Fotbalul românesc ia foc după ce omul lui Burleanu l-a ameninţat cu puşcăria pe secretarul general al LPF. Prunea: "Acum vede toată lumea cum a ajuns Burleanu preşedinte. Cer demisia tuturor! Voi anunţa FIFA şi UEFA despre ce se întâmplă în România"

1 iun 2017 16636 afişări Fotbal Intern
Fotbalul românesc ia foc după ce omul lui Burleanu l-a ameninţat cu puşcăria pe secretarul general al LPF. Prunea: "Acum vede toată lumea cum a ajuns Burleanu preşedinte. Cer demisia tuturor! Voi anunţa FIFA şi UEFA despre ce se întâmplă în România" Bodescu şi Burleanu conduc cu mână de fier fotbalul românesc. În acest moment, Florin Prunea este printre puţinii membri FRF cu opinie critică la adresa conducerii federaţiei
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Mesajele insultătoare şi ameninţările cu puşcăria pe care Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF şi omul preşedintelui Răzvan Burleanu, i le-a trimis pe WhatsApp lui Justin Ştefan, secretar general al LPF, aruncă în aer fotbalul românesc. Dialogul dintre cei doi, publicat de „Gazeta sporturilor“, este halucinant. Oscilând între obrăznicie, limbaj de derbedeu şi ameninţări cu puşcăria, Gabriel Bodescu – altfel, o prezenţă foarte discretă când este vorba de initiative ale FRF – face o notă violent discordantă cu pretenţiile şi discursul public al şefului său, Burleanu. „Vine Apocalipsa peste nostalgici! Ăla cu vulcanizarea le-a vulcanizat apucăturile hrăpăreţe ale hoţilor din fotbal! Unul câte unul! Pe rând! Anunţă-i să nu se bage în faţă că le vine rându oricum! Braţul lung al justiţiei..... Te-ai băgat cu c... în p... aiurea! (...) Nu te înţeleg! Sincer! Eşti prea inteligent să nu vezi care e fluxul! Nu e războiul tău! Crede-mă, nu fi victimă directă! Nici măcar colaterală! Ai tot viitorul în faţă! Nu face pe revoluţionarul altora! Justin, te respect şi am văzut ce potenţial ai. Nu-l irosi în războaiele altora! De la vulcanizator la om de fotbal: astupă gaura când e mai mică, apoi e prea târziu! (...) Tocmai de asta îţi recomand anvelopele adecvate, pentru a evita derapajele necontrolate şi, mai ales, ACVAPLANAREA! Nu ştii de unde vine apa! (...) O să se audă în curând un zumzet metalic. Şi nu de zurgălăi!“, sunt o parte din mesajele trimise de Bodescu la adresa lui Justin Ştefan şi publicate de jurnalistul Costin Ştucan pe contul său de Facebook.


Mesajele trimise de Bodescu, pe WhatsApp, către Justin Ştefan şi publicate de jurnalistul Costin Ştucan în Gazeta sporturilor

Preşedintele FRF, încercând să salveze ce se mai poate din acest dezastru de imagine (şi nu numai), a postat pe Facebook un mesaj în care se declară „consternat“ şi „foarte supărat“.


Mesajul de pe Facebook în care Burleanu îl dezaprobă pe Bodescu. După cum se poate vedea, părerile celor care comentează sunt împărţite

Din acest moment, însă, apar alte probleme. Florin Prunea, opozant deschis al lui Răzvan Burleanu, preşedinte la CSM Iaşi şi membru în Comitetul Executiv al FRF, anunţă public că cere demisia lui Burleanu şi a secretarului general al federaţiei, Radu Vişan. Prunea afirmă că, în timp ce Burleanu şi Vişan îşi trimit în faţa Comisiei de Disciplină opozanţii pentru delicte de opinie sau probleme mărunte, pe oamenii lor îi protejează. Comisiile FRF sunt, în acest moment, toroipane în mâinile şefilor federaţiei, spune Prunea. „Eu sunt trimis la Comisia de Disciplină de secretarul general, Radu Vişan, pentru că mi-am permis să critic regula cu jucătorul sub 21 de ani. Gabriel Bodescu aduce, prin ceea ce face şi ce spune, atingere Federaţiei Române de Fotbal, nu unei reguli! Intră sub incidenţa Articolelor 106 şi 107 în Regulamentul de Disciplină. Aduce atingere FRF! Dacă nu îi face sesizare la Comisia de Disciplină, trebuie să plece toţi! Înseamnă că Burleanu foloseşte Comisia de Disciplină împotriva mea! Eu sunt trimis la Comisie pentru că am spus că nu sunt de acord cu regula jucătorului sub 21 de ani obligatoriu în teren şi cu turneul din Antalya. N-am jignit pe nimeni, mi-am spus părerea. Burleanu, prin ceea ce a scris pe Facebook, a recunoscut că Bodescu a adus atingere fotbalului!“, a declarat Prunea pentru ProSport.


Articolele 106-107 din Regulamentul Disciplinar invocate de Florin Prunea, valabile pentru opozanţii şefului FRF, dar ignorate când vine vorba chiar despre aceştia

Acesta anunţă că, începând de vineri, va informa personal organismele internaţionale ale fotbalului despre comportamentul şefilor FRF şi despre modul în care aceştia au ajuns, în 2014, la conducerea federaţiei. „Eu, personal, Florin Prunea, membru al Comitetului Executiv al FRF, cer demisia preşedintelui FRF, a secretarului general, pentru că folosesc Comisia de Disciplină numai în interese personale. De exemplu, eu sunt la al doilea dosar. Iar eu nu am jignit. În schimb, secretarul general adjunct foloseşte un limbaj absolut incalificabil. Mai mult decât atât: se substituie autorităţilor statului. El arestează, el bagă la puşcărie! Cred că acum nu mai trebuie nicio dovadă despre cum a ajuns Burleanu preşedintele FRF. Cred că este clar pentru toată lumea! Începând de mâine, din partea mea vor pleca scrisori către FIFA, UEFA, toţi preşedinţii de asociaţii naţionale. Pentru a vedea toată lumea cine este Burleanu! Dacă Radu Vişan nu face sesizare, trebuie să plece! Înseamnă că foloseşte Comisia de Disciplină numai împotriva adversarilor!“, a anunţat Prunea.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.