ŞOCANT Alexandru Tudor ştie să râdă! :) Vezi de ce nu zâmbeşte pe teren şi ce SUPER banc despre arbitri ştie :))

7 feb 2011 589 afişări Comentează şi tu Special
ŞOCANT Alexandru Tudor ştie să râdă! :) Vezi de ce nu zâmbeşte pe teren şi ce SUPER banc despre arbitri ştie :)) "Uite că pot să şi râd!"

Hotelul Palm Beach din Larnaca, în Cipru, este locul unde seaflă cantonaţi arbitrii români care vor oficia la "Cyprus Cup".Astăzi, Alexandru Tudor, Aurel Oniţa şi Cristian Nica arbitreazăCipru - Suedia.

Ieri zâmbeau larg şi se ţineau de glume sub soarele mediteranean.Nu înainte însă ca Tudor să ascută două creioane, având grijă cadeşeurile rezultate să ajungă în totalitate la coşul de gunoi. Înacel punct a început şi interviul nostru, unul în care cel poreclit"Brad Pitt" a arătat că poate să şi râdă. Reporterul: "Ce faci cucreioanele alea?". Tudor: "Sunt pentru a avea cu ce să notezavertismentele pe cartonaşe". Reporterul: "Aşa de scumpe suntseturile de cartonaşe, că nu poţi folosi unul pe meci?". Tudor: "Nuneapărat, dar de ce să fac aşa, când există gumă? Şterg şi o iau dela capăt!".

Ţi-a cerut vreodată cineva, chiar şi din conducerea arbitrajului,să-ţi razi barba pe motiv că arbitrii arată mai bine bărbieriţi,tunşi şi frezaţi?

Da. Mi s-a cerut în mai multe rânduri asta!

Şi de ce n-ai cedat indicaţiilor?
Sunt de părere că fiecare om trebuie să arate după cum simte. Iareu mă simt bine cu barbă!

De ce nu zâmbeşti niciodată pe gazon?
Din cauza lumii în care trăim şi în care îmi desfăşor activitatea.Fotbalul românesc nu e tocmai un mediu în care să-ţi vină săzâmbeşti. Din această cauză, prefer să rămân grav. Dar uite, nuvezi că aici, la soare, râd cu voi? Deci pot să şi râd!

Cauza e soarele din Cipru?

Soarele, liniştea. Altă lume! Când i-am spus pe mess soţiei că aicie cald şi primăvară, îi venea să dea cu cărămizi în computer! Ah,ce bine e aici! (priveşte spre cer).

A văzut un singurfilm cu Brad Pitt

Dacă nu te îndeamnă la a zâmbi ceea ce faci sau ţara încare trăieşti, de ce nu părăseşti fotbalul sau chiarRomânia?
Pentru că îmi place ce fac. Apoi, România e ţara mea. N-aş putea sătrăiesc în altă parte.

Ai văzut vreun film cu Brad Pitt?

Unul singur, şi ăla cu Brad Pitt în rol secundar.

Îţi place ca actor?

Îmi plac actorii români!

Cântă în corul unei biserici


Te-ai îmbătat vreodată?
Colegii de facultate îmi spun că Tudor a fost văzut o dată bând obere.

Uau... Rebelul Tudor! A existat vreodată aşaceva?
N-o să crezi, dar am trăit foarte intens în liceu şi înfacultate.

Ai vreun coleg care a ajuns celebruulterior?
Andreea Roşca. A ajuns jurnalist cunoscut. Ne-am revăzut laîntâlnirea de 20 de ani. A fost super!

Acasă, în pijamale, când vezi scandalurile din fotbal latelevizor, ţi se mai întâmplă să comentezi fără masca de arbitru?Să înjuri pe câte unul, să aprobi sau să dezaprobi?
Niciodată, dintr-un motiv foarte simplu: m-ar vedea fiul meu, iarcomportamentul meu trebuie să-i fie exemplu. Încerc să-l învăţ ceînseamnă respectul. Întotdeauna sunt responsabil în preajmalui.

E adevărat că faci parte din corul uneibiserici?
Lucrurile care ţin de credinţă sunt interioare, ţin de fiecare.Spun doar că, atunci când am ajuns în Cipru, am căutat o bisericăla care am fost duminică. În fiecare duminică merg. În România, 90%din populaţie e creştin-ortodoxă, dar abia de ajung 5% pe labiserică duminica.

Cum te-ai caracteriza în cel mai scurt mod posibil?

Cazon!

Cine te-a educat aşa?
Poate bunicul meu, care a fost ofiţer superior. Ba nu, aşa m-ameducat singur! (zâmbeşte).

Tudor ştie şi un banc. Doar unul!


Alexandru Tudor ştie şi bancuri, ba chiar are haz când le spune.Mai bine zis, ne-a repetat singurul banc pe care l-a zis vreodată:"Trei arbitri la o masă. Subiectul e cum o fi în viaţa de apoi!După un timp, unul moare şi apoi revine şi vorbeşte cu ceilalţi.«Ei? Cum e?», îl întreabă ei. «Vestea bună e că avem meciuri dearbitrat şi acolo!» «Şi vestea rea?» «Vestea rea e că tu eştidelegat miercurea asta!»". Acesta este singurul banc pe careAlexandru Tudor l-a spus vreodată: "Colegii chiar au remarcat căatunci când l-am spus a fost prima şi ultima dată când am spus unbanc!".

Am fost odată în acelaşi restaurant cu Van Damme! Aurel (n.r. -asistentul Aurel Oniţa), fan al artelor marţiale, l-a salutat şi auvorbit. Eu nu, pentru că nu-mi place acest gen defilme

Alexandru Tudor, arbitru internaţional

Nu m-am dus niciodată săiau autografe de la vedete. Mi-au fost aduse pe mingi sau altele,dar eu niciodată nu le-am cerut
Alexandru Tudor, arbitru internaţional

Am luat-o de jos, arbitrând «Vulturii Pasărea». Scriau pe cabina dearbitraj «arbitri» cu trei de «i» şi cabina era într-un vagon decale ferată!

Alexandru Tudor, arbitru internaţional

Şef de galerie pentrunaţională!

În tinereţe, Tudor a fost la patru turnee finale alături deRomânia, fiind unul dintre cei mai gălăgioşi suporteri

Dacă acum se vrea o icoană a imparţialităţii, Alexandru Tudor adezvăluit pentru ProSport că există momente în viaţa sa în care afost şi un fervent apărător al uneia din taberele unui meci defotbal. E vorba însă de echipa naţională!

"Mi-a fost dat să văd marile turnee finale ale României!Italia '90, SUA '94, Franţa '98 şi Belgia / Olanda 2000. Eramsponsorizat de tata, care era foarte înstărit pe vremea aia. Tata afost unul dintre cei care au condus relaţiile comerciale dintreRomânia şi China pe vremea lui Ceauşescu şi după. Eu eram şefulgaleriei românilor peste tot pe unde am fost", a povestitAlexandru Tudor.

Răcnete pe "SanPaolo"

Una dintre cele mai dragi amintiri e legată de acel memorabil 1-1de la Napoli, cu Argentina lui Maradona, la Mondialul din Italia1990. "Am fost singurul din tribună care a sărit în picioare lagolul lui Balint. Toate privirile s-au îndreptat spre mine", şi-aamintit arbitrul.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.