toți foștii mei colegi de polo, care sunt în echipa națională. Pe D’Artagnan de la MasterChef care a facut scrimă, iar dintre fotbaliști pot să spun că m-am împrietenit la un moment dat cu Iulian Miu. Și cam atat.
Cătălin Scărlătescu: N-am prieteni fotbaliști, dar am prieteni foști fotbaliști.


Un remediu valabil pentru mahmuri în general nu doar pentru fotbaliști este o ciorbă acrită cu zeamă de varză
Sorin BONTEA, Chef


„Rusescu are alura de bucătar”, „Torje ar fi bucătar atomic”

Cei trei ar fi dispuși să îi învețe pe fotbaliști să gătească

Pentru ce oameni importanți din sport ați gătit?
Florin Dumitrescu: Am gătit pentru echipa națională de polo înainte de Olimpiadă, am gătit pentru Hănescu, Federer, Pițurcă, nea Mitică Dragomir și au fost toți satisfăcuți, nu am avut niciodată probleme. Majoritatea mănâncă fructe de mare.
Sorin Bontea: Am gătit pentru Gică Popescu, Hagi și Mitică Dragomir. Erau clienți obișnuiți și veneau foarte des în restaurantul în care găteam.
Cătălin Scărlătescu: N-am de unde să știu pentru cine am gătit, pentru că eu stau în bucătarie, în spate. Îmi amintesc de norvegienii cu care a jucat Steaua anul trecut. Ei aveau un nutriționist foarte strict, care mi-a explicat foarte multe lucruri despre alimentația potrivită pentru un sportiv.

Ați avea răbdare să învățați fotbaliști să gătească? Se spune că fotbaliștii nu sunt chiar atât de îndemânatici.
Florin Dumitrescu: Da, aș avea. Si nu aș generaliza. Uite, de exemplu, Reghecampf gătește și e fost fotbalist. Aș avea răbdare, mai ales că fotbaliștii au multe cantonamente și meciuri pe afară și presupun că au ajuns în restaurante bunicele și implicit mai știu câte ceva despre mâncare.
Sorin Bontea: Cine vrea cu adevărat să învețe ceva reușește până la urmă. Chiar nu contează ce meserie ai, pentru că dacă îți place mult înveți în timp. Da, am răbdare și nu țin numai pentru mine ceea ce știu să fac.
Cătălin Scărlătescu: N-am niciun fel de problemă, sunt sigur că în maximum 3 minute și 18 secunde îl fac pe un maxi fotbalist un mini bucatar. Să-nțeleg că vreți să mă puneți să gătesc cu sportivii…

Ce sportiv credeți că are alura de bucătar/chef?
Florin Dumitrescu: Cred că Raul Rusescu (foto mic) ar putea. Pare gurmand, are alură de bucătar, e bătăios și are atitudine de chef. Și Bourceanu ar fi bun, are calități de lider și ar putea fi un bucătar chef foarte dur.
Sorin Bontea: L-am văzut la televizor pe Rusescu gătind. Ei sunt sportivi, fac bine ceea ce fac și cred că au fost înzestrați deja cu un talent. Nu e musai să mai și gătească.
Cătălin Scărlătescu: Niciunul. Sunt prea dedicați sportului, ei au de muncit enorm. E cam greu ca după antrenamente lungi și istovitoare să-ți mai și gătești…

Ar avea vreunul șanse să primească șorțul MasterChef?
Florin Dumitrescu: Poate vreo doi, trei de la Steaua… Rusescu, Bourceanu, Latovlevici ar mai putea…
Sorin Bontea: În primul rând trebuie să văd ce poate să facă. N-am avut aceasta ocazie până acum, dar ar putea să vină oricând la MasterChef. Oricine poate să vină, indiferent de meserie, indiferent de vârstă.
Cătălin Scărlătescu: Mi-ar plăcea să-l văd pe Torje purtând un șorț. Din fotbalist atomic îl fac bucătar atomic! I-ar sta bine așa lui Torjică!

Când se poate combina bucătăria cu fotbalul?
Florin Dumitrescu: Înainte să vezi un meci, dacă nu te duci pe stadion, îți gătești!
Sorin Bontea: Un lucru e cert: un sportiv nu poate face performanță fără o alimentație potrivită. Una fără alta nu se poate.
Cătălin Scărlătescu: Cred că niciodată. Dar după ce te lași de fotbal îți poți deschide un restaurant.

În final, câte stele Michelin are fotbalul românesc?
Florin Dumitrescu: Din punctul meu de vedere, nici una, încă. Atunci când vom avea și noi un trofeu internațional câștigat, putem spune că avem o stea Michelin.
Sorin Bontea: Nu știu câte are acum, i-aș lăsa pe cei care se pricep la fotbal să stabilească asta. Eu vă spun însă că mi-aș dori să aibă cât mai multe.
Cătălin Scărlătescu: – 1. (minus una)


Stelele Michelin reprezintă ratingul care se bazează pe opiniile anonime ale clienților. Aceștia iau în considerare tehnica, mâncarea, consistența, nu calitatea serviciului sau ambianța restaurantului.


 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele