Şoc şi groază la Cheile Grădiştei: Burleanu a călcat pe minge şi şi-a sucit glezna la miuţă, Bodescu l-ar fi ameninţat pe preşedintele AJF Mehedinţi pe motiv că n-a semnat adeziune pentru şeful FRF. Scandal la şedinţa cu AJF-iştii: "Parcă suntem în Coreea de Nord!"

12 feb 2018 34965 afişări Special
Şoc şi groază la Cheile Grădiştei: Burleanu a călcat pe minge şi şi-a sucit glezna la miuţă, Bodescu l-ar fi ameninţat pe preşedintele AJF Mehedinţi pe motiv că n-a semnat adeziune pentru şeful FRF. Scandal la şedinţa cu AJF-iştii: "Parcă suntem în Coreea de Nord!" FRF a iniţiat, la Cheile Grădiştei, o serie de întâlniri cu votanţii de la Adunarea Generală din 18 aprilie. După electorii din fotbalul feminin, fotbalul pentru juniori şi fotbalul în sală, în weekend le-a venit rândul şefilor de AJF-uri
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Întrunirea şefilor FRF cu preşedinţii Asociaţiilor Judeţene de Fotbal derulată în weekend la Cheile Grădiştei a fost extrem de tensionată, fiind presărată cu incidente – unele comice, altele foarte grave.

Sâmbătă, o veste a făcut ocolul complexului de lux, stârnind hohote homerice de râs: Răzvan Burleanu a călcat pe minge la o miuţă, sucindu-şi uşor glezna. „Da, aşa e, a călcat pe minge... Vă daţi seama ce-a fost aici...“, a povestit, amuzat, unul din oamenii prezenţi la faţa locului şi contactaţi de ProSport.  "Păi, dacă el, în poze, stă cu mâna pe minge... Aşa se întâmplă când se bagă la ce nu ştie“, au râs preşedinţii de AJF-uri.


În toate pozele oficiale unde apare alături de o minge, Răzvan Burleanu ţine obiectul în braţe. Acest amănunt a stârnit comentarii ironice printre participanţii la escapada de la Cheile Grădiştei, după ce s-a aflat că şeful FRF a călcat strâmb încercând să controleze balonul. FOTO: razvanburleanu.ro

Un altul din martorii oculari a adăugat pentru ProSport, râzând: „Burleanu ar fi trebuit să joace duminică seară într-un nou meci, era programată o partidă între echipa AJF-urilor şi echipa conducerii FRF. Meciul s-a jucat, dar Burleanu n-a mai venit“.
Subiectul a fost aflat şi publicat şi de jurnaliştii de la alte două publicaţii: Monitorul Expres şi Libertatea.

"Este inadmisibil aşa ceva!“

A urmat o şedinţă-maraton care s-a lăsat cu scandal. Sursele ProSport spun că şefii FRF nu i-au lăsat să vorbească pe cei care voiau să critice anumite lucruri. Comportamentul lui Burleanu a provocat reacţia ostilă a unora dintre participanţi. „Parcă am fi la comunişti, în Coreea de Nord! E inadmisibil aşa ceva!“, ar fi strigat, spun sursele ProSport, Mihai Prunariu, preşedintele AJF Gorj. Acesta n-a fost, însă, singurul iritat de ceea ce se întâmpla în sală.

Duminică a urmat un incident şi mai grav. Mai multe persoane care au participat la această agapă au povestit, pentru ProSport, că Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, l-a insultat şi ameninţat pe preşedintele AJF Mehedinţi, Dumitru Paraschiv, reproşându-i pe un ton foarte agresiv că n-a vrut să semneze adeziunea de susţinere a lui Răzvan Burleanu pentru candidatura la un nou mandat în fruntea federaţiei.

"Nu s-a ajuns la bătaie, dar nici mult n-a lipsit"

„Spiritele s-au încins, s-a ajuns la vorbe urâte şi la ameninţări. Din fericire, lucrurile n-au degenerat în bătaie, dar nici mult n-a lipsit“, au povestit trei din persoanele care au fost la Cheile Grădiştei.
Contactat de ProSport, Dumitru Paraschiv a fost vizibil jenat de subiect: „Ei… Da, discuţii contradictorii, pe teme de activitate, au fost... Eu sunt oltean, mă aprind mai repede... Dar să ştiţi că n-a fost bătaie sau mai ştiu eu ce... E adevărat că n-am semnat adeziune pentru preşedintele Burleanu“.


Gabriel Bodescu (primul rând, al treilea din stânga, cu trening albastru închis şi fular la gât) este umbra lui Răzvan Burleanu şi pare a fi omul desemnat să facă treburile "murdare". Incidentul de la Cheile Grădiştei este doar ultimul dintr-o serie în care secretarul general adjunct a fost implicat. Pe de altă parte, persoanele care au intrat în contact cu "tripleta" Burleanu - Vişan - Bodescu susţin că, dintre toţi, doar ultimul e capabil să poarte o discuţie coerentă şi aprofundată despre fotbal. Dintre cei trei, Bodescu este, afirmă sursele ProSport, singurul cunoscător al fenomenului. FOTO: Sportul Ilustrat / Sorin Pană 
 

Voalat, despre acest incident grav a vorbit, dimineaţă, şi Cristian Balaj, şeful AJF Maramureş şi opozant al lui Burleanu, în emisiunea ProSport Live. Într-o intervenţie telefonică, fostul arbitru Balaj a comentat: "Este foarte grav că se ajunge la incidente. Un înalt oficial al FRF, care se ocupă de copii şi juniori, a ameninţat în mod incalificabil membri ai federaţiei, reproşându-le că nu vor să semneze adeziuni pentru Burleanu".

Printre şefii FRF domneşte, au relatat pentru ProSport participanţii la şedinţa de la Cheile Grădiştei, o stare de mare tensiune după ce Ionuţ Lupescu şi-a anunţat, duminică, intenţia de a candida la preşedinţia federaţiei.


UPDATE Într-o declaraţie acordată pentru Gazeta sporturilor, Gabriel Bodescu a dezminţit incidentele: "Nici vorbă de aşa ceva. Vorbiţi cu domnul de la Mehedinţi. E dezinformare grosolană, nu e nimic adevărat. Ne contram pe oportunitatea de construire a terenurilor sintetice versus gazon natural. Incredibil, ce dezinformări!". 

Totuşi, mai mulţi participanţi la evenimente au continuat să susţină, pentru ProSport, că dialogul cu şeful AJF Mehedinţi nu s-a oprit la o simplă polemică, iar Bodescu l-a insultat şi i-a reproşat că nu-l susţine pe Burleanu.

Actualul secretar general adjunct al FRF a mai avut, în trecut, episoade violente cu diverşi preopinenţi ai şefului său, Răzvan Burleanu. În urmă cu doi ani, el a fost bătut de Florin Prunea după un incident în care l-a înjurat pe acesta. Anul trecut, înaintea Adunării Generale a FRF din 27 mai, Bodescu i-a trimis mai multe mesaje de ameninţare lui Justin Ştefan, secretarul general al LPF, avertizându-l acesta că va intra şi el la puşcărie, ca şi alte persoane care au îndrăznit să i se opună lui Burleanu. 
ProSport a scris despre acest subiect aici.
 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.