Sfaturi de la Hagi şi Popescu pentru tinerii fotbalişti: "Plăcere, pasiune şi iubire" vs "Muncă, sacrificiu şi seriozitate"

3 iul 2019 715 afişări Special
Sfaturi de la Hagi şi Popescu pentru tinerii fotbalişti: "Plăcere, pasiune şi iubire" vs "Muncă, sacrificiu şi seriozitate"

Finanţatorul şi antrenorul clubului FC Viitorul, Gică Hagi, alături de preşedintele echipei, Gică Popescu, au vorbit despre obiectivele pe care le au în ceea ce priveşte atât Academia de fotbal, cât şi echipa de seniori, care a reuşit să câştige Cupa României în acest sezon.

"Noi nu ne schimbăm obiectivul, avem o identitate, echipa de seniori FC Viitorul este alimentată de o Academie care dă un procent de 70% în vestiar. De acolo trebuie să scoatem an de an trei, patru jucători pe care să-i aducem la echipa mare. Trebuie să jucăm un fotbal foarte bun, cu personalitate, să ne respectăm principiile, posesia şi presiunea", a spus Hagi, la Antena 3, care a fost completat şi de Popescu:

"Cred că lucrul cel mai important pentru un jucător de fotbal este să aibă siguranţa zilei de mâine, trebuie să păstrăm un echilibru financiar care să nu ţină cont de performanţele de anul trecut. Un fotbalist apreciază cel mai mult când ştie că în ziau salariului merge la bancă şi are salariul. Noi avem un deficit financiar în fiecare an aşa că situaţia noastră trebuie completată prin vânzare jucătorilor".

Din fericire pentru Gică Hagi, lucrurile s-au potrivit cu planul lui. Fapt confirmat chiar de "Rege", cu zâmbetul pe buze: "Deocamdată ne-a mers bine". Popescu a adăugat: "Sperăm să continuăm aşa".

Întrebaţi de moderatul emisiunii ce sfat le-ar da tinerilor fotbalişti aceştia au avut păreri diferite.

Sfat de la Hagi: "Părinţii sau cei care sunt în jurul copiilor trebuie să vadă la copii lucrul care le place cel mai mult să-l facă. Trebuie să îi laşi să se joace, să vezi ce le place. Din plăcere poţi da un randament foarte mare. După ce ai plăcere, o duci în iubire şi de la iubire o duci la pasiune. Să fii dedicat, să faci doar un lucru în viaţa. Am avut plăcere, am iubit fotbalul şi acum e pasiune şi voi face orice să facem lucruri frumoase. Plăcere, iubire şi pasiune pentru tot ce face, aşa va da randament maxim şi va ajunge mare!"

Sfat de la Popescu: "Cred că reţeta e aceeaşi pentru orice sportiv: muncă, sacrificiu şi seriozitate. Nu există altă reţetă în niciun sport. Dacă eşti talentat pentru că trebuie să ai o bază, trebuie să munceşti foarte mult, să fii serios şi să te sacrifici pentru că ceea ce vedem noi într-un meci de fotbal este doar sfârşitul unei săptămâni de muncă, de sacrifiu, unde sportivul trebuie să renunţe la tentaţii, care sunt din ce în ce mai numeroase. În special când eşti tânăr trebuie să renunţi".

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.